Lantej -> RE: Nepotrjena alergija na km in allernova (6.3.2012 21:44:41)
|
Pozdravljene! Jaz imam dva alergika na km (starejši ima tudi atopični dermatitis) in posledično imam dosti izkušenj z alergijo. Pri starejšemu so pri treh mesecih postavili diagnozo atopični dermatitis, ker je imel zelo ubogo kožo. Takoj sem začela s strogo dieto (sem dojila), koža pa se ni praktično nič popravila:-( Vsi sorodniki so mi govorili, naj preneham z dieto, če nič ne pomaga, pa sem vztrajala:-) Pri 5.mesecih je bil celo hospitaliziran zaradi AD in takrat na krvi ni pokazalo alergije na KM. Čez 1 mesec sva bila naročena na kontrolo, takrat pa se je na krvi že videla alergija na KM in jajca. Allernovo sem mu začela dajati šele po 1. letu, ker sem do takrat dojila in seveda bila na dieti. Koža se mu ves čas ni kaj dosti popravila, večkrat je dil zaradi tega tudi v bolnici:-( Moram povedati, da je sin zdaj star dobra 3 leta in je še vedno alergičen na KM, še vedno se strogo držimo diete, allernovo ima še vedno rad, na žalost pa ima še vedno težave s kožo oz. kar hudo obliko AD:-( Čakamo, da enkrat vse to mine... V bistvu sem hotela povedati naslednje: če pri otroku opažate težave oz. reakcijo ob uživanju KM, se rajši držite diete, kljub negativnim izvidom. Lp
|
|
|
|