komarka -> RE: Novembrke 2012 (19.9.2012 14:46:18)
|
Vivaldi, me veseli, da is še v enem kosi in lepo da si se ogasila... mehčalec in otr obelekce otroškakoža je res precej občutljiva in že kak prašek zna bit pormočan, kaj šele mehčalec. Tako da ga je dobro mal dat na stran. Za dušeč vonj pa malo etreričnega olja, kot že nea napisal. KIS vsekakor zelo zmehča in nič ne pusti vonja. Js sme drugače otroške cunjce raje dala še v sušilca, da jih pregreje kot pa prala na prevroče... likala pa nikoli... Najpomebnejši so tako bodiji in to akr je v stiku s kožo, pleničke in to..ostalo akr gre čez je že manj problem... Strahje res neverjetna stvar. Super da vsa že večine vnaprej ni strah... Tudi mene ni bilo. Prvič sploh ne, sme popolnoma zaupla, samo me je pa grdo presenetil na vratih porodne..enostavno ko sem vstopila v porodno sobo in ko mi je babica ki me je sprejela pobedala da ne bo ona z mano sem se čist zakočila, ap še partnerja ni bilo z mano ker os ga domov poslali... no takrta je bil pa hud... Nočem strašit, smao želim povedat, da se lahko povaji v mes in da ne moremo zares vedet kaj ga bo sprožilo. Na videz je malenkost, ampak nardi ti nekja da se n epočutiš varno, da ne zaupaš...skratka te postane strah. No, jaz sme sebe vsekakor bolje spoznala skozi prvi porod in zvedela veliko o tem kak človek sme in kako se odzivam na nepredvidene situacije... Na žalost sem se jaz potegnila čisto vase, sem pač introvertirana oseba(česar nisem niti slutila prej) No, nekako sme vseeno uspela prebit blokado in prosti da pride partenr k meni in potem je šlo samo na boljše... Strah pa je lahko tudi tak da se ga v resnici ne zavedamo ali mislimo da ni tako pomeben, recimo rpi driugem porodu sme videla, da me je zelo bremzalo dejstvao da nisva imela urejenega vsratva za prvega otroka in da sme "čakala" na svojo ginekolologinjo(ki naj bi bila z mano pri porodu) no, ap nazadnje ni uspela prit ker je šlo vs etako hitro... Tako da pogovarjanje, zaupanje s partenrjem je največja pomoč. To da te pertner pozna, da zna razbrat tud kaj iz telesne govorice ne smao da mu moras vs epovedat, čeprav čimveč ubesedit je pa tud zelo pomebno... Skratka... Porod bo super in fajn! Ja pa res da pri premagovnaju bolečin razne sprostitvene tehnike zelo pomagajo in pri sproščeni porodnici porod hitreje napreduje... Jaz s eposvoje zelo vesleim poroda, ker je izjemna in neponovljiva izkušnja...
|
|
|
|