RE: Novembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

rakica82 -> RE: Novembrke 2012 (31.10.2012 22:37:21)

Ja jutri pa že nas mesec, uf je šlo tole hitro.

jaz sem še vedno bolj tako tako, težko hodim, v postelji se zelo težko obračam, stopnice obup..ni da ni. pa še krče v mišicah mam spet. jupi [sm=smiley13.gif]

Dete se je zadnje dni precej umirilo, upam da to ne pomeni bližine poroda. Mam še kar neki cajta do roka pa cel kup stvari za nardit.

obiski pri nas je blo prvič tko ,da smo mi rekli kdaj lahko pridejo, pa vsi najprej roke umit oziroma razkužit. Pa jaz sem bila zelo sitna in prve dni nisem želela nikogar blizu razen mojega, sem hotla da imamo čas za nas.

Darilca za obiske pa mi ni padlo na pamet, kje maš pa vajt za to, pri nas so dobili neki za popit pa kašne piškote.

Sva pa vsem ki so prišli pogledat Saro oziroma poslali darila, poslala novoletno čestitko. je moj dobil res dobro idejo in sva jo poslikala, je bla tko fenomenalna da naju je kar neki ljudi vprašalo kje kupiš take lepe čestitke[sm=smiley36.gif]. Bomo tud letos probal nardit kaj takega, so bli res vsi ful navdušeni.

None in nonoti so pa dobil za božička še koledar z njenimi slikicami ,smo imel idoma cele fotoseanse, Maj ljubi obvlada pa kupil si je ornk fotoaprat in se da res nardit marsikaj. naju že sprašujejo. če bo letos tudi koledar.

3buši33 -> RE: Novembrke 2012 (31.10.2012 23:14:43)

Komarka - 6 in 4 sta stara. [sm=smiley1.gif]

Jaz sedaj prvič slišim glede darilc. Tudi kolegice in sorodnice, ki so rodile niso dajale kakšnih darilc. So pa vsi dobili slikico, ko so prišli na obisk. Za telegrame sva se pa zahvalila po telefonu. Je bilo edino obdarovanje med najinima otrokoma. Hči je malemu prinesla darilo, dojenček pa je tudi imel darilo za hči. Tako, da je nek "uvod" v spoznavanje družine. In tako nekako misliva narediti tudi sedaj.

So bili pa vsi zelo uvidevni kar se obiskov na dom tiče. Prvi mesec so nas res popolnoma pri miru pustili. Razen babi in dedijev, ki so mogli že vsi prvi dan iz P priti pogledat. No, so še vsaj kaj postorili po hiši, ker mož ni ravno redoljuben. Kakšne velike žlahte tako nimava, moj je itak edinček. Pa še to so potem previdno poklicali, če že sprerjemamo obiske. In sva jim rekla, da če so 100% zdravi naj kar pridejo. Pozimi pa skoz en smrka, en kašlja... No, kljub vsemu smo uspeli pri ta drugem pri 3eh mesecih staknit 6 otroško bolezen.

Kar zavidam vam, ko imate že tako blizu PDP. Sicer pa je res sila predvideno tole, v prvo sem rodila 2 tedna prej, v drugo 3 dni čez. Mamin sinček že od skoz in ni hotu ven. [sm=jezicek.gif] Pripravljeno imam že sedaj vse, ampak naj pupi kar še čaka.

gregorina35 -> RE: Novembrke 2012 (1.11.2012 5:48:18)

IZVIRNO SPOROČILO: fizolck

Gregorina, jaz mam tut v petek amnioskopijo. A maš v Kranju? :)

Ne, v Izoli [sm=smiley2.gif].

