mateyka -> RE: A sem bla izbrisana??? (2.3.2012 18:43:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: posh Ne vem, če je ravno to pomembno[sm=smiley22.gif] . Večina razume "Za dom spremni" kot ustaški vzklik. Kot npr. Heil Hitler! Seveda je pomembno. Zato, ker je v tem primeru v igri posploševanje - če vsi, od A do Z, mislijo tako, potem to ne pomeni, da tudi Ž tako misli. In, nenazadnje - jaz nisem niti večina, niti ji nisem podobna. jaz vidim tole tvoje gledanje kot semantično igro, kjer se lahko igraš "posploševanje" ali "individualnost" kakor ti pač ustreza ta moment v konverzaciji. moj oče ima to zoprno navado in me je leta šopal s tem. imo je to tipično za nižjo izbrazbo, kjer osebek misli, da zna veliko ker zna nekaj osnov retorike. ampak retorično gledano je to odbijajoče, ker ni konsistentno in vodi v zaciklane pogovore, da tako rečem. on the other note - vedi da: the right to freedom of speech is not absolute. nikjer. nikoli ni bil in ne bo. vedno je neka meja. nekako takole gre pri svobodi govora: According to the Freedom Forum Organization, legal systems, and society at large, recognize limits on the freedom of speech, particularly when freedom of speech conflicts with other values or rights.
|
|
|
|