|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
20.6.2012 15:01:14   
biba14
jaz imam samostoječe,jih dam zjutraj gor in zvečer dol. Če bom šla na kak pregled in zaradi vročine obleklakratke hlače, jih seveda ne bom imela. Preventivne nosiš, da se ti nebi naredile prehude krčne žile,tromboza...jaz jih prvo nosečnost nisem, tokrat jih nosim zaradi žil in bolečin. Seveda bom kako uro ali dan brez, poskusila jih bom nosit čim več.

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
20.6.2012 22:27:55   
miškicapiškica
Novemberke, usta raztegnit in trebuščke božat! user posted image user posted image user posted image Moj je že res velik.
Če katera še ne čuti brcik, jih bo v prihajajočih tednih. Ne se sekirat za to. Ene čutijo prej, druge kasneje. Sploh prvorodke. Samo pozitivno mislit, pa bo.

Vročina je pa res huda reč. Jutri bo še bolj vroče. Jaz bi se tudi v morje vrgla. user posted image user posted image Bomo še videli kdaj????
Meni nič kaj ne paše jest (po moje ne bo škode), pila bi pa kar naprej. user posted image user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
21.6.2012 9:33:57   
me83
Ja res je noro vroče,... no med vikendom bi naj temperature malo padle :) Je treba veliko pit, rolete dol, izogibat se soncu, pa bomo že nekako :) Še dobro, da nismo visoko noseče, njim je verjetno še huje :)
Meni je včeraj bilo spet tako zelo slabo,... groza :( Ma bo že, samo da so naše bebe zdrave,... se potem itak vse hudo hitro pozabi :)

(odgovor članu miškicapiškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
21.6.2012 9:52:12   
Bloocek
Živio punce! Se oglašam tukaj samo da vam javim eno info. Če ima slučajno katera nagledan voziček ABC Design 3-tec in potrebuje adaptrčke za Maxi cosi lupinico,imam jaz čisto nove,še zapakirane za prodat. (sem mela že naročen ta voziček in sem adaptrčke in lupinico kar vzela,potem sem si pa premislila in sem nabavila en drug voziček,zdaj mam pa adaptrčke viška). Se pravi,če katera pozna katero,ki pozna katero,ki bi to potrebovala,mi pošljite zasebno sporočilo. user posted image Hvala in čim več senčke vam želim! user posted image

Ko nam nekaj noče uspeti, je to samo zato, ker nas nekje čaka nekaj veliko boljšega

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
21.6.2012 16:39:41   
44gatti
Hojla nosečke user posted image
Vročina ne popušča... še dobro, da je nekdo izumil klimo!!! user posted image user posted image user posted image
Danes sem imela morfologijo. Kot sem se bala, je trajal pod 10min. Je izmeril obseg glave, trebuha in stegnenice. Kar se tiče organov, je reku, da srček zgleda ok. Za ostale ni reku nič user posted image Prosila sem ga, da bi bil prisoten moj partner, pa ga je poklical zadnjo minuto... Sicer vsakič, ko grem od pregleda, ne zvem nič novega. Danes sem ga vprašala določene stvari, ki so me zanimale, pa se mi je dejansko smejal v glavo... A na morfologiji, se ne štejejo tudi prstke? Mislila sem, da je zelo podroben pregled... Sicer po eni strani je dobro se ne sekirat, po drugi pa hočem vedet!

Glede RH faktorja pa je blo največ mutenja. S sestro sva se dogovorili, da bo moj partner naredu test, da ugotovi katero krvno skupino ima in pol kvečemu dobim inekcijo (jst sm RH-). Ginekolog pa mi reče, da jo bom dobila v vsakem primeruuser posted image To povem sestri, pa mi reče, da dvema ni dal inekcije, ker so prinesle krvne izvide partnerjev... Zakaj bi mi pa dal inekcijo, če je mogoče ne potrebujemuser posted image

Ga bi zamenjala... user posted image

(odgovor članu Bloocek)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
21.6.2012 19:43:05   
Špelička
Jaz sem bila tudi danes na morfologiji, končno sva izvedala, da čakava user posted image . Jeeeee, sva ful vesela.

