|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se ogrevate?
3.9.2005 9:50:50   
dejčka2
Kako se ogrevate? Mi imamo centralno na olje in porabimo na kurilno sezono okrog 2500 litrov. Imamo 3 sobno stanovanje v hiši, zato razmišljama, da bi poskusila ogrevanje na elektriko?
Če se kdo ogreva na elektriko mi prosim povejte, koliko porabite,oz. koliko vas znese na kurilno sezono.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako se ogrevate?
3.9.2005 10:05:09   
Anonimen
na plin. smo se nekaj časa na štrom pa je blo porazno! sicer so ble peči stare termoakumulacijske pa vseeno!

lp, lara

(odgovor članu dejčka2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako se ogrevate?
3.9.2005 10:15:19   
Jančika_
Do lani sva imela termoakumulacijske peči - katastrofa. Sva morala kar precej šparat in to je pomenilo tudi precej nižjo temperaturo od tiste, ki bi so jo želela.

Ko se je napovedal dojenček, sva dala narediti centralno na plin (je že bil v bloku). Od začetka sem bila kar razočarana, ker se mi ni zdela tako nizka cena vsak mesec, ampak vseeno ni primerjave. Zdaj lahko imamo v nekaj minutah tako toplo, kot želimo, pa še z bojlerjem se ni treba ukvarjati, ker se voda greje sproti.

Če bova kdaj imela hiško, bova, če bo le možno, kurila na lesne pelete (centralna, ki sama nalaga te pelete in je treba peč čistiti le enkrat na mesec).

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako se ogrevate?
3.9.2005 10:33:17   
Anonimen
Mi na centralno na nafto.HUDOOO!!!sedaj ko se nafta tako draži,da bo kmalu luksuz ogrevanje hiše.
Ne vem no razmišljamo,da bi prešli na drva,samo menjava peči in sistema je kar hudo drag poseg.Na plin absolutno ne,ker iamjo znaci z položnicami za plin vsak mesec jok,ker so vedno dražje

(odgovor članu dejčka2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   kako se ogrevate?
3.9.2005 11:03:30   
Maček Muri
Na plin. Smo zelo zadovoljni. Kot je rekla Jančika. Obrneš gumb in imaš v par minutah tako toplo, kot želiš.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kako se ogrevate?
3.9.2005 12:25:26   
Sibil_
Centralna na elektriko.Močno priporočam.Imamo pozimi centralno, poleti klimo, pa bojler in vse aparate, nič ne šparamo, račun za elektriko je nekje 22 tisoč sit, pa še v dobrem imamo nekaj.Stanovanje ima pa 60 kvadratnih metrov.

LP,
Sibil

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kako se ogrevate?
3.9.2005 14:45:31   
CatJa
... racun za elektriko 22 jurjev.... sh*t, men se kr utrga A to je ugodno?
Mi imamo mestno centralno (iz termoelektrarne). No, sej pa komunale tolk ves placamo

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kako se ogrevate?
3.9.2005 14:46:34   
CatJa
ves=vec

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kako se ogrevate?
3.9.2005 14:58:48   
Sibil_
Ja Catja in koliko plačate to ogrevanje?

Moja tašča ima ogrevanje tudi od kotlarne in plačuje po 10 tisoč na mesec celo leto.

Imam pa že jaz bolj ugodno, s tem, da kurim ko dejansko rabim in še klimo imam poleti (no, letos je nismo prav dosti uporabljali.

Moja mama ima pa na nafto in plačuje letno po najmanj 300 tisoč-to so šele cifre...

LP,
Sibil

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kako se ogrevate?
3.9.2005 15:02:15   
Anonimen
Nas kar mestna toplaana greje, je še vedno najceneje, se mi zdi. Pa še v našem bloku je tako, da so sami upokojenci in imajo vsi gretje vključeno do konca, tako da midva radiatorjev sploh nimava vklopljenih, razen v kopalnici, se že od cevi in sosednjih stanovanj segreje na minimalno 27 stopinj. Noro vroče je, ponoči se sploh ne da spat, zlufta se pa tudi ne, čeprav na stežaj odprem okna, je v petih minutah spet vroče.

Ko bomo veliki in bomo imeli hiško z vrtom, potem se bomo pa na biomaso greli. Glede na zaraščanje Slovenije, lesa ne bo zmanjkalo.

