pravna dopom-delovno pravo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

keira1977 -> pravna dopom-delovno pravo (28.2.2012 10:19:03)

Pozdravljeni,

včeraj sem dobila novo pogodbo o zaposlitvi in bi me skoraj kap. Delam v javni upravi in imam pogodbo za nedoločen čas....včeraj pa dobim novo pogodbo kjer navajajo, da ko končam porodniško sem prestavljena na novo delovno mesto za določen čas enega leta. A to pomeni, da nisem več za nedoločen čas in ko poteče obdobje enega leta me lahko vržejo na cesto. Prosim za pomoč preden podpišem novo pogodbo o zaposlitvi.

LP

Anonimen -> RE: pravna dopom-delovno pravo (28.2.2012 10:31:48)

Moja mami je imela podobno, le na banki ... pri njej je pomenilo, da je bila za določen čas prestavljena na novo delovno mesto in če ji ga nebi podaljšali, bi po preteku tega časa šla na staro delovno mesto.

Luni -> RE: pravna dopom-delovno pravo (28.2.2012 11:51:37)

Prdevidevam, da si dobila Aneks k pogodbi. Bi rekla, da si za določen čas prestavljena na drugo delovno mesto, Kot ti je Otika primer opisala. Drugače bi pogodba zgledala malo drugače, ker bi ti morali preklicati nedoločen čas....

klopek -> RE: pravna dopom-delovno pravo (28.2.2012 13:11:52)

Če si zaposlena v javni upravi si najverjetneje premeščena v skladu s 147. členom Zakona o javnih uslužbencih. Premestitev je lahko začasna ali trajna, začasna traja največ dve leti. Če je soglasna le podpišeš aneks, če ni soglasja ti lahko izdajo sklep o premestitvi. To pa pomeni, da imaš v obeh primerih še vedno pogodbo za nedoločen čas. Premestitev pa ni dopustna med nosečnostjo ter med starševskim dopustom.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala...

Stran: [1]