44agati tudi moj pregled je trajal cc 15 minut, pregledala je organe, ude in to je to. Napotila me je na Polikliniko na oddelek za diabetes. Tudi jaz sem RH- in ne veva kaj je moj, pa ne bova nič komplicirala. Ginekologinja mi je rekla, da bom v 28. tednu še enkrat dala kri in šele po tistem se bo vedelo ali rabim inekcijo ali ne. Nič mi ni omenjala, da mora tudi moj dat kri, da se izve njegova skupina.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
21.6.2012 20:05:30   
HelenaLena
Špelička, tudi jaz sem rh-, tako da v mesecu juliju grem na ICT pa injekcijo dobim. So mi rekli, da partnerju ni treba dat krvi, ker je boljše, da v vsakem primeru dobiš injekcijo. Pa tudi po porodu jo boš dobila. Čestitke za user posted image  user posted image . Nama pa je na morfologijo še drugič dokončno potrdila, da je user posted image  user posted image . Joooj ni to fajn? user posted image Ime pa že tudi veva.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
21.6.2012 22:27:41   
me83
Punce v katerem tednu ste imele morfologijo? Jaz imam naslednjic pregled v 20 tednu, ampak ginekolog nic ni omenil, da bi imela morfologijo naslednjic. Vam je gin. povedal? Ker še naslednjič bi pa bila potem 24. oz. 25. teden :)

Neposredna povezava do sporočila: 1258
22.6.2012 9:26:24   
Stojčika
Jaz imam morfologijo v 22.tednu nosečnosti ( čez 4 tedne), kar mi je ginekologinja tudi povedala..pa da je lahko na tem pregledu partner prisoten..

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
22.6.2012 14:45:56   
Špelička
me83 Jaz sem jo imela v 20. tednu in mi je ginekologinja prej povedala. Mogoče ti je pa samo pozabila omenit user posted image .

(odgovor članu Stojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
22.6.2012 15:44:13   
HelenaLena
me83, jaz sem mela v 22. tednu, torej prejšnji teden. Morfologija se opravlja med 20. in nekje 25. tednom, tak da ti bo naslednjič sigurno povedal. Drugače pa ga ne pozabi vprašat.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
22.6.2012 18:28:09   
Yndyra
Pozdravljene punce!!tud mi smo mel morfologijo vvčeraj(20 teden)mi je pa tud prej povedala ginekologinja,tako da sva šla z možem skup-zelo lep pregleduser posted image tud spol nama je povedalauser posted image user posted image ,kar sem predvidevala že po svojem občutkuuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1262
22.6.2012 20:05:19   
44gatti
Juhu! Še en user posted image . user posted image
Zdej pa že počasi rabmo kakšno punco! user posted image

A so vam že izmerili MV? Meni je neki na morfologiji omenil, da nosim nizko... Sm ga vprašala kaj to pomeni, pa mi je zamomljal, da se bo še dvignilo... Pojma nimam o čem je govoril... Maternici? Verjetno... Kdaj pa nej bi se meril MV?

Lepo bodite in pobožajte trebuščkeuser posted image

(odgovor članu Yndyra)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
22.6.2012 20:49:25   
HelenaLena
Maternični vrat se običajno meri na morfologiji, če se ginekolog tako odloči kao. Meni ga je izmerila takrat.
Joj nekateri ginekologi si verjetno mislijo, da je vse samoumevno, ko samo zamomljajo in nič prav ne povejo. Je treba očitno bit bolj agresiven do takih user posted image . Jaz sem z mojo zaenkrat zadovoljna.
No, pa smo zadihali malo danes user posted image . Par stopinj manj, pa se že takoj pozna. Vsaj meni, zdaj ko se učim še zadnji sklop za jutrišnji izpit. Mi je kar pasalo danes oblačno vreme user posted image .
Moram povedat ,da so danes ble že pošteno močne brce, me je kar presenetilo, kako se mi je premikal trebuh sem in tja user posted image . Kaj še le bo, mamo očitno divjega fantiča user posted image . Cel čas opazujem druge fantke, komorkoli grem, in si predstavljam, komu bo moj bolj podoben user posted image .