(odgovor članu dejčka2)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   kako se ogrevate?
3.9.2005 15:07:47   
Anonimen
Na leto pa plačava okoli 50.000 za 40m2, kar pride okoli 4000 na mesec. Plačujemo glede na dejansko porabo vsak mesec, ne po pavšalu, se pravi, pozimi je več, poleti se plačuje samo stroške vzdrževanja sistema. Meni se to zdi zelo uredu cena, še posebej, če primerjam z nafto.

(odgovor članu dejčka2)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   kako se ogrevate?
3.9.2005 15:34:33   
Annny
Enako kot Sibil. To je super ugodno v primerjavi s stroški za olje.
Samo kakih termoakumulacijskih ne..če imaš pa to doma, se jih pa res čimprej reši

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kako se ogrevate?
3.9.2005 16:04:08   
piščanc
mi se ogrevamo na elektriko. smo v stanovanju, v sredini bloka, tako da je toplo tudi od drugih stanovanj. Imamo dvosobno stanovanje, v dnevni je marmorni radiator, v spalnici pa navaden električni. Radiatorja sta vezana na termostat na katerem naravnaš koliko hočeš toplo. Ponavadi imamo od 20 do 22°. Račun za elektriko je okoli 18 jurjev celo leto - poleti porabimo malo manj, pozimi malo več in se nekako zgliha. Je pa tukaj zraven vse, tudi kuhanje, pranje, ogrevanje vode...tako da se splača.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kako se ogrevate?
3.9.2005 20:52:34   
frutka_
Mi imamo centralno na elektriko in 56kvadraiov veliko stanovanje, visoke strope. Mesečno plačujemo 23tisoč tolarjev kakšen mesec ali dva pa nato elektrike ne plačamo nič, ker imamo dobrem. Mesečni obrok imamo nastavljen višje kot je dejanska poraba in tako imamo kdaj v dobrem nekaj elektrike.
Samo za sliko: tedensko operem 3 stroje (A energijski razred), pozimi uporabljam sušilec, sesanje in kuhanje na steklokeramični ter gretje vode. To je v glavnem tisto za kar porabimo energijo.

Ni ravno najbolj ugodno, najugodnejši je mestni plin ampak zaenkrat še ni krize.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kako se ogrevate?
3.9.2005 21:47:07   
Marogica
Punce, meni se zdi to na elektriko ful drago. Mi imamo ogrevanje na mestni plin in plačujemo ca. 24 jurjev na mesec, vendar ima hiša 250 m2.
Dodam pa še elektriko, ki je ca 10 tisoč/mesec. Vendar kuham, perem in delam vse ostalo na elektriko, dvojna garažna vrata......in dosti, dosti luči
Ve pa plačujete elektriko med 18-22 jurejv za stanovanja velikosti med 40 in 60 m2. To pa je razlika ali ne? Vsekakor se jaz ne bi odločila za elektriko.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kako se ogrevate?
3.9.2005 22:44:22   
snorlax
Ker smo pri gradnji bajte pri inštalacijah, vam naj povem par besed o centralnem ogrevanju.

Ogrevanje na elektriko je verjetno cenejše, če imaš radiatorje za to (mislim, da so iz marmorja) ali nekaj takega. Slaba stran tega ogrevanja pa je, da si v riti, če zmanjka elektrike.

Peč na biomaso stane okoli 1.000.000,00 SIT, vanjo pa kuriš pelete, za katere ne vem, koliko stanejo. Mi imamo les doma, vendar nam to nič ne nuca, ker bi potem morali imeti še stroj za izdelovanje pelet.

Največji prihranek je definitivno pri talnem in stenskem ogrevanju. Sama napeljava pride nekoliko dražja, vendar nimaš radiatorjev. Talno gretje mora biti strokovno narejeno, ko stojiš na tleh, se ne sme čutiti, da so tla topla ali celo vroča, ampak tla niso mrzla, se pravi nekje telesna temperatura. Slaba stran tega ogrevanja je, da ne moreš kuriti na drva, ampak samo na olje (za plin ne vem) in pa, da moraš imeti ploščice oz. parket za talno gretje.

Midva bova dala montirat obe peči za olje in drva ter avtomatiko, da sama preklopi iz peči na drva na peč na olje, ko drva pogorijo, tako da imaš vedno toplo. Ni najboljša varianta, je pa kar OK.

Glede na to, da se kurilno olje oz. vsi naftni derivati dražijo in da imamo doma svoj gozd, je smiselno kurjenje na drva.

