liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower IZVIRNO SPOROČILO: živka flower, ampak, kaj ko še ni prišlo do obračuna za nazaj, jaz pa imam že novo odločbo o odmeri dohodnine, to pač ni logično. Poznam za primer, ko so gledali dohodke še iz 2009, pa so napisali pritožbo. Pač situacije so različne. Meni bodo še ful plačo znižali in že tako je polovična, vzeli še malico in prevoz... Pač težko je neke železne zakone pisat, folk pa bo popadal k figure pri šahu. Odločba se gleda iz leta 2010, kljub temu, da imaš že novo. Tista se bo pa drugo leto gledala. Tako pač je.. če ti gledajo katerekoli drugo leto, ni pravilo.. tudi jaz poznam primer, ko so vzeli iz 2009, pa se je pritožila.. Živka meni je enako.. delam 4 ure, ostala sem brez malice, nižja plača.. V vrtcu pa sem prišla iz 65,18.. na 140,13 eur.. imam 300 poračuna.. Ni res.....gledajo se dohodki za preteklo leto, le če ti dohodki niso na razpolago, se gledajo dohodki za predpreteklo leto..... ZUPJS 6. Način upoštevanja dohodka 15. člen (2) Pri ugotavljanju dohodka se upoštevajo podatki iz odločb o odmeri dohodnine, podatki iz davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti, podatki, ki jih davčnemu organu posredujejo osebe, zavezane za dajanje podatkov, in podatki, potrebni za izračun akontacije dohodnine. Pri ugotavljanju upravičenosti do pravice iz javnih sredstev se primarno uporabijo podatki iz odločb o odmeri dohodnine in podatki iz davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti za preteklo leto. Če ti podatki med odločanjem še niso na voljo, se upoštevajo podatki iz odločb o odmeri dohodnine in podatki iz davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti za predpreteklo leto, preračunani na raven preteklega koledarskega leta, tako da se povečajo za rast neto povprečne plače na zaposlenega v obdobju januar–december preteklega leta v primerjavi z istim obdobjem predpreteklega leta. Kadar tudi ti podatki niso na voljo, se uporabijo podatki, ki so jih davčnemu organu posredovale osebe, zavezane za dajanje podatkov, in podatki, potrebni za izračun akontacije dohodnine za preteklo leto ali za predpreteklo leto, če podatki za preteklo leto niso na voljo. Pri ugotavljanju dohodka se lahko upoštevajo tudi podatki iz uradnih evidenc centrov za socialno delo in drugih upravljavcev zbirk podatkov, ki vodijo uradne evidence o izplačanih dohodkih oziroma pravicah iz javnih sredstev, in druga dokazila skladno z zakonom, ki ureja splošni upravni postopek. Tako da živka....jaz bi se pritožila in se sklicevala na ta člen ZUPJS......če si seveda že imela odločbo o odmeri dohodnine za leto 2011, preden si dobila odločbo za vrtec.....
< Sporočilo je popravil liliana -- 3.6.2012 21:23:55 >
|