Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 11:36:14
|
|
|
|
Matkurja
|
Kolikor jaz vem, je sadje trajnica, zelenjava pa enoletnica. Torej bi bila kumara zelenjava. Kar se pa paradižnika tiče, pri nas je pač enoletnica, torej zelenjava. Ampak če bi imel skozi pogoje, bi paradižnik rastel več let, zato ga eni dajo v skupino sadja.
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 11:36:21
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka saj jaz tudi. Po novem bo zdaj prevod fruktoze: sadno zelenjavni sladkor Ne, ne, fruktoza, ki se nahaja v zelenjavi se imenuje vegoza
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 11:45:56
|
|
|
|
Paštetka
|
Kolikor jaz vem, je sadje trajnica, zelenjava pa enoletnica. a lubenica ni enoletnica teorija je torej, da teorije v bistvu ni
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 11:59:11
|
|
|
|
Matkurja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Kolikor jaz vem, je sadje trajnica, zelenjava pa enoletnica. a lubenica ni enoletnica teorija je torej, da teorije v bistvu ni Lubenica, melona sta buči in posledično zelenjava.
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 12:04:53
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Kolikor jaz vem, je sadje trajnica, zelenjava pa enoletnica. a lubenica ni enoletnica teorija je torej, da teorije v bistvu ni Lubenica, melona sta buči in posledično zelenjava. joj, paštetka, nehi brat, te bojo danes čist zmedle
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 12:47:25
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja Kolikor jaz vem, je sadje trajnica, zelenjava pa enoletnica. Torej bi bila kumara zelenjava. Kar se pa paradižnika tiče, pri nas je pač enoletnica, torej zelenjava. Ampak če bi imel skozi pogoje, bi paradižnik rastel več let, zato ga eni dajo v skupino sadja. Jaz sem pa glede paradižnika slišala, da je postal zelenjava konec 19. stoletja Ameriki......prej je bil sadje, potem so ga pa dali med zelenjavo in to zaradi manjših dajatev, ki so jih plačevali kmetje.....
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 13:45:00
|
|
|
|
posh
|
Jaz pa verjamem , da je Adam, namesto v jabolko, ugriznil v ta lepi, zapeljivi, rdeči sadež..paradižnik. Obožujem paradižnik, pa naj je sadje ali zelenjava, meni vseeno, ugriznem in pojem ga najraje kot jabolko
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 13:58:00
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: posh Jaz pa verjamem , da je Adam, namesto v jabolko, ugriznil v ta lepi, zapeljivi, rdeči sadež..paradižnik. Obožujem paradižnik, pa naj je sadje ali zelenjava, meni vseeno, ugriznem in pojem ga najraje kot jabolko ja, samo malo bolj drugače, bolj pazljivo, da ne špricne predaleč
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 14:02:52
|
|
|
|
posh
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka ja, samo malo bolj drugače, bolj pazljivo, da ne špricne predaleč Uh, to pa poznam , zato ga najrajši ugriznem kar zunaj, na vrtu.
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 14:48:48
|
|
|
|
TomTaylor
|
O šit, pol moram zdej moj rek "kumara je večnamenska zelenjava" spremeniti v "kumara = večnamenski sadež". Čudno se sliši. Bom kar na banane preklopila.
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 15:05:37
|
|
|
|
Hope2
|
Pa dajmo še banane Actually, if you are a botanist, a banana is neither a vegetable nor a fruit. A banana (the yellow thing you peel and eat) is undoubtedly a fruit (containing the seeds of the plant: see answer regarding tomatoes), though since commercially grown banana plants are sterile, the seeds are reduced to little specks. However, the banana plant, though it is called a ''banana-tree'' in popular usage, is technically regarded as a herbaceous plant (or ''herb''), not a tree, because the stem does not contain true woody tissue.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.3.2012 15:08:08 >
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 16:22:33
|
|
|
|
HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kak je v časih našega otroštva bilo enostavno..... smo vedeli, da je.... SADJE: jabolka, hruške, slive, grozdje ZELENJAVA: krompir, kumare, paradižnik, paprika Danes pa z globalno trgovino, ko smo dobili razne oreščke, avokado, mango, buče in bučke ne vemo kaj je kaj....in se definicije razlikuje od vsake posamezne klasifikacije.....in vsake posamezne države...... Da pa bi kumara bil sadež pa prvič slišim in mi ni jasno zakaj......saj ne moreš marmelade iz nje naredit..... čeprav z bučnega olja tudi torte delajo..... Fajn, da si kompliciramo življenje...... To z rdečo smo mi že pred 30 leti poznali, smo ilei na HR cele njive tega - bučk....Samo da so pa sadje, sem pa zevedela pred par leti, ko sem eno seminarsko lektorirala
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 16:31:07
|
|
|
|
čiba
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja Kolikor jaz vem, je sadje trajnica, zelenjava pa enoletnica. Torej bi bila kumara zelenjava. Kar se pa paradižnika tiče, pri nas je pač enoletnica, torej zelenjava. Ampak če bi imel skozi pogoje, bi paradižnik rastel več let, zato ga eni dajo v skupino sadja. Jaz sem pa glede paradižnika slišala, da je postal zelenjava konec 19. stoletja Ameriki......prej je bil sadje, potem so ga pa dali med zelenjavo in to zaradi manjših dajatev, ki so jih plačevali kmetje..... Jaz sem isto slišala. Zaradi carine naj bi ga premestili med zelenjavo.