Praktična je tudi toplotna črpalka, ki črpa toploto iz okolice ter greje vodo namesto bojlerja. Če je toplote premalo, jo dogreje elektrika. To pride prav predvsem poleti, ko je zunaj toplo in rabimo kurit samo za vodo.

Drugače pa igra veliko vlogo pri prihranku tudi izolacija sten, strehe in oken.

L.p.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kako se ogrevate?
3.9.2005 22:57:24   
Gina
Kako porabiš 2500 litrov v sezoni, ki je bila izjemno topla? Mi imamo 2 in pol sobno stanovanje in smo porabili letos 1600 l, pri tem, da sem bila ves čas doma, se pravi je bilo cel dan ogrevano na 23!, ker sem jaz ful zmrznjena in pri tem da stanovanje ni nič kaj izolirano, staro in s tem, da stanujemo v dokaj mrzlih krajih, kjer je tem. vsako jutro vsaj za par stopinj nižja od ljubljanske, ponoči pa sploh. Mislim da 2500 litrov še nikoli nismo porabili, niti ko je bila par let nazaj huda zima.

Jaz mislim, da je daleč najceneje se ogrevati na toplovod, ali se priklopiti na kakšno skupno ogrevanje pri blokih. Plin se ne izplača cenovno oz. te pride skoraj enako kot kurilno, je pa praktičen. Plin se ne izplača, če nimate napeljave po mestu, se pravi če hočeš imeti lastno cisterno, vsaj tako mi je mesec dni nazaj eden, ki jo ima, razlagal. Za elektriko ne bi vedela, razen da termoakumulacijska kurjava seže astronomsko visoko, kar se cen tiče, kako je pa s centralno na el. pa nimam pojma.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kako se ogrevate?
4.9.2005 11:14:41   
tesa
Najcenejše je če je možnost mestnega ogrevanja, pa naj bo to na plin ali drugačen vir. Žal pa pride to v poštev v večjih primerih na stanovanjsih blokih in ne na individualnih hišah
Mi v hiši, kjer sta dva nastropja(dve družini) porabimo olje cca 3000l na sezono pa hiša ni izolirana
in vse že precej predpotopno. Če bi bilo vse tako kot j treba(boljša izolacija, novejši sistem..) bi porabili tam do 2500l.
V novi hiši pa gremo na plin. V najem bomo vzeli cisterno pa bo. Če pa bi imeli več denarja pa bi si privoščili nov toplotni sistemto(toplotno črpalko medij-voda) To je začetna velika investicija, ki pa se kmalu povrne. Samo moraš imeti dovolj zemlje okoli hiše.
Lp

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kako se ogrevate?
4.9.2005 14:35:12   
Urša
V hiši... na olje. Katastrofa! To zimo bo pa sploh, ker so šle cene tko gor. In verjetno bo iz leta v leto dražje-kot je rekla Neva LUKSUZ. Ko bomo gradili svojo hišo, bomo 5x premislili... Zaenkrat se mi zdi najbolj optimalna varianta varčni radiatorji na elektriko in pa še krušna peč na drva-pride prav, če zmanjka štroma. Seveda govorimo o hiši-glede stanovanja ni panike, je mestno ogrevanje zelo poceni v primerjavi s kurilnim oljem.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kako se ogrevate?
5.9.2005 11:49:02   
Stefka
Elektrika.
Zivimo v stari, zelo slabo izolirani hiski, ki je bila prej namenjena za vikend. Okna stara in slabo tesnijo, predvsem odkar je hisa ogrevana in se les susi.
(se opravicujem, ker ne uporabljam sicnikov in sumnikov, pokvarila se je tipkovnica )
Grejemo na elektricne radiatorje, ena termoakumulacijska pec, ki jo cez dan izklapljava.
Torej, poraba od 1. septembra 2004 (do novembra se nismo ogrevali, ker smo takrat zaceli obnavljat), do sredi avgusta 2005 je bila reci in pisi 420.000 sit. To je cca 45 jurjev na mesec.
Drag spas.
Ampak dokler nimava vsaj milijoncka, ki bi ga vrgla v centralno bo pac tako.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   kako se ogrevate?
5.9.2005 12:06:24   
niki5
zemljski plin, za nas je to najenostavneje, nimam popolno nobenih skrbi, ko nas zazebe vklopimo peč..

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?