Anonimen -> v dilemi (27.3.2012 14:44:10)
|
Dolgo časa se v meni poraja dilema, ali končati dolgoletno zvezo ali vztrajati zaradi otrok. Prej super par,kot najboljša prijatelja, spoštovanje. Zadnji dve leti gre samo navzdol. On nima nikakršnega spoštovanja več, tistega osnovnega, postala sma čist nekompatibilna, funkcionirama super, le v besedah in splošnemu mišljenju se ćisto razlikujema. Vsi se spreminjamo, to je del nas, on je ostal na neki točki izpred let in niti meni ne "dovoli" da bi "rastla" se z leti spreminjala. Vse je slabo za njega, kar naredim, vsaka beseda, ki jo izrečem mu ni prav. Opažam, da to več niso partnerski vsakodnevni prepiri ampak nekaj dosti več. Že tisočkrat sva dorekla, da se pogovoriva, pa ni bilo nič iz tega. Ista pesem naprej ali pa molk kakor običajno, tihi tedni. Par dni nazaj mi je lagal v obraz; trenutno sva slaba s financami, tolk da shajama, on je kupil računalnik, kar vreden in rekel, da ga je dobil zastonj. Poknilo mi je, da ni za opisat. Sprašujem se, kje je meja tistega spoštovanja? Ali se lahko tako debelo zlaže partnerki v obraz, kot da nič ni? Do kod še naj grem, do kje oproščam? Vsak dan z njim mi je muka, da ni za opisat, nisem jaz to, ampak nekdo drug. Si pa nekako ne znam predstavljat, da bi razdrla družino, ker je super oče, tamalemu pomeni vse. Skupaj sva zelo dolgo, nekje globoko v sebi si želim, da bi lahko srečno živeli, vendar po drugi strani vem, da sv apreveč različna.Tud drugače je vredu človek, le ta njegov odnos brez spoštovanja me boli, da me ima dobesedno kot "psa". Ne pomaga pogovor, ker on itak vse v sebi drži, meni pa reče, da samo nakladam vedno, pa me ne posluša, ko mu izlivam čustva, ko bi rada rešila probleme med nama. Ko kaj ni vredu, sva pač tiho, on čaka da minejo tihi dnevi, potem začne govoriti, kot da ni nič. Že milijonkrta sva dorekla, da se odseli, vendar me ne jemlje res. Skratka ima katera kako idejo, kaj sploh naj še storim. Ali naj vseeno skušam vztrajat, čeprav sem čustveno in telesno čist uničena od takega življenja, ali naj razdrem družino, ki je, če odštejem samo vez med nama, ena res lepa družina.Vrtim se v začaranem krogu, pa ne najdem izhoda oziroma prave rešitve. Razočarana.
|
|
|
|