inšpekcija (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

tamiflu -> inšpekcija (13.3.2012 7:54:55)

Na kero inšpekcijo se prijavi, če delajo delavci brez zdravniškega oz, živilskega pregleda v kuhinji?

Oceania -> RE: inšpekcija (13.3.2012 8:12:50)

Sanitarne ni več, mislim, da je zdravstvena in socialna inšpekcija na Parmovi v Lj.

tabi -> RE: inšpekcija (13.3.2012 20:29:27)

resno,a sploh še kje to gledajo.delam v slaščičarstvu pa odkar smo v EU še nisem bila na nobenem živilskem pregledu ali kakršnem drugem,prej pa na vsake pol leta.Pa en kup inšpektorjev okol leta pa je vse ok

tamiflu -> RE: inšpekcija (13.3.2012 21:30:29)

pri meni ni bil samo problem zdravniški pregled, tudi HAACP se ne izvaja, pa še cel kup bi se našlo
Še za kako drugo inšpekcijo, ne samo sanitarno

blaža -> RE: inšpekcija (14.3.2012 19:22:15)

IZVIRNO SPOROČILO: tamiflu

pri meni ni bil samo problem zdravniški pregled, tudi HAACP se ne izvaja, pa še cel kup bi se našlo
Še za kako drugo inšpekcijo, ne samo sanitarno

A se to še vedno vse izvaja? Ker jaz sem začela delat nekje 10 m nazaj, pa nisem rabla ne zdravniškega in ne česarkoli drugega,..

tamiflu -> RE: inšpekcija (15.3.2012 8:23:22)

nisem prepričana, ampak jaz mislim, da bi moral delavec, ki gre delat v kuhinjo z živili, meti narejeni vsaj živilski pregled

tamiflu -> RE: inšpekcija (15.3.2012 8:33:56)

Kopiram iz ZAKONIKA IZ VARNOSTI PRI DELU:

Ali je  izdaja napotnice za preventivni  zdravstveni pregled obvezna?
Da! Delodajalec je dolžan skladno z 15. členom Zakona o varnosti in zdravju pri delu zagotoviti zdravniški pregled, kar pomeni, da delodajalec zdravniški pregled delavcu omogoči z izdajo napotnice na katero mora vpisati potrebne podatke glede na oceno tveganja ter na njeni osnovi tudi opredeli obseg preventivnega pregleda

Colt -> RE: inšpekcija (15.3.2012 17:27:09)

Na kero inšpekcijo se prijavi, če delajo delavci brez zdravniškega oz, živilskega pregleda v kuhinji?

Na Avstrijsko! Bo več efekta kot na našo spečo!

Paštetka -> RE: inšpekcija (15.3.2012 20:50:29)

nisem prepričana, ampak jaz mislim, da bi moral delavec, ki gre delat v kuhinjo z živili, meti narejeni vsaj živilski pregled

Vsak, ki se zaposli bi moral imeti še pred nastopom dela opravljen zdravniški pregled in varstvo pri delu ali najkasneje 3 dni po pričetku dela. Kazni so precej visoke.
Tisti, ki delajo z živili pa v skladu s tistim pravilnikom, ki se njih zadeva vsake toliko let ali tudi na leto. Prav tako Haccap...

posh -> RE: inšpekcija (15.3.2012 20:52:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Vsak, ki se zaposli bi moral imeti še pred nastopom dela opravljen zdravniški pregled in varstvo pri delu ali najkasneje 3 dni po pričetku dela. Kazni so precej visoke.
Tisti, ki delajo z živili pa v skladu s tistim pravilnikom, ki se njih zadeva vsake toliko let ali tudi na leto. Prav tako Haccap...

Jaz tudi mislim, da je tako.

valči -> RE: inšpekcija (15.3.2012 21:14:07)

IZVIRNO SPOROČILO: posh

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz tudi mislim, da je tako.

Ja,je tako.Ko sem hodila v službo-slaščičarna,smo redno hodili na zdravniške in predavanja o Haccapu.

Stran: [1]