JozicaH -> RE: Nosečnost in strije (24.3.2012 19:15:42)
|
Že celo nosečnost se mažem z mandeljevim oljem, ki mu včasih primešam še sezamovo in orehovo olje. Po tuširanju še na rahlo vlažno kožo po celem telesu in ko srbi čez dan po trebuščku. Vse to kupljeno na "bio" policah, ker gre za nerafinirano biološko pridelano olje, ki se uporablja tudi pri kuhi in za uživanje. Sem v zadnjem mesecu in o strijah, takih izrazitih, rdečih ni ne duha ne sluha. So jih pa imele in moja sestra in mami. No, če pa jih bom že fasala, pa tudi nič hudega. Pomaga pa olje proti srbečici, torej če me po tem, ko se namažem neha srbet, potem sigurno pomaga. In ker se olje počasi vpija, se z našo štruco v trebuhu kar nekaj časa crkljava in jo božam po nogicah in ritki, ki jih tišči ven :) Ko pa me je zategovalo oz. raztegovalo okrog popka, ko je bilo ne samo srbeče ampak boleče, sem večkrat na dan uporabila na tistem predelu 100% karitejevo maslo in je bilo bolje. Olje tu ni pomagalo za dolgo. Mislim, da so olja še najbolj naravna varianta pri strijah, tudi pri kakršnikoli negi kože. Ker ko berem sestavine krem, takih proti strijam ali čisto običajnih, tudi "naravnih" ali bio, me kar strese. Saj veste... tudi skozi kožo absorbiramo marsikaj...
|
|
|
|