Kerensa* -> RE: nekaj vprašanj o novih transferjih (27.3.2012 20:30:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs katero leto dohodkov se bo gledalo - 2010? Za OD se šteje zadnja dohodninska odločba, torej leto 2010. Za DSP pa dohodki zadnjih 3 do 12 mesecev (odvisno od dohodka). kolikor vidim, bodo upoštevani neto dohodki, torej vključno z olajšavami za otroke? potni stroški in malica so zraven? Ne. ker sem noseča, ko rodim, takoj javim csd in bodo na novo izračunali vse skupaj, torej upoštevali enega člana več? V naslednjem mesecu po mesecu oddaje vloge (za OD). Imaš pa v bistvu po porodu 3 mesece časa, da oddaš obrazec za spremembo stanja in OD boš dobila naenkrat nakazan za do 3 mesece nazaj. IZVIRNO SPOROČILO: Anais Nin Bi pa sama vprašala, koliko časa ste čakale na odločbo za otroški dodatek? Vlogo sem oddala 31.12., odločbo pa sem dobila 25.02.. IZVIRNO SPOROČILO: Brbs a tudi za vrtec bo treba poplačat za nazaj, če bo po novi odločbi višji znesek?? Ja. IZVIRNO SPOROČILO: olimia Šteje se tudi stanje na bančnem računu - a to pomeni, da če imam v času izračuna na računu 2000 eur, mi bodo še to delili na 4 člane in upoštevali poleg? Ne, če bo iz TRR izpiska razvidno, da gre za ostanek dohodka, ki so ti ga že upoštevali. V kolikor ne bo tako, bodo to upoštevali v rubriki "drugi dohodki", kamor se štejejo npr. darila in podobno. Kaj menite, kje bom dobila najbolj verodostojne info - na banki ali na CSD? Na MDDSZ. IZVIRNO SPOROČILO: biba26 konec meseca januarja nama je potekel lizing za avto, po moji logiki mi ga letos še nebi smeli obračunat kot mojega ali pač ? Lahko, kajti avto je trenutno tvoje premoženje. Upošteva se premoženje, ki ga imaš ob obdelavi vloge oz. izdajanju odločbe, ne tisto, ki ob oddaji vloge še ni bilo premoženje. V evidenci UE je avto že napisan kot tvoj. In, mimogrede... če bo vladni varčevalni ukrep sprejet, potem tiste, ki pri OD padete v 7. ali 8. dohodkovni razred, OD ne boste več prejemale (se ga bo ukinilo), tiste pa, ki ste v 5. ali 6. razredu, pa se bo od pripadajočega zneska odštelo 10%. Prvi štirje dohodkovni razredi pa ne bodo imeli sprememb.
|
|
|
|