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
22.6.2012 22:26:58   
HelenaLena
Mogoče vprašanje ni najbolj na mestu, ampak kaj se lahko je pašteto med nosečnostjo? user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
23.6.2012 8:45:27   
Bučkis
HelenaLena, jaz jo občasno jem, pašteto mislm:), mal pogledam, da je čimbolj "naravna", kokr je pašteta lohk heh, brez kakšnih hudih konzervansov itd. Ne pravim, da imam prav, ampak načeloma se po kmečki pameti v redu skoz pride. Kaj si vsak vzame za mero, je pa odvisno.. jaz npr. vsake tok tud deci vinčka ob hrani, domačo solato, se ne obremenjujem preveč, ker mislm, da bi mi to bolj škodilo.. pršuta in plesnivih sirov pa že tko niti ne jem.. no, ta prva tamala se je rodila popolna, tko da more bit ta naravnanost tud zdej ok ;)

Drugač sem pa tud jaz zadnč v čakalnci gledala enga luškanga fantka in si predstavljala, kakšen bo moj... sem končno zapopadla, da je lohk tud fantek majhen in luškan in jokauser posted image , ker sem se pač tko navadla na punčko, ki jo mam, da kr nisem vedla takoj, kaj bom zdej s fantkom, čudna baba hehe..

Ja, pri ginekologu je treba pa kr zgovoren bit, da nisi za kaj prikrajšan.. oni tud v svojem svetu s svojimi problemi mimgrede pozabjo omenit npr., da lahko pride partner..al pa misljo, da nosečke danes že vse vejo, kao internet itd. mal je že res, sam ni pa pravilo. Upravičeno sicer lahko pričakuješ, da ti bo vse razložil, sam kaj pomaga, če ti pač ne... če ste pozabljive kot jaz, si pa kar plonk ceglc napište, kaj ste hotle vprašat..mislm resnouser posted image Jaz pač vse pozabim te dni, obrnem se, pa ne vem, po kaj sem šla... ko bi imela sto let user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1266
23.6.2012 11:51:11   
me83
Mogoce pa je moj res pozabil omenit za morfologijo,... Ali pa da jo bom sele potem pri 24 tednu imela.
Sicer pa sem totalno nesrecna,... Cez noc sem dobila tak napad mozoljev, takih mini po celem obrazu,... Nikoli nisem imela s tem tezave ;( si bom morala kaj nabavit, da se posusijo, pa kak prekriven puder,... Ima katera kaj vec izkusenj z mozolji? Zgleda so hormoni cisto podivjali :(

(odgovor članu Bučkis)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
23.6.2012 12:03:58   
Yndyra
Maternični vrat so mi merili na morfologiji, ker sem ginekologinji omenila pritisk v spodnjem delu trebuha-pri 20 tednih je moj maternični vrat dolg 3,8 cm,kar pravi da je trenutno uredu,nosim pa pravtako nizko-zadaj.Se pa velikokrat do 28 tedna maternica dvigne.Tako mi je bilo razloženouser posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
23.6.2012 13:16:57   
RozaRoza
Pozdravljene...
Meni bo ginekologinja delala morfologijo pri naslednjem pregledu, v 20. tednu in pol... Drugače pa mi naredi UZ na vsakem pregledu...
Toliko, da posluša srček in malo preveri rast, če je vse ok...
Mene danes spet boli glava... Kriza... Sem si šla merit pritisk in imam nizkega, kar je za mene nenavadno, saj imam ponavadi majčkeno povišanega...
Upam, da čimprej mine...
Glede prehrane pa jaz ne kompliciram preveč. Trudim se, da je čimbolj zdravo... Tudi kakšna tunina pašteta od Argete mi včasih zadiši pa fajn paradižnika zraven user posted image ... Mislim, da ne more škodit... Pa tudi solato z maminega vrta jem... Jo fajn operem... ta solata je zagotovo bio, zrasla pod soncem in brez pesticidov,
tako da je sigurno je bolj zdrava kot ona s trgovine...

me83, jaz nikoli nisem imela mozoljev, sedaj pa se mi vedno kakšen pojavi na obrazu, predvsem po bradi... Pa tudi po hrbtu so se pojavili... Šment... Še ena nosečniška tegoba...

