Tippi -> RE: Matične celice (23.10.2012 10:41:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kakadoo Ja samo glede na to kam zdravstvo pelje.... Se bodo na ta način lahko zdravili samo premožni [sm=smiley13.gif] V 15-ih letih ne verjamem da bo tak napredek... (namreč shranitev celic zadostuje - komaj za 15 letnega otroka, za starejšega jih potrebuješ več). No tega si nisem jaz izmislila - tako nam je rekla babica na tečaju za starše (praviloma tega ne bi smela povedat - ampak ker smo na selu in se vsi med sabo poznamo pa je). Javna banka je pa tako... Ni zagarantirano da vzamejo vse vzorce. Med vikendi jih ne pobirajo. Pa še tiste ki vzamejo, ne dajo vseh v banko, ampak gredo za raziskave. (slišala sem tudi že, da je v Sloveniji dovolj vzorcev in da jih ne sprejemajo več - ne vem pa koliko je to res). Eh. Vem da ni primerljivo, ampak samo pomisli. Jaz recimo, sem računalnik dobila šele leta 1999-2000, tam nekje, ne spomnim se več natančno. mnogo jih takrat sploh še ni imelo računalnikov, so bili dragi kot žafran. danes je nepredstavljivo, da bi družina s povprečnimi financami bila brez. torej je praktično dosegljiv vsakemu. podobno je s temi celicami. stvari napredujejo in jaz verjamem, da bo slej ko prej tudi to utečena praksa zdravljenja. in to v bližnji prihodnosti. še kasneje pa bo dosegljiv tak način zdravljenja vsakemu. sem seveda ne prištevam ljudi, ki živijo na pragu revščine, ali ljudi iz tretjega sveta. no, saj veš kam ciljam [sm=smiley1.gif] če bom rodila med vikendom, boh pomagej, namen je bil dober. če bodo ravno naše celice namenjene v raziskovalne namene, tudi prav. brez tega ne bi prišli do takega napredka kot smo. če bodo pa komu pomagale pri zdravljenju, ali pa mu celo rešile življenje, potem je pa itak špica. Po mojih informacijah, jih ta hip sprejemajo [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|