Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 Eno vprašanje, ki me res zanima. V kaj vi verjamete? Ozirma v čem je smisel vašega življenja? Opažam, da je krščanstvu nakolonjenih vse manj ljudi. Očitno niso aktualne niti vile, zakon privlačnosti, vedeževanja,... pa me res zanima. Jaz misli, da vsak človek rabi v nekaj verjet. Vile, vedezevanja itn s krscanstvom nima nobene sticne tocke. Krscanstvo je namrec mocno priti kakrsnim koli magicnim obredom. Vsakdo si pa verejtno najde nekaj v kar bo verjel in kar ga motivira. Dejstvo pa je, da vilinska, magicna, angelska ipd pojavnost ni nikoli racionalna, temvec se skriva prav v prepricanju posameznika ali bo ali ne bo verjel (enako kot v boga) oz. njegovo dusevno stanje ali potrebuje ali ne potrebuje zunanje moci. Ko se ljudje pocutijo nemocne, se pogosto zatecejo k nekim nadnaravnim silam. V kolikor avtosugestija deluje - imas dokaz, da je delovalo. Cloveska psiha je pac taka, da ce zelis, si najdes dokaz... in vidis neke pozitivne premike v tonu odtujenega moza in podobne oslarije. Pomembno je, da so ljudje zadovoljni in da je ponudnik storitev zadovoljen. Kdo pa ima pravico soditi kaj mora komu biti v tolazbo in s cem mora biti zadovoljen. Narobe je, ko na te fore pade neka oseba naklonjena avtodestrukciji in si namesto da bi si z verovanjem poboljsal zivljenje, si le tega mocno otezuje in poslabsa. Tukaj pa nastopi odgovornost ponudnika storitev, za katero se mnogim cisto ****a ker ostaja na nacelni, eticni in moralni ravni. prodajanje megle pa ni neko z etiko prepojeno dejanje.