Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 4.3.2012 20:20:41
|
|
|
|
LuLu
|
Kaj iz (bio ) jajc?
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 4.3.2012 20:35:28
|
|
|
|
MioBambino
|
Jaz "zdravo" hrano kupujem v Mercatorju, Sparu in DM. Za zajtrk/večerjo priporočam: * Tartex ali kakšno drugo vegetarjansko pašteto * Riževe/koruzne ploščice * Namaz z čemažem(mislim, da od Alnature) * odlične so tudi vege hrenovke od Granovite Ideja za menj pridelano hrano- sveže narejen smuti iz sadja in zelenjave. Dober vitaminski zajtrk.
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 4.3.2012 20:37:50
|
|
|
|
josephine27
|
sicer ni ravno bio ampak za moja merila dovolj zdravo: - domača skuta (kupimo pri kmetu), žlička medu in rozine zmešano skupaj. to imamo vsi radi
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 4.3.2012 20:39:32
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 sicer ni ravno bio ampak za moja merila dovolj zdravo: - domača skuta (kupimo pri kmetu), žlička medu in rozine zmešano skupaj. to imamo vsi radi Če to ni bio... potem pa nič ni ... moram probati
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 4.3.2012 20:48:53
|
|
|
|
Brbs
|
punce super ste, dajte še kaj namaz z čemažem je dober? tisto s skuto tudi moram probat...sadje pa imamo ponavadi za malico.
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 4.3.2012 20:56:00
|
|
|
|
LuLu
|
Moja2 jesta polnozrnat kruh, pa najbolj zanimivo jima je zrna dol pobirati. Štručke seveda, da so lepih malih oblik.
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 5.3.2012 4:40:50
|
|
|
|
Hope2
|
V bio trgovinah imaš kakavove namaze in arašidove namaze. Moj ima rad namazano tudi na kisli kruh. Drugače pa najdeš tam tudi en kup zadev za v mleko (od kosmičev (v smislu linotov, le da so lahko brez sladkorjev in ostalih nezdravih stvari), do kroglic (koruzne, riževe, čokoladne), do muslijev, napihljiv riž (tisto kar je v riževih čokoladah). Naš jih zob akar tak na suho (ne mara v mleku) Stiropor : riževi vaflji, koruzni, amaranth, mešanica... Pa jih premažeš s kakim namazom ali marmelado. Imaš tudi koruzne ali riževe ploščice Razne musli ploščice Kisli kruh (že prej omenla) namažem z maslom in marmelado, "nutelo" in posujem s semeni. Čemažev namaz je odličen v bio trgovini (v ostalih nisem kupovala), smo ga že parkrat kupili. Ga dajem tudi v kako omako za njoke , mož ga pa maže na kruh za zajtrk. Meni in malemu ne sede za zajtrk Sirni namaz in med namazano na kruhu. Poleti, ko so sveže jagode ali borovnice. Le te zmeščkaš in jih namažeš na kruh (po želji prej kruh namažeš z maslom, ksilo smetano, posuješ sladkor. Na kruh namažeš kislo smetano, posuješ s sladkorjem in cimetom. (slednje 3 ideje smo jedli včasih ko ni bilo nutel in paštet ) Drugače pa naš še je za zajtrk: sir (ala zdenka, sir v obliki palčke, kozji sir, namaz) salamo, pršut, razne štručke, rogljičke, piškote (polnozrnate), da jih namaka v mleko. Pol se pa že konča. Je tudi precej omejen jedilnik, ampak se ne sekiram.
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 5.3.2012 8:50:14
|
|
|
|
Ženkica
|
Ovseni kosmiči + toplo mleko Pri nas to laufa 100 na uro. Zraven pa kozarec sveže stisnjega soka pomaranč.
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 5.3.2012 10:45:49
|
|
|
|
pebs
|
No, ovseni kosmiči so tud pri nas zadne čase res zaželen. Notr dam še rozine,in je prov fajn.
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 5.3.2012 10:48:41
|
|
|
|
Doll
|
Kruh,različne namaze in podobno lahk odelaš sama doma!!!
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 5.3.2012 11:22:17
|
|
|
|
uškinamama
|
čIČERIKIN namaz , tunin namaz in mesno zelenjavni - to naš obožuje.
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 5.3.2012 21:53:33
|
|
|
|
nananaja
|
Mlečni riž, poletna z mlekom, mlečni gres, kruh nadrobljen v mleko, mlečna kaša (prosena), žganci z mlekom, kuhano jajce s kruhom... tako se pri nas kuhajo večerje, kadar se kuhajo. Tako kot so jih kuhali meni in možu kot otroku. Fora je bila, da smo pri starejši začeli gostiti mleko za večerni obrok že pred uvajanjem goste hrane. Potem je nekaj časa redno zvečer pila mlečne kašice za dojenčke, pa tiste linote... Skratka, ko se je rodila tamala, je večja imela tega povh kufer in sedaj pač tega ne mara. Takrat sem pač večerje začela kuhat po starih receptih iz časov, ko še niso prodajali 1001 vrste kosmičev. Sedaj vsaketoliko kupimo čokolino, ker si ga zaželi tamala. Pa pri nas nismo nič nekaj mahneni na zdravo prehrano. Jemo paštete, hrenovke, nutele, sadne jogurte, pudinge (nekih desertov res ne maramo). Potem pa jejo (jaz ne) kake tune in tiste ribe izolabrand od delamaris.
|
|
|
|
RE: Ideje za zajtrke/večerje 6.3.2012 22:32:00
|
|
|
|
Spark
|
Ovseni kosmiči + toplo mleko Prosim ne se smejat. Pri ovsenih kosmičih nikoli ne vem, ali jih samo zalijem s toplim mlekom, ali kako drugače. Enkrat mi je ena razlagala da jih nekaj kuha,... Ampak jaz nisem vneto poslušala.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?