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 18:10:15
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita To z rdečo smo mi že pred 30 leti poznali, smo ilei na HR cele njive tega - bučk....Samo da so pa sadje, sem pa zevedela pred par leti, ko sem eno seminarsko lektorirala A so buče trajnica ali enoletnica....
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 19:03:04
|
|
|
|
alda
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita To z rdečo smo mi že pred 30 leti poznali, smo ilei na HR cele njive tega - bučk....Samo da so pa sadje, sem pa zevedela pred par leti, ko sem eno seminarsko lektorirala A so buče trajnica ali enoletnica.... trajnica, če se vsako leto sama zasadi ali pa ji mi pomagamo /madonca sem pametna, ker sem danes šparglje jedla! Ma kaj so še vedno zelenjava al spadajo med talno sadje?
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 19:08:07
|
|
|
|
Paštetka
|
Buče so enoletnica. Ker vsako jesen crkne oz. se posuši. Ali
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 22:27:36
|
|
|
|
enea
|
IZVIRNO SPOROČILO: posh Jaz pa verjamem , da je Adam, namesto v jabolko, ugriznil v ta lepi, zapeljivi, rdeči sadež..paradižnik. Obožujem paradižnik, pa naj je sadje ali zelenjava, meni vseeno, ugriznem in pojem ga najraje kot jabolko in kaj bo potem,.. a ne bo več Adamovo jabolko,... bo paradajz
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 8.3.2012 23:01:42
|
|
|
|
benika
|
Ko smo ravno pri zelenjavi, sadju...čisto off topic...a če jaz posejem doma semena lubenice, a mi bo kej zraslo?
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 9.3.2012 4:27:59
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Ko smo ravno pri zelenjavi, sadju...čisto off topic...a če jaz posejem doma semena lubenice, a mi bo kej zraslo? Bo ja. Lahk boš imela celo lepe plodove, lahk pa sam travo oz zelenje in kako malo kilavo lubenico. Malo po netu prečekiraj kdaj sejat in kaj ljubijo lubenice (zemljo, sonce) Jaz sem ravno pred slabim mesecem posejala lubenico, pa so mi ptički semena iz zemlje ven pojedli. Potem sem še 1x posejela ene 10-20 semen in sta 2 vzklili (1 se je zlomila) 1 raste in je cca 8 cm velika. Bomo videli če kaj bo iz tega, moram še malo semen vržt. Aja pr nas je že poletje Pa mandarine so mi vzklile, avokado mam tudi že zelo velik, pa ananas se mi je končno prijel . Mango pa mi je malček izpulil
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.3.2012 4:28:36 >
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 9.3.2012 8:25:46
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Bo ja. Lahk boš imela celo lepe plodove, lahk pa sam travo oz zelenje in kako malo kilavo lubenico. Malo po netu prečekiraj kdaj sejat in kaj ljubijo lubenice (zemljo, sonce) Jaz sem ravno pred slabim mesecem posejala lubenico, pa so mi ptički semena iz zemlje ven pojedli. Potem sem še 1x posejela ene 10-20 semen in sta 2 vzklili (1 se je zlomila) 1 raste in je cca 8 cm velika. Bomo videli če kaj bo iz tega, moram še malo semen vržt. Aja pr nas je že poletje Pa mandarine so mi vzklile, avokado mam tudi že zelo velik, pa ananas se mi je končno prijel . Mango pa mi je malček izpulil Pa ne da si ti tudi v Dubaju.....?
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 9.3.2012 8:53:52
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Bo ja. Lahk boš imela celo lepe plodove, lahk pa sam travo oz zelenje in kako malo kilavo lubenico. Malo po netu prečekiraj kdaj sejat in kaj ljubijo lubenice (zemljo, sonce) Jaz sem ravno pred slabim mesecem posejala lubenico, pa so mi ptički semena iz zemlje ven pojedli. Potem sem še 1x posejela ene 10-20 semen in sta 2 vzklili (1 se je zlomila) 1 raste in je cca 8 cm velika. Bomo videli če kaj bo iz tega, moram še malo semen vržt. Aja pr nas je že poletje Pa mandarine so mi vzklile, avokado mam tudi že zelo velik, pa ananas se mi je končno prijel . Mango pa mi je malček izpulil Pa ne da si ti tudi v Dubaju.....? Ja z volgo skupaj lubenice nabirave, frodica pa nama je baje že ušla . Rija baje tudi prihaja A prideš še ti na lubenico?
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.3.2012 9:01:47 >
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 9.3.2012 9:26:00
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Ja z volgo skupaj lubenice nabirave, frodica pa nama je baje že ušla . Rija baje tudi prihaja A prideš še ti na lubenico? Lubenic ne maram.....pridem pa, ko bo ananas dozorel......
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 9.3.2012 9:29:03
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Ja z volgo skupaj lubenice nabirave, frodica pa nama je baje že ušla . Rija baje tudi prihaja A prideš še ti na lubenico? Lubenic ne maram.....pridem pa, ko bo ananas dozorel...... postavi se v vrsto
|
|
|
|
RE: A so kumare sadje ali zelenjava? 9.3.2012 9:29:54
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Ja z volgo skupaj lubenice nabirave, frodica pa nama je baje že ušla . Rija baje tudi prihaja A prideš še ti na lubenico? Lubenic ne maram.....pridem pa, ko bo ananas dozorel...... postavi se v vrsto Ti se postavi....jaz sem bila prva......
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?