Kaj vi mislite o tem? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Taddy78 -> Kaj vi mislite o tem? (18.3.2012 9:33:20)

Potrebujem mnenje, pa naj bo kakršnokoli...

Recimo, da ste pred 3 leti ali pa pred 2 letoma vpisali otroka v en tečaj. Otrok je nekaj ur koristil potem pa je ta tečaj nehal obiskovat.

Sedaj me pa zanima z vidika ponudnika storitev. Po tolkem času, bi sedaj ti dve stranki radi vračilo denarja, kar se meni osebno ravno ne zdi normalno. Mogoče je majhna caga, saj nikjer nimamo napisano, v kolkem času se morajo ti kuponi porabiti, pa vseeno.
Denarja sigurno ne bomo vrnili. Ti dve stranki do današnjega dne nista ne poklicali, ne prišli na klub.

Kaj bi vi naredili?

Frodo Bisagin -> RE: Kaj vi mislite o tem? (18.3.2012 10:29:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Potrebujem mnenje, pa naj bo kakršnokoli...

Recimo, da ste pred 3 leti ali pa pred 2 letoma vpisali otroka v en tečaj. Otrok je nekaj ur koristil potem pa je ta tečaj nehal obiskovat.

Sedaj me pa zanima z vidika ponudnika storitev. Po tolkem času, bi sedaj ti dve stranki radi vračilo denarja, kar se meni osebno ravno ne zdi normalno. Mogoče je majhna caga, saj nikjer nimamo napisano, v kolkem času se morajo ti kuponi porabiti, pa vseeno.
Denarja sigurno ne bomo vrnili. Ti dve stranki do današnjega dne nista ne poklicali, ne prišli na klub.

Kaj bi vi naredili?

IMO - ce je otrok vpisan v tocno dolocen tecaj in ce je ta tocno dolocen tecaj zacel obiskovati (zasedel mesto drugem otroku,  je bil upostevan kot del skupine...) ter ga samovoljno brez dogovora o morebitnih posledicah nehal obiskovati.... tecaj se je zakljucil po urniku in je zadeva zakljucena. IMO.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.3.2012 12:40:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pelin -> RE: Kaj vi mislite o tem? (18.3.2012 13:45:45)

Predvidevam, da gre tole za jezdenje...v bistvu pa nima veze...lahko bi šlo tudi za plesni tečaj, tečaj tujega jezika....Če v svojih določilih v pogodbi pri ponujenem tečaju nimate določeno, da v podobnih primerih ne vračate denarja, je tole mali kiks z vaše strani, zato se za takšne primere v prihodnje čimprej zaščitite s samo pripombo k pogodb oz. ob vpisu na tečaji...Za nazaj vsekakor ne morete veliko narediti...Jaz bi v takem primeru staršem pogojno ( ob poudarjanju da tokrat edinokrat delamo izjemo)ponudila, da lahko otroka nadaljujeta s tečajem v kakšni drugi skupini. Denarja zagotovo ne bi vračala in bi jim mimogrede navrgla, da je njihov čas v bistvu že potekel, prav tako kot denar. Ker otroka verjetno nista bila izpisana , je bilo treba zaradi niju na tečaju zavrniti druga otroka, ker sta ona dva pač zasedala prosta mesta.
Žal je podobnih zadev v sedanjem času ogromno, ker se krofeki hitro za kakšno zadevo zagrejejo in žal velikokrat tudi hitro ohladijo...Ker jim mnogo staršev uresniči te "vroče" želje še preden malčki odprejo usta, se podobne štorije velikokrat dogajajo. Vse pa se seveda neha pri denarju. Tam se pa starševska širokogrudnost rada neha[sm=jezicek.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Kaj vi mislite o tem? (18.3.2012 14:34:38)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Predvidevam, da gre tole za jezdenje...v bistvu pa nima veze...lahko bi šlo tudi za plesni tečaj, tečaj tujega jezika....Če v svojih določilih v pogodbi pri ponujenem tečaju nimate določeno, da v podobnih primerih ne vračate denarja, je tole mali kiks z vaše strani, zato se za takšne primere v prihodnje čimprej zaščitite s samo pripombo k pogodb oz. ob vpisu na tečaji...Za nazaj vsekakor ne morete veliko narediti...Jaz bi v takem primeru staršem pogojno ( ob poudarjanju da tokrat edinokrat delamo izjemo)ponudila, da lahko otroka nadaljujeta s tečajem v kakšni drugi skupini. Denarja zagotovo ne bi vračala in bi jim mimogrede navrgla, da je njihov čas v bistvu že potekel, prav tako kot denar. Ker otroka verjetno nista bila izpisana , je bilo treba zaradi niju na tečaju zavrniti druga otroka, ker sta ona dva pač zasedala prosta mesta.
Žal je podobnih zadev v sedanjem času ogromno, ker se krofeki hitro za kakšno zadevo zagrejejo in žal velikokrat tudi hitro ohladijo...Ker jim mnogo staršev uresniči te "vroče" želje še preden malčki odprejo usta, se podobne štorije velikokrat dogajajo. Vse pa se seveda neha pri denarju. Tam se pa starševska širokogrudnost rada neha[sm=jezicek.gif]

