Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Ne se mi smejat, ampak vsem, ki ste prepričane, da vas boli glava zaradi zategnjenosti v vratnih mišicah, svetujem vaje za vrat, iz lastnih izkušenj. Sama sem imela pred prvo nosečnostjo redne glavobole, ki so se po polovici nosečnosti prenehali, pojavili pa so se spet kako leto po koncu druge porodniške, med prvo in drugo nisem dolgo delala. Pred nosečnostjo mi je zdravnik naročil pisati dnevnik in predpisal šibkejši Naprosyn. Lani pa mi je poleg tablet svetoval vaje za boljšo gibljivost vratnih mišič in ramenskega obroča. Vsak dan 10 minut ali še manj dejansko pomaga. Sicer sem si tudi monitor dala tako, da vanj ne gledam preveč dol in podobno. Točno te vaje, ki mi jih je dal zdravnik, so opisane na lekovi strani, so pa to prvi zadetki googla na vaje za vrat, pa še dva linka za moč vratnih mišic in ramenski obroč. Jaz nisem disciplinirana, da bi vaje delala vsak dan, sem jih pa vsaj na začetku, sedaj jih pa kadar se spomnim, tudi če sredi šihta. Dejansko mi sedaj pomagajo te vaje tako za koncentracijo kot tudi kadar se pojavi tisti poznani občutek ob začetku glavobola. Prej sem pač čim prej vzela tableto, seveda lekadol ni imel nič učinka, je pa pomagal naprosyn. Se mi je nekajkrat zgodilo, da sem bruhala, ker nisem dovolj zgodaj vzela dovolj močne tablete. To seveda velja za glavobole temenske glavobole. Pri rednih glavobolih je potrebno ugotoviti izvor, temeski, migrenski ali kaj drugega, ter jih pravilno zdravit. Temeske glavobole se selo dobro da omilit z redno vadbo. Enkrat lani je bila o tem oddaja Turbolenca na tvslo. Evo tale monitor bi lahk bil največji problem, ker ga imam precej nižje. Bom še za tele vaje pogledala, če ne najdem te pocukam za rokav Hvala vsem
|