pomlad08 -> RE: daljša vožnja s kolesom (25.3.2015 12:05:46)
|
Živjo! Mi smo ena od čudaških "car free" družin :) Imamo bajke in vse možno, kar paše zraven: od nastavka za lupinico (ja, obstaja in je super! dojenčka lahko voziš od 1 meseca dalje), prikolice, vseh sort stolov in tudi trail-gator. Na kratko: ZELO priporočam trailgator - za starost od 3-5 let je res dobra rešitev. Pred tem sva jih imela midva večinoma po stolih, potem jih pa čim prej posadiva na čim večje možno kolo ... Če imaš povprečno velike otroke, tam nekje pri dobrih 5 letih že lahko vozijo 20colskega - to se meni zdi ful bistven preskok, ker s tistimi mini koleščki res ne more nobene resne razdalje prevozit. Letos bomo 7letnika posadili na 24colsko kolo, 5letnika pa na 20 colsko, komaj čakam - s tem sta skoraj konkurenčna staršem :) Ta tretjega pa letos čaka lupinica, čim prileze iz trebuha :) Je pa trailgator po najinih izkušnjah fajn predvsem za izlete, kolesarske poti, bohinj itd. Medtem ko za kratke vožnje po mestu (v šolo, na pevske) se ga meni ne da štimat - mi je bolj enostavno posadit otroka na otroški sedež (tavelik gre pa itak že čisto sam). Ni pa zelo poceni :/ MIdva sva ga kupila na bolhi, sva imela kar srečo ... Tako da je treba premisliti, koliko bi bil sploh v uporabi - kot rečeno, nam pride prav izključno med počitnicami, čez leto ga pa vprežemo edino za kakšne bolj oddaljene obiske (redko).
|
|
|
|