Nizozemska (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

ona -> Nizozemska (22.3.2012 22:10:21)

Na forumu počitnic ni ne duha ne sluha o odgovoru,zato lepim še sem :)

Živjo!
Letos razmišljamo za prvomajske praznike, da bi šli do Nizozemske in sicer v lastni režiji z avtom. Vem,da je pot dolga,ampak smo navajeni tako dolgih tur
Zanima me,kaj je vsega lepega za pogledat oz. vsakršna informacija bo dobrodošla(nočitve,zanimivosti, mesta...)

alda -> RE: Nizozemska (23.3.2012 8:14:37)

grem laahko z vami?

Pogledat?
Vse ...najlepše mesto Utrecht!!!

Zanimovo:košnja tulipanov!

madela -> RE: Nizozemska (23.3.2012 10:22:12)

Mi smo imeli sicer samo enodnevni izlet na Nizozemsko(bivali smo v Belgiji),tako da si nismo mogli ogledat vsega kar smo želeli. Definitivno priporočam Kinderdiyk in tam plovba po reki (ogledov mlinov)
Morda hiša voščenih lutk v Amsterdamu in seveda Amsterdam kot mesto zanimiv. Edino pazi kje boš šla na kavo,če bodo otroci zraven. Mi smo v prvo naleteli na kafič,kjer so kadili marihuano(seveda tega nisem vedela),dokler ni kelnarca čist panična priletela razlagat,da ni za mladoletne. Sem mislila,da je to kje bolj v zakotju,taki kafiči,ampak ne,kar sred ulice so,pa ne en kar v vrsto so postavljeni. Če sam stojiš zraven te lahko zadane tisti dim.
Če bi imeli več časa bi si pa definitivno ogledala še tulipane,Haag,Roterdamm...
Pa uživajte:)

ona -> RE: Nizozemska (23.3.2012 11:21:23)

Alda, saj bi te vzeli s sabo,ma ni placa [sm=smiley1.gif]
Madela,ta je pa zanimiva...sem že slišala to,da kadijo travo v kafičih, da pa je tako ilegalno,pa nisem vedela,vsekakor bomo pozorni,ker
sta dva otroka z nama [sm=smiley1.gif]

Planiramo pa ta izlet za cca 10 dni,če nam rata,ker potem je itak šola pa se moramo vrnit,še dva dni po prvem maju bomo otroke opravičili iz šole,ker ne mislimo divjat tja in nazaj v parih dneh.
Upam,da bo fajn [sm=smiley1.gif]

mateyka -> RE: Nizozemska (23.3.2012 12:33:09)

IZVIRNO SPOROČILO: ona

Alda, saj bi te vzeli s sabo,ma ni placa [sm=smiley1.gif]
Madela,ta je pa zanimiva...sem že slišala to,da kadijo travo v kafičih, da pa je tako ilegalno,pa nisem vedela..

pa sej ni ilegalno LEGALNO je. zato je tako javno. pa saj že vrabci čivkajo zakaj muloti hodijo na izlete v Amsterdam - a zdaj pa kr noben tega ne ve? [sm=smiley22.gif] zakajat se grejo tja - tako da jim noben ne teži. aja, pa mal grejo še rdeče lučke pogledat, ker je atrakcija gledat prostitutke v izložbah (kot robo) - btw, to je tud legalno..
[img]http://i3.stay.com/images/venue/52/42f8bab1/girls-in-the-red-light-district-amsterdam.png[/img]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.3.2012 12:41:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.3.2012 16:24:02)

ona -> RE: Nizozemska (23.3.2012 20:41:11)

Mateyka,sorry, sem mislila legalno,sam sem narobe napisala [sm=smiley1.gif]
No, potem se bo našlo kaj zanimivega za videt:)
Se že veselimo!

TomTaylor -> RE: Nizozemska (23.3.2012 21:45:14)

Mateyka,sorry,

sej ti je oprostila no.

ona -> RE: Nizozemska (23.3.2012 23:02:55)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Mateyka,sorry,

sej ti je oprostila no.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

TomTaylor -> RE: Nizozemska (23.3.2012 23:08:24)

[sm=smiley36.gif]

tamiflu -> RE: Nizozemska (24.3.2012 7:03:21)

ona, mi smo pred leti bli celi mesec na Nizozemskem , ker je bil moj na terenu gori. Kafičem, kjer kadijo travo se reče CAFESHOP.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Meni so tam lepa mesta Rotterdam, Dordrecht, Breda.....

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.3.2012 7:39:28)

tamiflu -> RE: Nizozemska (24.3.2012 8:01:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Coffee shop. [sm=smiley1.gif]

http://www.coffeeshop.freeuk.com/

Stran namenjena coffee shopom v Amsterdamu, če kateri pride prav. [sm=smiley2.gif]

res je tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

r1ta -> RE: Nizozemska (24.3.2012 20:40:04)

Pfff, je kaj za videt ja. Amsterdam ti priporočam, ogled kakšega od muzejev, sprehod po najdražji ulici (Kalverstraat), skratka dajte se malo zgubit v mestu. Je fajn. Den Haag je tudi meni lep, še posebej arhitektura. Rotterdam je poseben po svoji novejši arhitekturi, precejšen del mesta je bil med 2. svetovno vojno bombardiran. Lahko si ogledate center mesta, staro pristanišče v centru, Cube houses... Park Keukenhof je zanimiv aprila, maja boste že prepozni za spomladansko cvetje, sploh ker imamo trenutno poletne temperature. Do morja se vam splača zapeljati, ker so plaže nekaj posebnega (Scheveningen, Hoek van Holland). Pa dosti je naravnih parkov. Za otroke je zakon pravljični park Efteling. Tega še posebej priporočam.

ona -> RE: Nizozemska (25.3.2012 22:05:45)

Super, hvala vsem za ideje in napotke!! [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]