nusi -> RE: referendum padel... (27.3.2012 23:15:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Mi je pa neverjetno to, da bi sedaj najine otroke rajši dali v rejo kot pa recimo moji sestri - ona jih ne bi mogla posvojit, ker je samska... V reji bi jim bilo nedvomno boljše, a ne? Ali pa pri takrat recimo že precej starih in bolnih babicah... A dej no... vejemi, da bi bila lahko sestra skrbnica tvojih otrok. Zdej prav z gotovostjo ne bom trdila na kakšen način bi jih lahko tudi posvojila, čeprav verjetno obstaja način, ampak sej važno je, pri kom otroci so in konec koncov, zakaj bi morali biti sploh posvojeni? To je bolj zahteva "tradicionalne" družine in če se gremo neke nove "naprednejše" oblike...? Čeprav ravno v tem delu se strinjam, da bi morali malo prilagoditi te posvojitvene variante, pa tudi homoseksulanim parom omogočit posvojitve in jih lepo poimenovat družina, ker zame to so (verjetno za veliko ljudi ne in tudi to je pač treba spoštovat). Ampak zakonik mi je bil pa vseeno zgrešen, ker dovoljuje preveliko vmešavanje države in njenih institucij v družino, to se pa še nikoli ni dobro končalo. Zdej se vam mogoče zdi, kolk bi blo to ok, ker je itak pol staršev kao nesposobnih, ampak že s trenutno zakonodajo bi lahko marsikaj naredili na tem podorčju, pa pač nihče ne (razen mogoče Munca, ki so ga zdej zbasal v arest). Še manj možnosti bi imeli za lastne odločitve glede lastnih otrok, seveda ob predposatvki, da bi se delo komu mal večkrat mignit (npr na CSD-ju ali kjerkoli bi se sedak določene naloge opravljale)
|
|
|
|