težave z lulanjem (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

dps1 -> težave z lulanjem (9.3.2012 10:22:20)

še ima katera težave z otrokom, da ne uspe pravi čas do wc-ja in ima malo mokre hlačke? ne  vemo kako rešiti zadevo. hodi v prvi razred, čez počitnice je vse bp, ko ni počitnic, ni ok. se pogovarjamo, če je kaj narobe v šoli, karkoli, pa ne najdemo vzroka. dogaja se samo čez dan. izgovorov za mokre hlačke pa je milijon.

sem že vprašala zdravnico, pa ni polagala neke pozornosti na to.

kako ste rešile zadevo? hvala za vsak namig.

tehnofil -> RE: težave z lulanjem (9.3.2012 10:33:59)

IZVIRNO SPOROČILO: dps1

Ni nujno da gre za fiziološko motnjo.

Majhni otroci se tako zamotijo, da z lulanjem čakajo čisto do konca in potem jim uide. Pač se vaš bolj pogosto tako vživi, da lulanje ignorira. Našemu se je to zgodilo le nekajkrat, tudi doma.

Najaa -> RE: težave z lulanjem (9.3.2012 11:41:45)

Naša tamala ima te probleme. Stara je 3 leta, plenic nima od 2,5 let in zdej ima obdobja, ko niso hlačke nič mokre in obdobja, ko ji vsakič malo uide in skoz menjamo hlačke.

divna -> RE: težave z lulanjem (9.3.2012 15:54:49)

Tudi pri našem se je to parkrat zgodilo. Ker sem učiteljico poznala in sva bile v kontaktu in ona ni opazila nekih posebnosti, sem prišla do ugotovitve, da med odmorom ni šel na wc, ker je imel "pomembnejšo" delo, med poukom pa tudi ni šel. Rezultat? Mokre spodnjice. No, kasneje je ugotovil, da se je tudi igrati boljše, če ga ob tem ne tišč lulat in je na začetku odmora najprej hitel na wc.

lp

ticika -> RE: težave z lulanjem (9.3.2012 18:13:26)

isto je pri našem 5,5 letniku, vse drugo je pomembnejše. Ponoči gre normalo lulat, čez dan pa včasih - ne vedno- zamenja gatke tudi po 4x.
Zadnjič pa je bil njegov komentar, ko sem ga spraševala zakaj so spet gate mokre (igrali smo človek ne jezi se): ja mami no, igra je zanimivejša kot lulanje!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] niti huda nisem mogla bit, ker sem se preveč režala.

Ajra RR -> RE: težave z lulanjem (12.3.2012 10:16:09)

IZVIRNO SPOROČILO: dps1

še ima katera težave z otrokom, da ne uspe pravi čas do wc-ja in ima malo mokre hlačke? ne  vemo kako rešiti zadevo. hodi v prvi razred, čez počitnice je vse bp, ko ni počitnic, ni ok. se pogovarjamo, če je kaj narobe v šoli, karkoli, pa ne najdemo vzroka. dogaja se samo čez dan. izgovorov za mokre hlačke pa je milijon.

kako ste rešile zadevo? hvala za vsak namig.

O težavah z lulanjem je pisala že tale strokovnjakinja, lahko malo pogledaš med odgovori, lahko pa ji anonimno zastaviš vprašanje in ti bo dala kak nasvet. Odgovori hitro. Tukaj jo najdeš: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/dr-sasa-poljak-lukek_43

Stran: [1]