ultrazvok prezgodaj (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

daisyb -> ultrazvok prezgodaj (7.3.2012 17:39:59)

pozdravljene,

mene pa sam zanima (ker se spet prevec obremenjujem), ce je katera v zacetku nosecnosti imela UZ, ki je pokazal gestacijsko vrecko v maternici in tud utrip se je mal videl in pol ni bila noseca. Jaz sem dans mela UZ (mi je to pokazalo), a moram naslednji teden se enkrat na UZ. Ginekologinja pravi, da mormo videt, ce bo kaj zraslo.

Kliki -> RE: ultrazvok prezgodaj (7.3.2012 17:45:39)

Odvisno je tudi od tega v katerem tednu si.
Kakor jast vem je priporočlivo da se dela prvi UZ v8tednu.

butt3rfly -> RE: ultrazvok prezgodaj (7.3.2012 17:54:07)

nevem, zakaj te je še 1x naročila, če se vidi utrip. otrok je očitno živ in tu ni dileme, ali si noseča ali nisi. če slučajno nebi bilo utripa, te čez čas tak pošljejo na čiščenje, ob prisotnosti PSU pa tak ni vprašanje.

Anonimen -> RE: ultrazvok prezgodaj (7.3.2012 19:59:53)

vse bo ok, samo preventivna je :)

Anonimen -> RE: ultrazvok prezgodaj (7.3.2012 20:00:47)

Meni je 1.UZ delala v 9t nosečnosti (moja krivda, ker prej nisem mogla, nisem bila v Slo), 2. UZ pa v 10t, samo jaz sem bila "poseben primer" in to je bila preventiva, ker je v 1. nosečnosti bil zadržan splav in je zarodek odmrl glih takrat enkrat. Tako da če si prej imela ss ali zs, pol ima utemeljeno da še enkrat gleda, če pa ne, pa ne razumem zakaj bi hotela še enkrat delat, če je vse ok
Sicer pa neglede na vse, bolj se obremenjuješ, prej gre res lahko kaj narobe. Na tvojem mestu bi pozabla na vse slabo kar se lahko zgodi in bila vesela, da bi tako hitro spet vidla svojo pikico, ker redke lahko

daisyb -> RE: ultrazvok prezgodaj (7.3.2012 21:17:50)

hvala vam za spodbudne besede..zaenkrat nisem se nikol imela ss ali kakih tezav..moram priznat, da sem se v prvi nosecnosti veliko manj presekirala...prvic je blo vse ok. jaz zivim drgac v italiji..tle je vse mal drgac to zdravstvo. dans mi je nardila vaginalni uz in se je vidla vrecka v maternici ter odmevi (pulsi). bitja srca mi ni niti pokazala, al pa se ga ni vidlo. PO njihovih izracunih bi bila sedaj v 7 tednu...sem pa najbrz manj. drug teden sporocim, ce bo vse ok.

tamala86 -> RE: ultrazvok prezgodaj (7.3.2012 21:20:02)

Čao.jaz sem imela 1 Uz v 7.tednu, ni bilo utripa, nato par dni kasneje je bil samo so rekl, da čudn zgleda, da je nekam majhen. potem sem imela pa v 8. tednu čiščenje, ker se zarodek sploh ni razvil dobr, ni bilo utripa.
Lahko pa da je še prekmalu, pa se ni vidl dobr. držim pesti za dobre novičke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Taddy78 -> RE: ultrazvok prezgodaj (7.3.2012 22:52:10)

Koliko pa je velika GV? Rumenjaček se je videl?
Pri meni je bilo predlani podobno in se žal ni dobro končalo. Videla se je GV in v njej nekaj, kar bi lahko bil rumenjaček in kao neki odmevi, ni pa bilo jasno vidno. Čez 1 teden se je na UZ videla samo GV, ki je sicer zrastla. Nasledni dan sem šla na abrazijo.

Mogoče si res kasneje zanosila in te je zato ponovno naročila, saj se plod z rumenjačkom vidi že v 6.tednu (vem, ker sem bila na umetni opl. in se tam točno ve).

Anonimen -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 6:40:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Mogoče si res kasneje zanosila in te je zato ponovno naročila, saj se plod z rumenjačkom vidi že v 6.tednu (vem, ker sem bila na umetni opl. in se tam točno ve).

to pa sploh ni res. jst sm bila pri trajanju nosečnosti 6t 2d na prvem pregledu in se je videla samo GV ter "nekaj notri". utripa ni bilo za videti, da bi o plodeku že govorili, pa ni bilo govora, ker se res skoraj nič ni videlo. in jaz čist panična, da bo šlo za ss. pa me je naročila dohtarca čez 1 teden spet, torej 7t4d in hb se je vse videlo tako, kot mora biti. imam znanko, ki se ji tudi v 7. tednu še ni nič kaj videlo in so jo hoteli poslati že na čiščenje, pa je potem vztrajala, da se počaka še 1 teden in glej ga, zlomka-naslednji teden je plodek že veselo mahal[sm=smiley1.gif]