Sicer pa je moje spanje tudi katastrofalno. Non stop se moram obračati iz enega boka na drugega, če ne me začnejo preveč boleti kosti, pa preden si potem naštimam vse blazine, pa zaspim nazaj, traja kar nekaj časa. Hvala bogu sem navajena, da ne rabim dosti spanja. Mi je 6 ur kar dovolj.

fizolck -> RE: Novembrke 2012 (1.11.2012 9:13:46)

Ja, sem pol opazila da greš tja rodit :)

meni pa ful paše na hrbtu al pa trebuhu, na bokih me pa vse boli... :(

Izabelina -> RE: Novembrke 2012 (1.11.2012 9:31:39)

jeeeeeeeeeeej [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] naš mesec je!!!

veselo otvoritev in odlično nadaljevanje pa super zaključek vsem in vsaki posebi ob svojem času!!

kitty1 -> RE: Novembrke 2012 (1.11.2012 11:39:10)

ja končno novembeeeer !!! Glede na to, da smo bolj pri tazadnih. Upajmo da bo še v novembru ne decembra ;) Sem malo brala o teh obiskih...joj mene tudi skrbijo...predvsem žlahta od mojga...ker bo tašča zih povabla celo gardo ljudi od navdušenja ;( ! Pa še veseli december bo, ko pa je že itak čas obiskov in obdarovanj..

barbara19.11 -> RE: Novembrke 2012 (1.11.2012 14:54:23)

[sm=nosecka.gif] jaz mislim da bom morala kmalu it priti P [sm=zmeden.gif]
sam upa.m da me bo strah hitro minil [sm=smiley19.gif]

44gatti -> RE: Novembrke 2012 (1.11.2012 22:14:22)

Hojla. Kako ste danes v tem "lepem" vremenu? Jst sm k cunja... Za neko zadevo sm cist vn padla in me cudi, da nism med prepirom dubla popadke [sm=smiley19.gif]
Mam kr trd trebuh, pa se cudn filing [sm=smiley13.gif]
No, vsaj 1. november je mimo [sm=smiley1.gif], le ne bi rada sla rodit tako slabe volje...
Barbara, kaj pa tebe muci?

Drste se [sm=smiley2.gif]

Yndyra -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 7:16:59)

Dobro jutro punce!!Vidm da se je začel mal dogajat[sm=bravo.gif]Ja tud jst sm vesela da je prvi november za nami...Drugač pa še 4 dni do PDP[sm=bravo.gif]V torek sem imela ctg-srček uredu,en cm sem odprta-upam da bo kmal,drugač pa u torek še enkrat k G[sm=smiley36.gif]

barbara19.11 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 7:51:51)

mene ze od sobote zelooo vse kosti boli in rit vse neki poka ker se vse širi pomoje, križ boli za znoret,beli tok zeloo povečan, ponoči se na vsako urco zbujam in ko se obrnem me neki zašpika, brcike malega soo že zelo boleče tko da mislim da bo kmalu dan D...
malo skrbi porod ker skos razmišljam samo še o tem kaj in kako bo ( kr ena panika me uglavnem grabi) vem le da dobim na koncu lepo darilo

ursikaa83 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 8:18:20)

barbara a pri tebi tudi poka,jaz sem mislala da že razpadam [sm=smiley36.gif] ,drugače pa res znajo biti te brcike prav boleče ja[sm=smiley13.gif],naša se prestavlja na vse strani,še 3 tedne pa bo..joj me zanima kak se bo to vse začelo ko bo zares,..mene pa strahhh[sm=pikapoka1.gif][sm=smiley19.gif]

Izabelina -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 9:08:33)

lubice naj vas ne bo strah poroda!! vas skor nima bit za kej strah (zarad razvoja današnje medicine), mislm da je boljš če se ga neizmerno veselite (tko s pozitivnimi mislimi pripomorete k še lepši izkušnji)... sej vem, da je lažje rečt kot nardit, ampak kako je šlo men na živce ko so me v prvo vsi spraševal, če me je kej strah... ja madonca no kakšno je to vprašanje??

najprej sploh ne veste kaj vas čaka, lahko, da bodo vaši otročički kr popadal vn tko, da se ne splača teh zadnjih dni prebit v strahu...kr pogumno!!!

