[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.3.2012 19:28:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




yenny -> RE: Oskrba starejsih na domu v LJ... (1.3.2012 19:57:29)

Mestna občina Ljubljana delno subvencionira storitve,ki jih nudi Zavod za oskrbo na domu in Pristan-pri obeh je cena storitve nekje okrog 3,5 E na uro.
Kar nekaj je tudi privat servisov,kjer so storitve v celoti samoplačniške-ena ura je okrog 10 E.
Številke so tudi na internetu,drugače pa mi sporoči pa ti jih bom našla.




mateyka -> RE: Oskrba starejsih na domu v LJ... (2.3.2012 9:22:53)

moj oče je imle oskrbo na domu 4 leta (kakor veš). lahko vprašaš kar želiš. je pa tokar je yenny napisala - http://www.zod-lj.si/

drugače je pa čakalna lista za oskrbo, hočem rečt, ne moreš je odibt tako, da pokličeš in že uletijo. najbolj je it tja in izpolnit formular (kjer poveš točno kaj rabiš - kake vrste pomoč in kolikokrat) ter it na čakalno listo. mi smo čakali cirka en mesec (očeta sem prijavila nanjo, ko je bil še v bolnici). ko sem vedela kdaj uleti, sem poklicala in smo uspeli zrihtat da je pomoč takoj zalaufala.
prazniki in vikendi so malo dražji (na uro).
je pa trajal eno leto, da smo dobili negovalko 3x na dan (to je max kar lahko) in cirka dve-tri leta da smo dobili praznike in vikende not.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.3.2012 9:29:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: Oskrba starejsih na domu v LJ... (2.3.2012 10:19:53)

kako to misliš? subvercionirani so ZOD, da ti kasirajo samo 3-4€ na uro. ostali imajo komercialne cene.

glede denarnega dodatka, ki bi ga dobil sam oskrbovanec je pa tako, to rabi dobit uno odločbo za oskrbo in pomoč na domu (da se sam ne more oskrbovat), to pride potem komisija in pregled enega od zdravnikov na domu (vsaj pri nas je bilo tako). in ti potem ocenijo ali je preošnja utemeljena in v kateri rang spada. to pa lahko traja nekaj mesecev. če je delno sposoben (invalidski voziček) pride dodatek okoli 150€ (malo manj) na mesec, če pa polno (da je nepokreten in ne more sam jest - to je mel moj oče), pride pa okoli 250€ (malo manj) denarne pomoči na mesec. nam so odobrili osnovno (149€) in smo se pritožili in potem so mu zvišali na višjo (mislim, sej ne more sam jest in niti na voziček ne more, ne vem kaj so bluzili..).




yenny -> RE: Oskrba starejsih na domu v LJ... (2.3.2012 13:17:59)

Oba Zavod za oskrbo na domu in Pristan sta subvencionirana,subvencija ni odvisna od ničesar.
Res je da so zelo zasedeni in da jih takoj naslednji dan ne moreš pričakovati,pomaga pa,če jih po tem ko že oddaš vlogo še vedno večkrat pokličeš in malo zatežiš in naložiš kako jih nujno rabite.
Samo oddati vlogo in čakati je premalo.
Drugo je dodatek za pomoč in postrežbo-to je denarni dodatek in višina je odvisna od tega kaj in koliko posameznik še lahko naredi.
To pa odloča komisija,oziroma pošljejo nekoga na dom in on to oceni.
Če niso kaj spreminajli v zadnjem času,to vlogo odda na tvojo željo osebni zdravnik-vloga se tudi nekaj plača-mislim,da okrog 50 E.
Vsi ostali ki nudijo te storitve v Lj so v celoti samoplačniški-tam čakanja verjetno ni.




Stran: [1]