Pacota -> RE: stres (15.3.2012 22:17:47)
|
Pozdravljena! Tudi sama sem se spopadala v drugi nosečnosti z velikimi strahovi, ali se bo tokrat moja nosečnost končala ok. V prvi nosečnosti sem prezgodaj rodila in otrok je umrl zaradi komplikacij. Ko sem bila drugič noseča sem bila kar naprej na robu živčnega zloma, kar naprej sem krvavela in prezivljala peklenski strah, da spet prezgodaj rodim... Tako te vsaj približno razumem, kaj preživljaš. V drugo sem kljub groznemu stresu, strahu, paničnim izbruhom... rodila zdravo živahno deklico. Bila je nekoliko manjša 2800g, 45cm, pa nič zato - bila je in še vedno je, zdrava. Tokrat sem noseča v tretje in zdaj je straha bistveno manj. Ko me pa prime, si rečem, da ne veramem, da mi bi bilo še 1x potrebno v življenju preživeti vse to. Priporočam ti, da obiskuješ in bereš čim bolj spodbudne, vesele teme. Izogibaj se zgodbam z slabim koncem, forumov žaujočih... Ogleduj si različno opremo za dojenčke (vozičke, oblačila), beri kako se razvija, kako ga negovati, z njim komunicirati, ga masirati, hraniti, kako poteka dojenje in kakšne so smernice... Takšne teme te bodo vedno razvedrile. Zaupaj v to, da ti takšna izkušnja še 1x ni potrebna in bi bila res neverjetno naključje.
|
|
|
|