Nizozemska (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

ona -> Nizozemska (22.3.2012 9:42:19)

Živjo!
Letos razmišljamo za prvomajske praznike, da bi šli do Nizozemske in sicer v lastni režiji z avtom. Vem,da je pot dolga,ampak smo navajeni tako dolgih tur [sm=smiley1.gif]
Zanima me,kaj je vsega lepega za pogledat oz. vsakršna informacija bo dobrodošla(nočitve,zanimivosti, mesta...)

st1nina -> RE: Nizozemska (23.3.2012 21:07:10)

Nizozemska je super izbira za prvomajske praznike.
Pred prvim majem praznuje kraljica rojstni dan in skupaj z njo praznuje cela Nizozemska Quins Day:). Ulice so zavite v oranžno barvo, ljudje so oblečeni v oranžna oblačila, na glavnih trgih v večjih mestih (kot je npr. Amsterdam) so postavljeni odri, kjer se odvijajo razni koncerti,....
Na Nizozemskem imaš veliko za videti, doživeti. Ne vem kaj te zanima, za koliko časa greš.
Vsekakor, pa lahko brez problema samo tri dni preživiš v Amsterdamu (pa še to je malo časa), potem greš lahko v Delft, Den Haag, na podeželje, kjer so mala mesteca kot je Edam, Zansee Schans,....

Vprašaj, kaj te posebno zanima.

Aha, v tem času so hoteli / hosteli polni in dragi.

lp,

ona -> RE: Nizozemska (24.3.2012 10:46:12)

Hvala za info!Dosti sem izvedela že na čvkenaju,edino bi te vprašala,kje je neka vasica,kjer imajo coklarno in pa sirarno?Pa nekje,da je neka vasica,kjer so vsi oblečeni v te cokle in v nošah,pa tej mlini na veter me zanima kje točno so?Obvezno si moram plan naredit,ker imamo na razpolago 10 dni,da si potem vse lepo razporedimo.Glede hotelov,ponavadi ko gremo okrog se pač ustavimo kjer se in prespimo..a misliš,da znajo bit hoteli ful zasedeni te dni?

al1* -> RE: Nizozemska (24.3.2012 12:38:57)

Gauda je tako malo mesto, imajo tudi sirarni, če se ne motim, imajo en dan v tednu tudi tržnico.
Mlini so Kinderdijk - http://whc.unesco.org/en/list/818
10 dni imate kar dovolj, ker je Nizozemska mala država.
Meni je bilo všeč še tukaj: http://www.hogeveluwe.nl/en/14 - imajo kolesa, ki si jih lahko sposodiš - tudi otroška in lahko s kolesom veliko vidiš.

st1nina -> RE: Nizozemska (24.3.2012 20:38:22)

IZVIRNO SPOROČILO: ona

Hvala za info!Dosti sem izvedela že na čvkenaju,edino bi te vprašala,kje je neka vasica,kjer imajo coklarno in pa sirarno?Pa nekje,da je neka vasica,kjer so vsi oblečeni v te cokle in v nošah,pa tej mlini na veter me zanima kje točno so?Obvezno si moram plan naredit,ker imamo na razpolago 10 dni,da si potem vse lepo razporedimo.Glede hotelov,ponavadi ko gremo okrog se pač ustavimo kjer se in prespimo..a misliš,da znajo bit hoteli ful zasedeni te dni?

Misliš: Zaanse Schans: tukaj je vse mlini, sirarna, coklarna. To je približno 20 kilometrov severno od Amsterdama. Imaš pa po Nizozemski številne manjše farme, kjer si lahko pogledaš proizvodnjo sira, ampak mislim, da ti misliš to umetno malo vasico.

Mislim, da imaš 10 dni dovolj za ogle glavnih znamenitosti Nizozemske, če si prav splaniraš...

Uživaj!!! Jaz uživam vsakič ko to malo deželico ponovno obiščem.

Stran: [1]