liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Vsi se tega bojijo. In diokler ljudstvo ne bo znorelo, se bodo vsi tega izogibali, saj tisti, ki bi to predlagal, kaj sele izplejal oz. poskusil izpeljazti bi bil tako miniran na anaslednjih volitvah in pri popoklnoma vseh ukrepih, da je joj.... Hoteli mi to sebi priznati ali ne.. zivimo v djamahiriji in vlado lahko imao "civilno" dokler RKC pusti pri miru. Mi bomo otrokom jemali, da bodo drugi lahko posljali v Vatikan. Cerkvi bogatstvo tudi ni z marda padlo... Vsi se bojijo speljati tudi socialno reformo....ker še vsaka socialna reforma je politična smrt......zato sem jaz v velikih dvomih pri speljevanju socialne reforme.....ker kot se spomnim prejšnjega začetka mandata te vlade, ko je P. Damjan veselo po dnevniku igral ročni fuzbal med razmišljanjem o liberalizmu in rezih v socialo, potem je pa vse naenkrat zamrlo....zdaj pa, ali smo res že v tako velikem k.urcu, da si bodo to upali speljati (za politični obstoj je nujno na začetku mandata, da se čez tri leta, ko so spet volitve na to že pozabi) ali pa se bodo spet us.rali, ker si ne želijo političnega pogroma....... Kar se pa tiče cerkve...Vatikan je zelo močna organizacija, pravim ogranizacija, ker oni ne molijo samo......imajo preko svojih združenj svoje ljudi na veliko pomembnih položajih v svetu, po vseh državah......na vrhu so praktično dve tisočletji...na vrhu......in težko se je v mali Sloveniji boriti proti taki združbi......praktično nemogoče...... Ce bomo tiho, res ne bo nic. Ce se bomo pa malo zmigali.. morda zacnejo misliti koga se bolj bojijo.. ljudstva ali RKC user posted image Socialna kapica pomeni, da se od določenega zneska prejemkov, prispevki in davki ne plačujejo več....kar pomeni recimo, če je ta meja 3000 EUR bruto na mesec, pomeni, da če imaš plačo 3000 EUR na mesec plačaš vse davke in prispevke.....če pa imaš 5000 EUR bruto plače, pa pomeni, da plačaš prispevke in davke le od 3000 EUR, ostalih 2000 EUR pa je čisto tvojih, torej ni prispevkov in davkov od tega...... Ne govorimo o tem, da bi ukrepe minirali. Govorimo o tem, da jih je nujno potrebno prerazporediti oz. preoblikovati ter ne samo sprejemati ampak narediti prioritetno lestvico kateri stroski so tisti, ki so najbolj "pogresljivi" in kateri ne s spostovanjem kratkorocnih in dolgorocnih posledic. Po mojem pa EU pritiska, ker nismo storili še nič, da bi razbremenili javne finance......in moramo sprejeti kratkoročne ukrepe......vsako ukrepanje v spremembo davčne zakonodaje pa prinese učinke šele čez leto ali več...... Seveda se ne, ker je to predlagal Jankovic - zato ne verjamem vladi, da dela preudarno tudi pri teh ukrepih. Se vedno prevec trguje in premalo logicno resuje. Enostavno im ne zaupam, da jutri ne bo treba za otroke pest riza kuhati in razporejati za dva dni sjkupaj, dokler bo duhovnik, od denarja, ki ga je zasluzilo ljudstvo, jedel pohanega piscanca - ker mu ga je drzava dala. Ne bi pa zacenjala temo odnosa katoliske cerkve do otrok. Ne bi rekla, da zato, ker je predlagal Jankovič.....ker z večino ukrepov Pahorjeve vlade (vključno s pokojninsko reformo) se sedanja vlada celo strinja, čeprav so jih pred leti po dolgem in počez minirali, da bi zmagali....... Sem opazila ja, da te najbolj v bistvu jezi katoliška cerkev.......in vse kar gre njej s strani države......
|