ČebelicaMaja
|
Brbs ne sekiraj se, rečeš, da ne želiš, da cepijo in pika. Če te pozovejo rečeš, da te zdravnik ni seznanil z vsemi možnimi posledicami cepiva (ker res ne seznanjajo) in to je dovolj. Če potrebuješ pomoč, se obrni na SVOOD: http://www.svood.org/ ( nudijo takim staršem kot smo mi pravno pomoč, tudi tej moji prijateljici so in so zmagali) ... tudi meni se zdi to cepljenje proti hepatitisu povsem brezveze, ker, jaz sem se sicer cepila, ampak pri 21, ko sem šla potovat v dežele, kjer je to resnično potrebno, ne bom pa cepila otroka pri 6 letih ker bomo mogoče kdaj, če sploh, to potrebovali, če in ko bo potrebovala, se bo že sama odločila... in nikoli jim ni dovolj... zdaj šopajo že reklame za cepivo za klopni meningitis po TV in to na način, da jih še male bučke konzumirajo - totalno nam perejo možgane- zadnjič mi moja 6 letnica reče: " Mami, komaj čakam, da se grem cepit." potem sva pa začeli debato o tem, kaj cepivo sploh je, ne vem, če je razumela, ker je za te glavice kaj takega preveč abstraktno, ampak dejstvo je, da moramo starši prebrat in se pozanimat o vsem, ker so danes vsi razen tebe, ki zares želiš svojemu otroku dobro, v službi frdamanega kapitala... jaz res upam, da se začenja nova era, ker tole nas ne pelje v nič dobrega... ...saj bi povedala zgodbo o našem cepljenju, pa je predolga in preosebna, gre pa za to, da je moja punčka dobila najcenejše cepivo, ker češ, da je bila tako zdrava in krepka deklica ( do cepljenja pri 18 m. ni bila niti prehlajena in lepo je bila zalita), potem je pa sledila katastrofa s katero se bojujemo že cca 5 let...že to, da imajo rangirana cepiva, mi je totalni lapsus. tudi cepivo za gripo je rangirano, visoki državni uradniki namreč dobijo drugo cepivo kot "navadni državljani"...saj pravim, en sam hud biznis...ma če začnem razmišljat o tem, mi kar slabo rata... skratka punce ne se bat, vedno več nas je, ki jih imamo preprosto zadosti... če bo potrebno, poiščite pomoč v društvu, meni jo nudi prijateljica, ki jo je pred tem poiskala pri društvu SVOOD in res obvladajo...