Hope2 -> RE: Kandida, Občut.koža ali alergija? (5.3.2012 6:17:27)
|
Joj, revica[sm=smiley13.gif]. Upam, da čimprej najdeta kako rešitev Sicer kaj velik najbrž ne bom pomagala. Glede na to, da pa praviš, da lahko tudi riž, mogoče še kak naslednji predlogi. Kaj pa ajdova kaša in prosena kaša, tole je brez glutena, ni alergeno, in se je tudi v protiglivični dieti. Pa da napr skuhaš malček zelenjave in v tej vodi zakuhaš polento ali riž ali kašo, da nima preveč pustega okusa, da je drugače, ap da ni spet zelenjava. Vmesne obroke, pa ne dajaj zelenjave. Pojdi v kalček ali kako drugo bio trgovino (dobiš tudi na kakem oddelku za diete ali bio oddelku) riževe in koruzne (ne vem če lahko) ploščice (so brez vseh dodatkov in naj to gricka. Bo sita, bo nekaj drugega, sama si lahko drži, topi se v ustih (jaz sem našemu kupovala tudi v leclercu in šparu). Pazi to ni tisti stiropor, ki ga jemo odrasli, ker se ta ne topi v ustih, so take ploščice iz mletih kosmičev, kot kaki piškoti. V kalčku sem mu kupovala kuruzne smokije- to niso smokiji za odrasle, so pravšnji za dojenčke- vsebujejo samo koruzne kosmiče in minimalno soli, pa nič drugega. So veliki cca 10cm in debeli 1,5cm, ravno pravi za malo rokico. Topijo se takoj ko pridejo v usta. Žal je pa cena zasoljena. Imajo tudi prosene kroglice cca 2cm debele(ravnotako za dojenčke, brez glutena, nič dodatkov) ali za zajtrk najdeš koruzne ali riževe kroglice (brez vseh dodatkov, puste) pa naj zoba kar tak suhe, ne rabiš močit v mleko. Ali pa za kosilo nasuj v kako juhico- bo sprememba, pa malo OH dobi. V juhice ali kašice lahko nasuješ tudi riževe ali prosene kosmiče (holle, brez vseh dodatkov, brez mleka) ali jih zmešaš z mlekom za alergike- kot mlečen obrok. Sicer lahko z omenjenih stvari narediš veliko različnih stvari, samo hudo je, če otrok zavrača vse[sm=smiley13.gif]. Celo zdaj se ji je najbrž že vse uprlo[sm=smiley19.gif] vSE KAR TI LAHKO PREDLAGAM JE, da stopiš do ene bio trgivine in začneš raziskovat. Da začneš po netu brskat za recepti in idejami. Pa ne ji vsak obrok dajat zelenjavo, poišči ji omenjene zadeve in naj ima vsaj 1 obrok iz omenjenih stvari JOj, res vama želim, da čimprej rešita zadevo[sm=smiley31.gif]
|
|
|
|