Urska09 -> RE: Ruleta vs. žaluzija?? (25.4.2012 21:14:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 Glede protivlomne zaščite je oboje ena ista figa, če bo imel namen bo vlomil brez težav tako pri krpankah kot ruletah. Morda bo imel s prvimi celo malce več dela, če ne bo pod njih kaj podstavil, druge bo pa enostavo porinil v navojno škatlo. Tudi glede čiščenja je podobno. Krpanke čistiš od zunaj z visokotlačnim čistilcem ali vrtno zal. cevjo, enkrat jih obrneš na eno, drugič na drugo stran. Rulete pa pač obrišeš enkrat z notranje, drugič z zunanje strani. Prah se nabere v obeh, s tem, da sem jaz prepričana, da krpanke očistim hitreje (v dvej urah 2x letno operem cca. 60 m2 krpank). Cena je pa minus. Pa pri nas se v zadnjih sedmih letih ni v njih zaredilo še nič, pa imamo skoraj tretjino hiše v krpankah. Ne morem se čisto strinjat s teboj. Glede protivlomne zaščite so nam to razložili kriminalisti. Ni šans, da vlomijo skozi okno ali balkonska vrata, če imaš do tal spuščene rolete. Glede čiščenja sem pa imela priliko gledat pri sosedih. So se kar fajn namučili (najeti servis, da ne bo pomote), zraven obilno pošpricali fasado, pa še drago je bilo. S tega vidika sosedje kar kolnejo.
|
|
|
|