Vijoličarka
|
Po mojem osebnem okusu mi ne gre skupaj pridreditev Viktorji in podeljevanje nagrad z drugimi štosi, karkšnimikoli. Skratka, vsa pozornost bi morala biti usmerjena v dobitnike nagrad. Ne gre mi tudi skupaj izražanje kakršnihkoli političnih stališč na taki prireditvi. Ampak, kot sem že rekla, to je moj oseben okus in 'De gustibus non est dispuntandum.', kot so vedeli že ljubi Rimljani. Viktorji niso prva in tudi ne zadnja prireditev, ki jo prenaša TV Slovenija, kjer so nastopajoči izrabili priliko in izrazili svoje mnenje o kakšni aktualni zadevi. Če prav razumem, je zdaj največji problem 'uboge manjšine', da mnenje, ki je bilo izraženo na tej prireditvi, 'ni pravo'. Hja, se je že kakšna maša prenašala na TV Slovenija in g. Rode je znal bo taki priliki res kakšno krepko povedati. No, zdaj je pa zadeva obrnjena. Malo demokratične strpnosti, prosim. Bi prosila za odpuščanje, ker ateisti se nikjer ne zbirajo pri maši, niso organizirani in se morajo pač znajti. Hočem povedati, da mi sploh ni všeč, kar se je zgodilo, ampak rjovenje tipa 'mi smo ubogi drugorazredni državljani', mi ni prav nič bolj pri srcu. Sploh, ker gre za zelo pogumno manjšino, katere glavna skrb je vtikanje v zasebne zadeve drugih in kratenje pravic otrokom, za katere se delajo, da ne obstajajo. Tudi predvolilni molk ni bil kršen, ker ta se začne 24 ur pred volitvami. Zelo mi je žal, ker se spet samo premlevajo eno in iste stvari, pa sovraštvo, pa... skratka, vse negativno. Kdo in zakaj pa je prejel Viktorja, pa sploh ni pomembno. Mislim tudi, da oddaja sploh ni vplivala na mnenje tistih, ki se bodo v nedeljo podali na volišča.