Plenični izpuščaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Jenny17 -> Plenični izpuščaj (16.3.2012 14:05:39)

Vem, da je bila tema obravnavana že 1001 krat, pa me vseeno zanima, koliko časa to po navadi traja. Naše dete je staro dva meseca, plenični izpuščaj pa ima že 10 dni. Se mi zdi, da ne gre nič na bolje. Zamenjala sem plenice, uporabljala praško pasto, sudokrem (ne vem, če sem prav napisala), zdaj imam lasepton. Ritko umijem s toplo vodo, jo osušim s fenom in nato namažem. Čez dan previjam na 2-3 ure. Izpuščaji se sušijo, a kaj ko nastajajo novi in novi. So na spolovilu in na nogicah (po gubah). Poskusila sem tudi s canestenom, pa ni nič bolje. Vsak nasvet je dobrodošel.

beti 1 -> RE: Plenični izpuščaj (16.3.2012 14:12:36)

Glede na opis gre lahko za glivice. Canesten rabi vsaj par dni, da prime. Lahko se gresta pa zdravnici pokazat, da bo videla, ali je običajen izpuščaj ali so glivice in je treba vztrajat s Canestenom

krogec -> RE: Plenični izpuščaj (16.3.2012 14:39:32)

če ipuščaj že tako dolgo traja in se vsedno znova pojavlja novi, potem je definitivno treba k zdravniku, da ti predpiše ustrezno kremo..
jaz z mojima nikoli nisem imela teh težav, da bi nastali izpuščaji ali kaj podobnega, čeprav sem ugotavljala, da jima vse kreme ne ustrezajo (npr. eni ful hvaliko bubchen - pa je bil ta pri nas čisto neuporaben - se je delala neka čudna rdečica, sudokrem je preveč posušil kožo, praške nikoli nisem uporabljala) zdaj uporabljam od dm babylove kremo, ki je v zeleni (prej rumena) okrogli embalaži, je bela in bolj gosta, ima pa dodan cink, občasno pa še hladilno mazilo Makra kozmetike

*pujsapepa* -> RE: Plenični izpuščaj (17.3.2012 10:13:15)

Pri prvih dveh otrocih se mi je nekajkrat zgodilo isto. Sploh poleti. Najbolj se je obneslo zelo pogosto previjanje (2 uri), zračenje in kremica za ritko iz lekarne (tista, ki jo sami izdelajo) - za vsak dan. Pri tako hudem in dolgotrajnem vnetju, je verjetno res bolje se iti pokazati.
Ta tretji ima pralne plenice. Rdečo ritko ima samo kadar smo pri tašči čez vikend, ker takrat uporabljamo tiste za enkratno uporabo. Jaz bi ti priporočila pralne. Z njimi res ni kaj več dela. Če pa ti to ne gre, pa poskusi čez pleničko dati še flis plenično predlogo, da občutljiva ritka ne bo v stiku s pleničko.

*pujsapepa* -> RE: Plenični izpuščaj (17.3.2012 10:18:01)

Aja, pri Racmanu si lahko sposodiš paket različnih pleničk in jih testiraš. Tako lahko v enem tednu vidiš, ali ti to odgovarja (pranje), kako se to dopade mali ritki in ugotoviš kateri tip pleničk ti je najbolj všeč.
Jaz imam 5 različnih vrst pleničk, najbolše pa so mi prav Racman aio.

Upam, da bo z ritko čim prej bolje.

lily32 -> RE: Plenični izpuščaj (17.3.2012 10:19:02)

Včasih so glivice trdovratne in canesten ne pomaga.

Mi smo imeli podoben problem in je imela hude izpuščaje več kot en mesec. Ji je zdravnik predpisal nekaj mazil, a ni nič pomagalo. Na koncu mi je pediatrinja na MON svetovala, naj poskusim še s kremo lamisil, ki je prvotno namenjen glivicam na nogah, a ga uporabljajo tudi v pediatriji. In nam je pomagal. En teden sem redno mazala s tem mazilom in domačim ognjičevim mazilom. Tudi ognjičevo mazilo je dobro v takih primerih. Lahko ga kupiš v lekarni ali DM od Velede

Jenny17 -> RE: Plenični izpuščaj (17.3.2012 13:42:00)

Hvala za vse nasvete. Sem danes zopet zamenjala plenice. Priporočili so mi neke 80% biološko razgradljive, ki dihajo. Včeraj so mi dali vzorčke. Se mi zdijo sicer zelo trde. Bom videla, če bo kaj bolje. En paket bomo že porabili. Zraven sem kupila še neko kremo za plenični izpuščaj z rdečo deteljo. Naj bi bila naravna. V vsakem primeru gremo v ponedljek k pediatru, da vidim, kako in kaj.

Mimona29 -> RE: Plenični izpuščaj (19.3.2012 22:45:26)

Pri nas le 2 dni ... praska pasta in riboderm sta zakon!

Stran: [1]