Austeja
|
Pozdravljene, Tudi mi se ze cartamo! 10.11 sem 8 dni pred rokom rodila deklico Lauro: imela je 3100g in 49 cm. Po dveh dneh obsedenega pucanja, letanju po opravkih, enem maratonsko dolgem sprehodu in nepricakovanem sexu , so se zvecer zaceli popadki. Najprej sem studirala, ce me mogoce napenja, ampak sem potem ugotovila, da me napenja v skoraj rednih intervalih . Sem ravno torbe spakirala, ko se je zacelo. Naj se omenim, da nisem zasledila, da bi se mi cep odluscil in tudi bebica je bila kar aktivna, tudi med zacetnimi popadki. Sva z dragim nekaj poskusala gledat tv, ampak jaz kaj kmalu nisem mogla vec sledit. Ker je bilo pozno, sva rekla, da greva probat spat, ampak meni ni uspelo, so se poadki zaceli stopnjevat. Najlazje mi je bilo, ce sem bila sklonjena cez pult in sem korakala na mestu med popadkom, pa se TENS sem imela vklopljen. Tako sem vztrajala do 4ih zjutraj, ko mi je postalo prevec neudobno in sem zbudila dragega za v bolnico. Babica je ugotovila, da sem komaj komaj 1 cm odprta, kar je bilo malo razocaranje. Je tudi pomenilo, da se moram se malo odpreti za epiduralno . Tako sva se preselila v vodo, kjer sem bila se kako uro in pol...po ponovnem pregledu sem bila 3 cm odprta - kaksno veselje. Babica rece, da bo poklicala anestezista, pol ju pa ni bilo vec kot pol ure . No potem se le prikazeta, dobim epiduralno (vmes sem morala biti pri miru med popadkom, ajej ). No, ko je prijelo, je bilo vse drugo - kaksno veselje!! Potem sem se pocasi odpirala, vmes me je babica postavila na levi bok z nogo v luft...in po cca 3 urah in pol je prisel cas potiskanja. Anestezija je ravno toliko popustila, da sem priblizno cutila, kako moram potiskat. na koncu je pomagala tudi babica, ki se mi je prakticno s celo tezo naslanjala na trebuh. No, ginekolog me je prerezal, potem je slo vse hitro, nasa cebela se je rodila; bila je 'pri sebi' in je studirala vse okoli sebe. Vmes me je doktor zasil, nisem cutila nicesar. Dojenje je steklo, ceprav malo se boli, morava zvadit pravilno pristavljanje. Vsem mamicam cestitke, tistim, ki se pricakujete pa veliko srece!!
|