Pupica -> Prehrana enoletnikov (3.9.2005 12:38:02)
|
No Maxica zdej pa tole preber
Tia ne pije mleka.Nikakršnega.Že dobra 2 meseca.Tako da zjutri dobi 200ml mleka z čokolinotom(to poje ko se zbudi, okoli 8.30)
potem ob 11.40 malica navadni jogurt, če je z sadjem 1 jogurt, če je brez sadja 2 jogurta(čisto navadni jogurt 3.5 % mm)
kosilo(juha, glavna jed, solata (narezan paradajz, kumara, paprika, zelena brez kisa)
malica(sadje:grozje, banana, marelice, breskve, slive, pač sezonsko)
večerja(ali 200ml mleka z čokolinotom ali 1 CELA hrenovka, ali gres, ali kaj na kruh namazan(čeprav tega potem najmanj poje)
Ne je sladkega, npr.piškotov, sadnih jogurtov, marmelade, evrokrema, nič sladkega.
Najboljša je hrenovka(tu je mamica zelo )ali POLI salamo (tu je mami še bolj )sir, skuto...
ampak to je pomoje pri vsakem otroku različno.
Je pa res, da dokler sem jo silila s sladkimi stvarmi ni nič jedla. Vse je spljuvala ven. Sedja vem, da če bo vse spljuvala, da ji bom dala jogurt ali pa hrenovko in bo zagotovo pojedla.
Imam srečo, da pa pri kosilu že sama je
in poje vse. Ravno včeraj sem ji dala polpet narezan na kocke in paradižnik in je vse pojedla. Pa tudi špageti. Madona jih poje več kot jaz.
Pa dober tek ...samo ugotoviti moraš kaj je njegov okus.Daj mu vse za probat, tudi kaj takega kar ti ne maraš.
LP
|
|
|
|