nejcko -> RE: drugi otrok v vrtcu ponovno za plačat (26.3.2012 23:39:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Veš, ko sem kritizirala izplačevanje potnih stroškov v celotnem sektorju po kraju stalnega bivanja in ne po kraju dejanskega bivanja, ko so se ljudje fiktivno preseljevali k sorodnikom iz Ljubljane v Mursko Soboto ali pa v Koper oz. čim dlje, samo da so dobili večje potne stroške, živeli so pa 3 km od službe, so mi "prizadeti" tudi govorili, da sem privošljiva....da jim ne privoščim tega, kar jim zakonsko pripada....saj jim zakonsko res je pripadalo, dokler se jim ta privilegij ni ukinil...... Ja, se strinjam, ampak vedno so se našli ljudje, ki so izigravali sistem, i verjemi, da se bojo našli tudi zdaj. In verjemi, da je marsikateri delodajalec sam predlagal zaposlenemu, naj si poišče nek oddaljen naslov, ker potne stroške mu lahko plača in s tem poveča "plačo", medtem ko mu (pretirano obdavčene) plače ne more dvigniti, ker is tega enostavno ne more privoščiti. In smo spet tam, kjer vsi dobro vemo, da je v naši državi pod muz najprej spremeniti davek na plače! Šele ko se bodo tukaj zadeve uredile, bo goljufij manj (v smislu honorarjev, potnih stroškov, dela na črno, ...), več bo zaposlovanja, več pritoka v denarno blagajno. Ampak ne, naša država raje skubi 100 ljudi na orto, kot 1000 ljudi po malem - kreteni, da dol padeš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In brezplačen vrtec za drugega otroka ni bil dolgoročno vzdržen.....edini paradoks je, da ga bodo ukinili tisti (če ga bodo seveda, kar dvomim), ki so ga tako vehementno uvedli..... Ker brezplačen vrtec, vsaka subvencija od države, vsaka olajšava, ki jo prejmemo ni dejansko brezplačna in padla z neba.....nekdo to plača....in če omenim kdo to plača, bom spet izpadla tista grda, ki ne privošči drugemo boljše od sebe......in današnji probelem je ravno ta, da je sosedova krava, ki je omogočala vse te subvencije in brezplačna plačila crknila, torej ne daje več mleka in pa naj bi sosed še tako rad dal to mleko, zaradi dobro sosedskih odnosov, ne more, ker ga ni.....in to je treba sprejeti....če krava crkne, ni mleka....vsak kmet to ve...... ta krava smo bili kar davkoplačevalci sami. mi smo tiste krave, ki futrjo državo. Država je imaginaren pojem (hlev), je ni brez državljanov, ki dajemo denar, da ta imaginarni pojem sploh lahko živi (prazna štala nima nobene vloge, je čisto bv, se komot podre). Ta imaginacija (štala) mora samo ustvariti pogoje, da kravce lahko živijo, in bolje, ko bojo živele, lažje se bo štalca obnavljala. Če pa imaš v štali lačne, poteptane, zanemarjene krave, ni od njih res nič in tudi štalca se ne more obnavljati. Niso jih še ukinili.....gre za kost za glodanje in preiskovanje terena.....nekaj jih bodo ukinili.....ker pa plač v javnem sektorju ne smejo zniževati, se bodo lotili pač sociale.... ja, verjamem, da je veliko prenapihnjeno vse - verjetno, da bojo potem lahko rekli: lejte, saj vam nismo vzeli vsega, kar bi vam v bistvu mogli. A nismo dobri? Je pa dejstvo, da so se mogli naši predniki boriti za svoje pravice, za vse to, kar imamo zdaj mi. Krvavi boji so bili to, in ni prav, da se nam to zdaj jemlje. Predvsem ni prav, da se jemlje nam, ki za nastalo situacijo nismo krivi. Ker roko na srce - ta kriza je umetno ustvarjena oz. so jo ustvarili določeni lobiji in elite v svoji požrešnosti. Tako kot so nekoč fevdalci fajn živeli na račun uboge, sestradane, brezpravne raje. Visoka sociala v Evropi stane.....je