Paštetka -> RE: Najpogostejša vprašanja o uvajanju goste hrane (11.1.2013 10:35:27)
|
Ko se otrok rodi, prinese s sabo na svet refleks sesanja. To je vse kar ve in pozna, dokler mu ne začnemu uvajati hrano z žličko. Zdaj pa mi naj ena, ki pričakuje, da bo otrok takoj vedel jesti z žlico, razloži kako si to predstavlja???? Da ne govorim o spoznavanju hrane, ki je 100% drugačna od mleka. Pa valjda, da se otrok kremži, pljuva, odklanja....ampak naša naloga je, da ga navadimo na še kaj drugega, drugačnega,...ga torej učimo, vzgajamo in imamo mirne živce in doooolgo mero potrpežljivosti in vztrajnosti. Saj se noben ni znal peljat takoj peljati s kolesom, če je do takrat le hodil. jaz ne znam niti avtobusa vozit, četudi vozim avto.... In te "fore dojenčka" pri uvajanju so le začetek in ena od mnogih muhasti faz, ki nas čakajo do pubertete, kaj bo pa šele takrat, pa sploh pomisliti ne upam [sm=jezicek.gif] . Tam do eni drugega leta, sta moja imala vsak po vsaj 20 takšnih in drugačnih faz [sm=smiley36.gif] Materinstvo....a ni lepo...vsak dan se naučiš in si vedno znova presenečen, koliko ga neseš in kako vzdržljivi znajo biti tvoji živčki...[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|