Sej smo ja Ženske narjene za to, da spravimo otročke na svet! Smo se 9 mesecev zdej pripravljale na ta finiš, vse bo O.K.!! Boste vidle!!

kitty1 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 9:39:05)

Ja mene tud še ni nč kaj strah...oz. nočem o tem razmišljat. Ker niti nevem kaj me čaka, v sanjah si ne predstavljam... Sploh nevem kak zgledajo bolečine, nisem bla nikol nič kaj poškodovana tako da že iz tega vidika nimam občutka če ti kaj preveč fali...razen prehladi pa ureznine ;) !!! V glavnem vem sam to, da komi čakam da se začne dogajat, pol ko se bo pa začel, pa itak nebom mela druge kot potrpet pa počakat malija ;)[sm=duda.gif]

kitty1 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 9:41:36)

Še najbolj od vsega me skrbi to, kako bo z njim...Upam da bo zdrav, zdrav pa še enkrat zdrav....Samo to mi je važno !!!! Pa če bo še nevem kok bolelo.

barbara19.11 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 10:00:20)

BOMO ZMOGLE???.............................BOMO JA!!!!!!!?
[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=bravo.gif]

tinka986 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 10:31:05)

Izabelina, hvala za spodbudne besede. Sploh za nas, ki nas je strah. Saj ne vem. Kak dan sem čist iz sebe, kak dan se mi pa zdi - ja pa kaj je pa to rodit. Saj skoraj vsaka ženska na svetu rodi. In to večkrat. Tak da bomo že nekak, ne [sm=smiley1.gif]

rakica82 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 10:52:25)

izabelina[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] točno moje misli.

Dobro povedano, ajz sem se tudi jezila ko so me prvič vsi spraševali, če me je strah. Pa sem vedno rekla ne me ni, ženske rojevajo že skoz, zaupam v to ,da bo vse v redu šlo, komaj čakam da vidim kaj bova imela in konec koncev bolečina pri porodu ima svoj namen, na koncu dobiš najlepše možno darilo [sm=9nebesa.gif]

Tako ,da punce pogumno, verjemite da ni tako hudo, res ne

3buši33 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 10:53:46)

Kar se tiče poroda, nobene panike. Sicer med popadki prijetno ni, ampak naj se sliši še tao oguljeno, ko dobiš otročka v naročje, se izbrišejo vse muke. Ampak res. Ko so mi to rekli pred prvim porodom, sem si mislila svoje (sej veste bla, bla, bla)... sedaj to govorim drugim. [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] In ja, važno da bodo naši otroški zdravi. To je pa najpomembnejše.
Pa vedno po porodih, kljub temu, da sta bila oba dolga, um. popadki, sem imela tako veliko energije. Res, ko da bi dobila poživilo. Kar prekipevala sem od energije - no, prvi mesec, potem pa krčki, pa sem bila zvečer vseeno utrujena. [sm=smiley36.gif]

Špelička -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 12:14:51)

Jaz sem imela danes zadnji pregled (39. teden) pri G, čez en teden se moram it pokazat v porodnišnico, če ne bo še nič. Na CTG-ju ni bilo videti nobenih popadkov. Še vedno se zelo dobro počutim, edino da me na momente špika v hrbtu. Potem pa dobim od [sm=smiley27.gif] masažo, tko da fajn kompenziram [sm=smiley36.gif].

Kar nekaj novembrk že nekaj dni na spregled, pomoje je bla akcija čez vikend [sm=bravo.gif].

ursikaa83 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 15:37:03)

vsem puncam hvala za tolažljive besede[sm=pikapoka1.gif],jaz sem pa postala takšna da en dan bi šla kr rodit,drug dan ne....je še katera takšna?[sm=jezicek.gif]ja nevem ,nekaj punc sploh ni za slišat več,se mi zdi da smo samo ene in iste gor...no važno je da je 1.11. mimo[sm=bravo.gif].meni je zadnjič odpadel ctg,me je naročila za v ponedeljek..grlo se mi je pa po čudežu pozdravil v 2 dneh[sm=bravo.gif]vreme je katastrofalno,bliska,grmi pa pada ko pr norcih[sm=smiley21.gif],se bomo pa stiskal....kaj posteljne aktivnosti še prakticirate kaj?[sm=smiley9.gif],baje bi naj pomagalo da se kaj začne dogajat???

benji -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 15:56:07)

Živjo,

glede posteljnih aktivnosti...že tako ali tako je postalo vse skupaj pravi podvig, pa še prav nič ne pomaga. Zdaj pa ne vem kaj ne delamo prav pri nas [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]. Jutri imam PDP, slončakm, hodim, pospravljam, pijem malinov čaj,... popadki pa na ničli, MV zaprt.. [sm=zmeden.gif].
Pol nosečnosti me je pa skrbel prezgodnji porod [sm=smiley13.gif]. Prihodnji teden imam še en pregled pri moji G, potem pa upam da me počasi napoti v porodnišnico ker sedaj pa res že komaj čakam našega lumpa.

