Pacota -> RE: Iztegovanje glavice nazaj (22.3.2012 13:45:19)
|
Tako je, se strinjam z m_o_i. Tudi moja deklica je to počela, z fizioterapijo smo pričeli z 3m in hodili cca 1 leto. Zdaj je stara 4leta, še vedno v spanju zategnjena nazaj, vendar zaradi pravilnega rokovanja z njo (glej nošenja, navajanja, kako se naj obrača..., gibalnih vaj za sproščanje povečane napetosti hrbtnih mišic in spodbujanje k aktivnosti trebušne mišice...) in redne 2x tedensko terapije 1L, ni razvila napačnih vzorcev gibanja, ki bi jo kasneje lahko ovirali ( bila bi bolj nerodna...). Dodaten podatek, ki ga opisuješ in je veliko krat prisoten pri dojenčkih z ekstenzijskim vzorcem, je tudi asimetričnost gibanja. Pri 5m je že kar malo pozno, ce ima res ekstenzijski vzorec, saj se je dete v tem času že precej samo naučilo, kako se gibati (na svoj nepravilni način) in tako postavilo nepravilne temelje za vso nadaljno gibanje. Seveda je potrebno preveriti, če ima tvoje dete res ekstenzijski vzorec, a jaz bi to naredila čim prej, saj če ga ima, zamujata z terapijo že 2m.Ni sicer panike, bi pa jaz pohitela, da bi ga čim prej korigirala, saj bo potem manj dela. Na štajerskem koncu sem bila sicer z FTH z ZD kar razočarana, tako smo hodili še privat in tam smo res veliko dobrega odnesli.
|
|
|
|