Osebno ne bi ponujala druge skupine....
Ce otroka nista bila "izpisana" so njihovi kuponi ze zapadli... tudi, ce jih fizicno nista predlozila. V vsakem primeru pa za katero koli terjatev obstaja zastaralni rok (ce izhajamo iz tega, da starsa hoceta vrnjen denar).
BTW: tecaj je verjetno tudi datumsko omejen - zacetek in predviden konec tecaja oz. stevilo ur z zacetkom dolocenega dne, kar sta otroka upostevala, saj sta zacela obiskovati tecaj.
Poglej - vpisem otroka na anaglescino - polovico ur manjka... zahtevam po dveh letih, da mu vrnejo denar za tiste ure, ko je manjkal ker ne pise nikjer da so ure v sklopu tecaja? Ze malo zdrave pameti pove, da se ne gre o individualnem pouku temvec o skupinskem tecaju. Pri individualnem pouku (tecaju) kjer so ure stvar dogovora in tecaj sam ni vezan na drugfo organizacijo ali skupino ter ne poteka po tocno dolocenem urniku, je zadeva drugacna.

Rožica I -> RE: Kaj vi mislite o tem? (18.3.2012 14:37:26)

Se strinjam s predhodnicami.
Vračilo bi, po moje, bilo možno le v aktualnem času in še iz objektivnih razlogov (bolezen ipd..). Tako da kar hitro zaključi tako debato [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Me pa zanima nekaj iz tega naslova, če se lahko prištulim, Taddy [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].
Kako pa gledate na to- nek tečaj, ki se plačuje po urah- ali plačate celotno mesečno plačilo ali samo ure, ki so bile realizirane? Ker mene gledajo kot vesoljca, ko pridem in plačam samo tiste ure, ki so bile realizirane in ne vsako uro, ki naj bi bila na programu, pa po njihovi krivdi ni.
Upam, da me bo kdo razumel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

liliana -> RE: Kaj vi mislite o tem? (18.3.2012 22:27:48)

Ko sem jaz hodila na aerobiko in kupila mesečno karto nikoli nisem dobila denarja nazaj, če sem kdaj manjkala......

Ko sem hodila na tečaj tujega jezika, mi tudi niso nikoli povrnili denarja, če sem kdaj manjkala.....

S hčerko hodiva na lutkovni abonma in tudi nisva dobile denarja nazaj, ko enkrat zaradi bolezni nisva mogli pogledati predstave......

Pa v nobenem primeru ni bilo na karti ali v pogodbi zapisano, da se denar ne vrača....

Tečaj je pač datumsko omejen.....in s pristopom in plačilom karte se strinjaš, da boš v tem času obiskoval tečaj....ne malo krat se še za tako enkratno plačilo vnaprej da nižja cena......

Po treh letih pa si ne more zdaj nek starš zmisliti, da pa bi zahteval vračilo denarja, ker si je njegov krofek zaželel jahati, plavati, risati, plesati on pa mu je v vsem ugodil......potem pa si je krofek premislil.......in kot so že predhodnice zapisale, se za tečaje formira skupina in otrok je bil del te skupine in namesto njega, ste mogoče morali zavrniti nekoga drugega......

Nisem sicer šla v zakonodajo gledat, vendar.......če izhajam iz tega, da v trgovini ni potrebno vrniti denarja za blago, ki ga kupec kupi in mu doma več ni všeč (ki je brez napake seveda)....da turistični agenciji ni potrebno vrniti denarja, če si kupec kar tako premisli in se odloči, da pa on ne bi šel na dopust, ki ga je že vplačal.....tudi organizatorju tečaja jahanja ni treba po dveh letih vrniti denarja vplačanih in neizkoriščenih kuponov......

liliana -> RE: Kaj vi mislite o tem? (18.3.2012 22:30:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Vračilo bi, po moje, bilo možno le v aktualnem času in še iz objektivnih razlogov (bolezen ipd..). Tako da kar hitro zaključi tako debato [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Me pa zanima nekaj iz tega naslova, če se lahko prištulim, Taddy [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].
Kako pa gledate na to- nek tečaj, ki se plačuje po urah- ali plačate celotno mesečno plačilo ali samo ure, ki so bile realizirane? Ker mene gledajo kot vesoljca, ko pridem in plačam samo tiste ure, ki so bile realizirane in ne vsako uro, ki naj bi bila na programu, pa po njihovi krivdi ni.
Upam, da me bo kdo razumel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

Še nisem obiskovala takega tečaja, kjer ne bi bile vse ure realizirane.......jaz sicer nisem vedno šla.....če pa je organizator tečaja kdaj odpovedal (kar je bilo zelo redko) je vedno te odpovedane ure nadoknadil.......

Mimona29 -> RE: Kaj vi mislite o tem? (19.3.2012 22:35:45)

Vračilo bi, po moje, bilo možno le v aktualnem času in še iz objektivnih razlogov (bolezen ipd..). Tako da kar hitro zaključi tako debato  .

tako je

Stran: [1]