*žaži* -> RE: študij- ste imeli kdaj krizo? (21.3.2012 16:49:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: *žaži* Hja... [sm=smiley13.gif] Problem je v tem, da to ni več samo moj problem, ampak problem družine- partnerja, otroka, vseh prisotnih staršev in očitno prijateljev in kolegov. Totalen pritisk!!! Vse skupaj traja že kr nekaj let. Sedaj na sredini pa nekak ne vem kako bom opravila izpite iz treh predmetov. Enega opravljam ali bolje rečeno vlečem že 3 leta. Včasih se mi zdi, da je samo še huje, ko pogovor nanese na moj študij. Pogosta vprašanja na točno dotične izpite mi žrejo živce. Nočem se pogovarjati o tem. Partner me pusti pri miru, ker ve kako je. Vsi ostali pa vedno eno in isto- Dej že nared ta študij, pa boš dobila službo. Jaaaa veeem! Ampak ne vem kako bom sfurala tiste 3. Služba bo res, sam.... [sm=smiley13.gif] Groza me je. Nekak se mi zdi da sm kr zašla. aja, ti imaš še družino zraven.. Sem šele zdej šla prebirat vse poste...Priznam, tukaj je res malo težje, ker se ne moreš it učit, takrat ko te prime, da bi se, ampak takrat ko imaš čas - takrat je pa koncentracija že na psu običajno. Kaj pa če probaš delat ene take kratke cilje - ne vem da si določiš roke za vsak izpit in ko jih uspešno izdelaš zato s kakim izletom/dobrino nagradiš sebe (svojo družino). In tako naslednjega...Nekako moraš samo sebe motivirat, počasi in za vsak korak posebej. Tisto "daj diplomiraj, da boš dobila službo" je dandanes čista utopija, saj to veš, zato pa nimaš nobene volje. Ampak! Vedi, da se časi spreminjajo in mogoče boš čez leto ali dve močno iskan kader. Zato se je vredno potruditi, ker še nikdar nisem slišala nekoga, ki bi rekel, da mu je žal, da je študiral in diplomiral. Slišala sem pa OGROMNO takih, ki jim je bilo žal, da študija niso dokončali. Upam, da ne boš med slednjimi. Koook odleže k prebereš ali pa slišiš, da nisi edini k si mal zabredu, ampak se to dejansko dogaja marsikomu. Glede službe pa... nekak je zadeva taka, da po vsej verjetnosti služba BO. Študiram namreč eno izmed smeri v zdravstvu (ni nega). In bi, po mnenju drugih mogla že zato biti zelo motivirana. Ja... tut to vem. No ne morš verjet...pravkar je prišla sestrična od mojga partnerja na obisk (drugače kirurginja) in prvo vprašanje je bilo- Se učiš? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Grem dol z računalnika [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|