Inda_T -> RE: Goriška 2012 (24.9.2012 18:32:00)
|
Bodoča mamica - uf, za lanolin pa nisem vedela da je tako drag, tega mi kolegica ni povedala... [sm=hudicek1.gif] Glede javne banke pa tako, sem si vse prebrala, tako da si mislim da ful vem [sm=jezicek.gif] - fora javne banke je ravno v tem, da ti svojih darovanih celic za lastno zdravljene (oziroma od otroka) ne moreš dobit, saj nekatere študije kažejo, da so uspehi z zdravljenjem z lastnimi matičnimi celicami bolj bogi oziroma bolj nikakvi, nasprotno pa je več uspeha če iščejo donorja med drugimi donatorji. Na šoli za starše so nam povedali primer Irene Grafenauer, ki je iskala donorja pa so na koncu našli celice iz Nemčije (pri nas ti npr. tako zdravljenje krije zavarovalnica, če bog ne daj rabiš - in ti tudi iz tujine pripeljejo matične celice, ker je naša javna banka povezana z vsemi tujimi). Kakorkoli, jaz bom zadevo dala v javno banko, ker če bodo nekomu rešile življenje naj mu, zaradi pomislekov o uspešnosti zdravljenja z lastnimi pa jih ne bi in ne bom dala v zasebno. Ena razlaga je namreč tudi v tem, da te lastne matične celice nosijo tvoj (otorkov) genski zapis in če imaš (ima otrok) v genih zapisano da boš imel raka in ga dejansko fašeš, je potem zdravljenje lahko neuspešno, ker te itak zdravijo s celicami ki imajo spet raka v genskem zapisu. Malce groba prispodoba ampak saj te celice se zaenkrat še največ rabijo pri zdravljenju levkemije. Kot rečeno, dat jih v javno banko je zastonj, če bodo nekomu pomagale naj mu, v koliko se jih ne donira pa gre itak vse skupaj v smeti... Lp, I.
|
|
|
|