Virusna angina-pike po telesu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

bibica15 -> Virusna angina-pike po telesu (26.2.2012 18:30:21)

Živijo,

moja punčka je stara 10,5m. Iz torka na spredo ponoči je zakuhala. Ko je bilo za svečko sem ji dala in tako skoraj zbila vročino...ponavljali smo do petka. Šli na pregled, kjer je vzela bris grla - ni streptokok, izvid krvi je potrdil virusno angino. V petek je ob 12 dobila zadnjo svečko in vročine od takrat ni imela. Je pa včeraj dobila rdeče pikice po trebušču in hrbtu, ter par pikic okoli ust. Otrok je bil super jedec..sedaj komaj kaj poje. Če kaj potem malo mleka in kako skutko...pire krompir, potem pa že nehamo. Ponoči spi caa 12 ur, pa se sem in tja zbudi - duda, spi naprej. Veliko sem že prebrala na to temo..nikjer pa zasledila RAZPOLOŽENJE otroka. 2 min je ok, 2 min cvili, nerga, jokca..pa spet dobre volje in obratno.[sm=zmeden.gif] Ja vem da jo lahko boli grlo...samo vročine ni več....ima katera izkušnje - hvala, lp

K_a_t_i -> RE: Virusna angina-pike po telesu (26.2.2012 21:05:57)

Štirice ali trojke? (ne povezano z vsemi ostalimi znaki)

Lara28 -> RE: Virusna angina-pike po telesu (27.2.2012 7:35:12)

Lahko je tudi 6. otroška. Malo poglej po forumu...

bibica15 -> RE: Virusna angina-pike po telesu (27.2.2012 8:27:25)

ja sem brala , da bi lahko bila 6.bolezen. Danes jo peljem še enkrat pokazat. Kar se zob tiče, ji je 10 dni nazaj 2D zgoraj pokukala na plano. Zobe bi jaz v našem primeri uzključila. Hvala.

Ajra RR -> RE: Virusna angina-pike po telesu (27.2.2012 8:43:23)

IZVIRNO SPOROČILO: bibica15

ja sem brala , da bi lahko bila 6.bolezen. Danes jo peljem še enkrat pokazat. Kar se zob tiče, ji je 10 dni nazaj 2D zgoraj pokukala na plano. Zobe bi jaz v našem primeri uzključila. Hvala.

Vprašaj za mnenje pediatrinjo Tino Božičnik, ti bo dala kak nasvet. Hitro odgovori, najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tina-bozicnik_42

Petka09 -> RE: Virusna angina-pike po telesu (27.2.2012 8:47:17)

Sigurno ima 6. bolezen, sploh, če je še prisotna sprememba razpoloženja.
Naša je imela 6. bolezen pri 6-ih mesecih. Tri dni bolj visoka vročina, rahlo pordelo grlo.. nato vročina padla, nastopile rdeče pikice po hrbtu in trebuhu, nekaj okoli ust.
Razpoloženje in apetit katastrofa v tistih dneh. Sem vprašala takrat na MON pediatrinjo in še nekaj drugih forumov in je rekla, da je pri 6. bolezni prisotno rahlo vnetje možganskih ovojnic in zato tako velika sprememba razpoloženja, ki lahko traja tudi do 10 dni po preboleli bolezni. Potem se vse vrne v normalo.
naša je bla obupno tečna, razdražljiva, cmerila za vsako figo.

bibica15 -> RE: Virusna angina-pike po telesu (27.2.2012 9:07:37)

Hvala obema...bom še na onem forumu povprašala za mnenje. Vem da je popolnoma normalno da so bolani otroci drugačnega vedenja. Samo koliko časa ? Rad bi ji pomagal človek pa ne vem več kako? [sm=smiley13.gif]

Stran: [1]