Taddy78 -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 8:46:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

to pa sploh ni res. jst sm bila pri trajanju nosečnosti 6t 2d na prvem pregledu in se je videla samo GV ter "nekaj notri". utripa ni bilo za videti, da bi o plodeku že govorili, pa ni bilo govora, ker se res skoraj nič ni videlo. in jaz čist panična, da bo šlo za ss. pa me je naročila dohtarca čez 1 teden spet, torej 7t4d in hb se je vse videlo tako, kot mora biti. imam znanko, ki se ji tudi v 7. tednu še ni nič kaj videlo in so jo hoteli poslati že na čiščenje, pa je potem vztrajala, da se počaka še 1 teden in glej ga, zlomka-naslednji teden je plodek že veselo mahal[sm=smiley1.gif]

A si tudi bila na umetni oploditvi? In ja je tako. Pri umetni se skoraj na dan ve kdaj je prišlo do zanositve in če v 6.tednu ni ploda oz.je premajhen, z nosečnostjo ponavadi nekaj ni vredu.
Pri normalni zanositvi je drugače, ker se nikoli ne ve točnega dneva, tu pa ti vstavijo 5 dni star zarodek, ki se sicer tudi ne vgnezdi takoj, pa vseeno.

Taddy78 -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 8:48:53)

Sicer pa ne vem zakaj bluzim brezveze, če je literature na spletu na tone.
Evo, tu je še slikica plodeka v 6.tednu
http://www.bambino.si/nosecnost_6_teden

Ajra RR -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 9:02:47)

IZVIRNO SPOROČILO: daisyb

pozdravljene,

mene pa sam zanima (ker se spet prevec obremenjujem), ce je katera v zacetku nosecnosti imela UZ, ki je pokazal gestacijsko vrecko v maternici in tud utrip se je mal videl in pol ni bila noseca. Jaz sem dans mela UZ (mi je to pokazalo), a moram naslednji teden se enkrat na UZ. Ginekologinja pravi, da mormo videt, ce bo kaj zraslo.

Lahko vprašaš tudi ginekologinjo Virantovo, ti bo dala kak nasvet, mnenje. Najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/mag-irena-virant_10

Anonimen -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 9:05:09)

A si tudi bila na umetni oploditvi? In ja je tako. Pri umetni se skoraj na dan ve kdaj je prišlo do zanositve in če v 6.tednu ni ploda oz.je premajhen, z nosečnostjo ponavadi nekaj ni vredu.
Pri normalni zanositvi je drugače, ker se nikoli ne ve točnega dneva, tu pa ti vstavijo 5 dni star zarodek, ki se sicer tudi ne vgnezdi takoj, pa vseeno.

mamma mia, si pa kr mal užaljene, jele? govorim o spontani oploditvi, ker avtorica ni nič omenila umetne, torej predpostavljam, da ji je naravno ratalo.

butt3rfly -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 9:08:56)

ne devaj vse nosečnice v isti koš, ker je vsaka zgodba zase in ker vsaka nosečnost poteka popolnoma drugače. da ne bo pomote: govorim o SPONTANI ZANOSITVI :P

Taddy78 -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 9:16:53)

mamma mia, si pa kr mal užaljene, jele? govorim o spontani oploditvi, ker avtorica ni nič omenila umetne, torej predpostavljam, da ji je naravno ratalo.

Zakaj bi pa bila užaljena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Ti si tista, ki posplošuje, jaz sem samo hotela povedat, da se v 6.tednov stari nosečnosti plod že vidi, kar pa se v spontani nosečnosti ne more točno določit.
Tako da najprej preberi kaj kdo napiše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]

Taddy78 -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 9:19:12)

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

ne devaj vse nosečnice v isti koš, ker je vsaka zgodba zase in ker vsaka nosečnost poteka popolnoma drugače. da ne bo pomote: govorim o SPONTANI ZANOSITVI :P

Če bi prebrala moj prvi odgovor bi videla, da sem pisala na splošno. V 6.tednu torej plodek mora biti viden, kar pa je pri spontani nosečnosti težko izračunat.