44gatti -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 18:23:37)

Hoj punce. :)
Jst sm se tuki ;) PDP imam cez en teden. Od vceraj mi otrdeva trebuh in se pocutim prav cudno. Dojencek manj miga kot prejsnje dni, tako se mogoce kej prpravlja :) Lulam ful bolj pogosto, kot pred parimi dnevi... Verjetno se je spustil nizje in pritiska na mehur. Bomo vidli ;)
Sicer, Ursikaa, tudi jst na momente bi sla kr rodit, mal kasneje pa, bi se pocakala! Kot, da je kej od mene odvisno!!! Ha hahaa [sm=jezicek.gif]
Skusam odmislit, ampak kaj, ko mi ne rata :(
Noci ratujejo tudi vedno daljse...
Jamr, jamr, jamr... ;)

Lep vecer :)

Majeli* -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 18:57:41)

Ojla,

čestitke vsem novim mamicam[sm=bravo.gif]

Drugače pa se podpišem pod benji
Pri nas prakticiramo vse, da bi šlo hitrje, pa se ne dogaja popolnoma nič...Vsak dan sem bolj ogromna, dojenček pa najbrž tudi tehta že blizu 4 kg.
Poroda se ne bojim, bom po moje prav vesela krenila v porodnišnico, ker bom lahko končno videla najinega pikca. Pa tudi odleglo mi bo, ko bo zunaj in mi ne bo treba skrbet ali mi odteka plodovnica tako da ne vem, ali je z malčkom vse ok, ali bo porod normalno potekal...
To čakanje ubija, najprej sem čakala 37 tednov, potem pa sem bila zihr da bo prej, pa očitno ne bo ... Čeprav vsi pravijo, da bom še pogrešala ta čas.

Danes sem bila prav fouš mamicam, ki so že lepo vozičkale po sončku ...

No držimo pesti, da bomo kmalu pestvale svoje [sm=duda.gif]

komarka -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 21:18:38)

Živjo, nosečke...

Js še tudi tu... danes sem imela ctg in ravna črta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] no saj je še ne teden do roka..čeprav sem ze atko sitna, da je joj.

Drugače je pa prav tezko ker sta oba maledava zakuhala...

Čisto krtako o strahu: ful pomaga(vsaj meni) da si predstavljam različne mozne scenarije in da poskušam ugotovit česa me je najbolj strah..katerega dela poroda...

Drugače je pa re, v ženskah je neverjetna moč in modrost za rojevanje, smao dokler ne doživiš, si ne predstavljaš. Js sme sis edaj pogeldal tudi nekaj filmčkov, sam priznam, gledat drugo žensko ki rojeva je čisto drugače kot to doživet..in res je fajn da se nam ni treba bat, saj praktično vse mozne zaplete lahko rešijo zdravniki...pa takoin tako zapletov ni veliko oz niso pogosti.

Pri začetku poroda pa sex pomaga zato, ker je v spermi ne hormon, ki ga uporaljajo tudi za umetno sporžene porode(sem pozabla ime, mogoče prostaglandin, ne vem). tko da, to drži...samo se mora pa tud telo začet pripravljat...

NO kartko noč..lahka najbrz ne bo....

rakica82 -> RE: Novembrke 2012 (2.11.2012 22:13:15)

Jaz sem se pa očitno neki zastrupila s hrano, bruham ,zvija me. Poleg vsega mi še trebuh ful otrdeva, sploh ne vem na čem sem. Zdej sem žejna ful, pa ne upam pit, ker vse ven zbruham, spat ne upam it ker je daleč do wcja...

Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>