ronja -> RE: neubogljiv 4-letnik (27.3.2012 0:52:07)
|
da se je valjal pod mizo... Če je to najhujše, kar dela, potem pa res ni kriza[sm=smiley1.gif]. metulj, ufffaaa!!! A to me vse še čaka? JOj, ne! Pri nas se dobro obnese sistem hierarhije prepovedi: niso vse stvari enako prepovedne in punci to vesta. Vesta, da bom salamensko jezna, če mi zbudita malega, ampak vesta pa tudi, da to ni nič v primerjavi s čim, kar je nevarno zanje (zanju ali zanj). JIma razložim dobesedno tako, da je to veliko huje kot če delata to pa to. Zdaj že obe zelo dobro razumeta, da je ena od top prepovedi cesta in na splošno kako se je treba obnašat v prometu in moram potrkat na les, da to sta res krasni (sploh Ronja). In potem kadar je doma kaj tako nevarnega, jima povem, ad je to tako nevarno kot cesta, čeprav se ne vidi (recimo elektrika ali če je svit v ležalniku na mizi - punci ga hočeta skoz videt... - jima povem, da je lahko gor, ampak samo, če bosta ves ta čas onidve lepo sedeli na svojih sedežih in ne hodili okoli, ker se lahko katera kaj spotakne in prevrne ležalnik in bi oba padla in so dojenčki še ful občutljivi n se mu lahko kaj res hudega zgodi itd itd...) Tako bo mogoče izbral rajši kako od tistih "nenevarnih ampak vseeno prepovedanih" stvari - vsaj pri Ronji to pali (je 4,5). Bo začela čečkat po steni, mi rezat škatlo od strojčka za testenine, postrigla sebe in punčko,... ampak pusti pa recimo končno kable pri miru... Lejla je pa to kar sproti pobrala in kakor dela veliko neumnosti, pa navadno niso tako nevarne, kar mi prihrani veliko živcev:). <bomo videli, kak bo mali...
|
|
|
|