Anonimen -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 10:09:28)

Jaz sem zanosila z IVF in pri 6t4d je bila le GV in kao neki odmevi. Pa nisem edina in tudi opozorili so me na to. Sem potem čist normalno donosila in rodila zdravega otroka. Ni vedno vse po regelcih. Drugače pa je znano in tudi teorija pravi tako, da v prvih tednih lahko zarodek v razvoju obstane in potem normalno naprej raste. Ta fenomen poznajo, o njem je velikokrat tudi Pušenjak pisal, nihče si pa ne zna razlagat zakaj do tega prihaja

Anonimen -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 10:49:46)

Zakaj bi pa bila užaljena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Ti si tista, ki posplošuje, jaz sem samo hotela povedat, da se v 6.tednov stari nosečnosti plod že vidi, kar pa se v spontani nosečnosti ne more točno določit.
Tako da najprej preberi kaj kdo napiše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]

da, da, ti vse veš in znaš[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ok, pozabi.

hmmm......rabi pušenjak mogoč kakšno pomočnico?? i wonder[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

butt3rfly -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 10:52:37)

haha, prvo je treba razjasnit, al se menimo o plodu ali o srčnih utripih[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ok, sej ni važn... avtorici posta ni treba skrbeti. če se srček vidi, je vse kul[sm=smiley1.gif]

Katy78 -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 11:18:21)

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

haha, prvo je treba razjasnit, al se menimo o plodu ali o srčnih utripih[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ok, sej ni važn... avtorici posta ni treba skrbeti. če se srček vidi, je vse kul[sm=smiley1.gif]

Ja, tudi jaz sem iz avtoričinega zadnjega posta razbrala, da je bilo videti samo plod, utripa pa ne: "bitja srca mi ni niti pokazala, al pa se ga ni vidlo."

Jaz sem bila prvič na pregledu pri 6t2d in je bilo trajanje nosečnosti zagotovo točno, ker so ble M točne kot ura in tudi vgnezditveno krvavitev sem imela, skratka, vse po "reglcih", pa se je pri 6t2d videla samo gestacijska vrečka, en teden kasneje pa tudi plod in utripi. Mogoče veš, kako velika je bila GV? Nekje do premera 22mm je še normalno, če se utripa ne vidi, pri več kot 22mm pa bi se utrip, če je z nosečnostjo vse ok, praviloma že moral videti.

Taddy78 -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 12:40:33)

Zakaj bi pa bila užaljena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]   Ti si tista, ki posplošuje, jaz sem samo hotela povedat, da se v 6.tednov stari nosečnosti plod že vidi, kar pa se v spontani nosečnosti ne more točno določit.

da, da, ti vse veš in znaš[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] ok, pozabi.

hmmm......rabi pušenjak mogoč kakšno pomočnico?? i wonder[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Sicer ne vem kaj ima Pušenjak s tem, če malo prebiraš njegove odgovore včasih tudi ne veš na čem si...me pa vseeno zanima kaj bi porekel na tvoj odgovor, da se v 6.tednu plod ne vidi.

Kakorkoli obstajajo ginekologi, ki v 5.mesecu ženski govorijo, da ima hematom, v resnici je noseča in taki ki nosečnici trdijo, da se v 6.mesecu plod še ne vidi.

Še vedno ne vemo, če je avtoričina G videla plod ali ne. Katy78 kot si napisala, je odvisno od velikosti GV. Odmevi lahko pomenijo marsikaj, oddaja jih tudi rumenjaček in kjer je rumenjačk se kmalu pojavi tudi plodek.
Lahko pa me sedaj tu razpravljamo koliko hočemo, čez 1 teden se bo že sigurno vedelo kako in kaj.

daisyb -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 15:35:58)

lepo ste se razpisale..pri meni je bilo vceri tako, da je bila vidna GV in odmevi. Na sliki sem zasledila, da je velikost Gv 0,35mm, kar se mi zdi zelooo malo. Glede na prvi dan zadnje menstruacije bi bila zdaj noseca ze vec kot 7 tednov....menstruacije sem zadnje case mela res redne na 28/29 dni, pred 1.2. pa nisem mogla zanosit (po mojem bi mogla bit v kakem 5 tednu)...ali ni 0,35mm tud za 5 teden premajhno?

do druge srede bom pocakala (mal se tud presekirala, mal pa sla na svez zrak)...upam, sam, da bo naslednji UZ kaj pokazal.
V prvi nosecnosti nisem mela nobenih podobnih tezav....zdaj se pa kar prevec bojim.

Taddy78 -> RE: ultrazvok prezgodaj (8.3.2012 20:58:49)

http://www.noseca.com/5teden.html
Pomoje si šla samo prehitro na UZ. Če pogledaš to stran, si na opisano ravno v 5.tednu. Vso srečo naslednji teden, sem 100%, da se bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že tudi videl.

daisyb -> RE: ultrazvok prezgodaj (14.3.2012 16:34:03)

evo...dans sem bla spet na uz. pikica je vidna in srcek tud bije. So mi dolocli, da sem noseca 7 tednov. zdaj pa upamo, da bo slo vse lepo in prav.
hvala vsem za spodbudne besede.

lp

Anonimen -> RE: ultrazvok prezgodaj (15.3.2012 9:46:19)

Super Daisyb! [sm=bravo.gif]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>