zelo draga.....in zdaj, ko več ni nevarnosti komunističnih idej, tudi nepotrebna.....in ni samoumevna, kot nekateri mislite.....pa naj se še tako grozno sliši....vsepovsod se ukinja......v Nemčiji, s katero se tako radi primerjamo so politiki imeli muda (kar jih je normalno stalo političnega stolčka) in Merkelci prizanesli, tako da ona samo nadgrajuje že začeto, tisto najbolj drastično je že Schröder naredil......in ker se socialne pravice povsod krčijo, tudi Slovenija, ki je zelo socialna država, ni izjema.....smo dolgo čakali, preden smo jih začeli krčiti..... Sem že ničkolikokrat napisala, da gresta sociala in kapitalizem lahko čisto lepo z roko v roki, ker imamo živ dokaz za to v Švedski in še nekaterih državah. Da se in to z malo truda. No, bi se dalo - žal smo vlak zamudili leta 91, ko se je namesto ponujene prilike, da se v državo uvede res en dober sistem, raje razpucavalo z zgodovino in polnilo lastne žepe. Mašćevanje, privoščljivost, lakomnost, ... to še nikoli ni obrodilo nič dobrega, a žal se ljudje nismo sposobni iz izkušenj ničesar naučiti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Jaz bi tudi z odprtimi rokami sprejela to, da bi imela vse zastonj.....vendar vem, da to ni realno.....na dolgi rok ni realno..... Pa kdo govori o vsem zastonj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zakaj na vse gledate črno-belo? Nihče ne pravi, da bi mogli imeti vse zastonj, govora je le o tem, da naj se v državi vzpostavijo čim boljši pogoji za življenje čim večjega števila ljudi. Pa ne s tem, da bi država morala samo dajati in koga financirati, ampak da ustvari pogoje, da bi se ljudje lahko sami preživljali, dostojno preživljali. In če bodo ljudje začutili, da so za svoje delo dojstojno plačani, da imajo varno štalco (soc. varnost - NE soc. podpore!!!), bojo za državo (štalco) tudi radi kaj prispevali. Ker ljudje smo po naravi naravnani k napredku, ne k samodestrukciji. Krčenje soc. varnosti, izkoriščanje človeka po človeku pa ni drugega kot prvi korak k destrukciji. Še vedno je bilo tako. Še nikoli se ni obneslo na dolgi rok, da bi samo peščica folka dobro živela, ostali bi pa crkavali. Nikoli. Vsi imperiji so se sesuli na ta račun, vse civilizacije so se sesule, vsi sistemi so se pordrli ravno zaradi pohlepnosti peščice in njihovega izkoriščanja množice. In sociala se bo krčila.....ker v masi je denar.....to ve vsakdo..... Vsako pretiravnje slej ko prej doseže svoj višek in se mora končati - izstradana krava crkne od lakote, krava, ki vsak dan požre pol hleva svežega sena pa od prenapihnjenosti. Pač poskušam malo realno pogledati na situacijo in ne zgolj s svojega vidika, da bom jaz prizadeta.....jaz bom tudi ostala brez otroškega dodatka po novi socialni zakonodaji.....vendar ne kričim čez državo, kako grda je, ker mi ga ukinja......pač zavedam se, da je mnogo sosedovih krav, ki so dajale mleko za otroške dodatke crknilo...... Otroški dodatek v bistvu sploh ni potreben oz. naj ne bi bil, če bi ljudje bili za svoje delo pošteno plačani. Jaz ga ne potrebujem, če bi imela službo in plačo, s katero lahko pokrijem tekoče stroške, hrano (brez preseravanja), oblečem in obujem otroka (brez preseravanja), plačam vrtec in dam en mali delček na kup za dopust oz. v rezervo (to jaz smatram kot nujno potrebno!!!). Se komot odpovem OD oz. ga dam nekomu, ki ga res potrebuje, pa magari za njegovega 6. otroka - bog mu ga požegnaj - morda bo nekoč prav ta otrok meni menjaval plenice na stara leta.
|
|
|
|