Nakup nepremičnine pod hipoteko (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

oksy -> Nakup nepremičnine pod hipoteko (24.3.2012 20:03:46)

Pozdravljeni!

Kot že naslov pove...je kateri od vas seznanjen s postopkom nakupa nepremičnine, ki je pod hipoteko? Nakup bi izvedla s hipotekarnim kreditom. Sicer se v ponedeljek dobim z odvetnikom, ki mi bo speljal postopek, vendar ne škodi če se človek pozanima tudi kje drugje. Sicer je pa stvar sledeča: stanovanje, ki ga kupujem je pod hipoteko, hkrati pa bi tudi jaz vzela hipoteko na to stanovanje. Prodajalec bi pač z mojo kupnino direkno poravnal svojo hipoteko, banka izda pobotnico in izbiriše hipoteko, moja hipoteka se vpiše. Je kdo v kratem speljal takšen postopek?

majčica1508 -> RE: Nakup nepremičnine pod hipoteko (24.3.2012 20:42:43)

Postopek je tak,kot si ga opisala....Eno pogodbo boš z banko naredila,drugo z odvetnikom oziroma notarjom
Srečno

Nika v službi -> RE: Nakup nepremičnine pod hipoteko (26.3.2012 12:06:19)

Mene moti samo to, da boš ti prej dala denar za nepremičnino, ki je pod hipoteko in bo šele potem prodajalec umaknil hipoteko s te nepremičnine. Ne vem, se sicer ne spoznam toliko, ampak v nekem trenutku bosta na isti nepremičnini dve hipoteki... Kaj če hipoteke ne umakne?

Poznam namreč samo postopke, ko je prodajalec umaknil hopoteko, potem pa je na to nepremičnino bila vpisana nova hipoteka. To mi je nekako "normalen" postopek...

*miska.mcc* -> RE: Nakup nepremičnine pod hipoteko (26.3.2012 12:12:31)

nika, samo če naredijo pa tako kot si ti napisala, pa bo nekaj trenutkov kredit brez zavarovanja s hipoteko. kar tako na lepe oči, ce smo natancni.
al se motim?[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]

Nika v službi -> RE: Nakup nepremičnine pod hipoteko (26.3.2012 12:55:48)

Ne, ne, umik hipoteke je lahko edino tako, da je kredit poplačan ali pa zavarovan s hipoteko pri kaki drugi nepremičnini. Kot rečeno, jaz poznam samo take primere, kjer je bila hipoteka prodajalca zaprta (umaknjena, poplačana). Ampak kot rečeno, mogoče obstaja neka taka "cesija" hipoteke, kot jo opisuje oksy. Da se vse skupaj naredi istočasno, v bistvu gre za "prepis" hipoteke, le fizična oseba je druga.

Leela -> RE: Nakup nepremičnine pod hipoteko (26.3.2012 14:34:23)

Mislim, da so to precej standardne zadeve. Banka ti ne bo dala hipotekarni kredit brez izbrisne pobotnice, ki jo izda banka ki ima zdaj hipoteko na stanovanju. Največ boš izvedla na banki, ki daje kredit oz. hipoteko. Hipotekarne pogodbe se podpisujejo pri notarju , najbrž je tam tudi deponirana izbrisna pobotnica. Tudi mene čaka prodaja stanovanja na katero imam hipoteko in na banki so mi rekli, da je postopek preprost, standarden.
v zemljišlki knjigi pa se samo zamenja ena hipoteka za drugo na isti nepremičnini, tudi ta vpis uredi notar.

Stran: [1]