Lepo se imejte nosečke....

(odgovor članu Yndyra)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
23.6.2012 20:55:46   
HelenaLena
me83, če praviš, da so čisto majhni, je možno da je kakšna alergija. Drugače pa ti svetujem pravilno nego, to je bistvo. Meni je ful pomagalo. En čas sem uporabljala Skinoren, ki ti ga predpiše dermatolog in brez skrbi, se lahko uporablja med nosečnostjo. Pa čiščenje obraza zjutraj in zvečer z gelom proti mozoljem. Ne vem kakšen tip kože imaš drugače, tako da ti težko svetujem. Jaz sem si sama izbrskala na netu in šele nato šla v lekarno. Ker na tiste prodajalce tam se pa res ne zanesem. Niti enega mozolja nimam več. Meni osebno ima Avene super zadeve. Ampak reklame verjetno ne smem glih tu gor delat ali kako user posted image user posted image .
Skratka AHA kisline pomagajo, ki pa se ne absorbirajo v krvni obtok, tako da lahko med nosečnostjo komot uporabljaš. Preverjetno s strani dr. Pušenjaka user posted image .

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
25.6.2012 11:50:59   
me83
Ojla!
Ste vse na podaljšanem vikendu? user posted image Še malo pa bo julij, začeli se bodo dopusti na morju,... Se pa je danes kar ohladilo, sončka več ni, no na srečo pri nas tudi dežja ne,... le oblaki.
Jutri pa končno pokličem mojega ginekologa (sedaj je bil na dopustu) glede teh bolečin v predelu pod popkom,... kot da bi me trenušne mišice bolele,... včasih ful, drugič manj, nikoli pa ni da me ne bi,... me zanima kaj bo rekel.

Uživajte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1271
26.6.2012 10:19:29   
44gatti
Me83: sporoči, kaj ti bo reku ginekolog. Sicer ene dva tedna nazaj (v 19tednu približno) sem imela tudi jaz zelo močno krče. Zaskrbelo me je ful, ker sem imela tudi konstantno bolečino desno spodaj. Sm šla na pregled in so me fino pomirili rekoč, da sm glih v tem času, ko se maternica širi zelooo hitro in so krči in bolečine povsem normalne. Dobila sem še buscopan, ampak od takrat, krčev nimam več. No vsako toliko kaj uščipne, ampak je znosno.

Drgač tri dni sem zelo zelo malo čutila dojenčka. Še dobro, da imam angelsound, da sem lahko preverila, da je vse ok. Danes zjutraj, pa je spet pridno telovadil... pa še vedno brcka user posted image Zgleda, da je vedu, da potrebujem počitek (mogoče ga je tudi sam potreboval).

Sicer sem se odločila, da zamenjam ginekologa. Poleg strokovnosti mi je zelo pomembno, da mi zna prisluhnit in svetovat, pa da kaj zvem od njega!!! Se nagibam, da bom šla v leonišče. Na netu sem prebrala, da so punce zadovoljne z vsemi zdravnicami. A tja mogoče hodi kjra od vas?

Uživajte v zadnjem junijskem tednu user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
26.6.2012 11:05:12   
rakica82
Hej,

mi smo bili pa na morju 5 dniuser posted image . Se je najina princeska prvič kopala v morju, uživala ful, midva tudi. Vroče je blo res ful, smo pa včeraj prišli domov iz 35 na 16 stopinj. Noro res.

Prejšnji teden sem imela pregled, vse ok, naslednjič imam čez 1 mesec morfologijo, ko bom noseča točno 22 tednov.

Čutim pa brcike že od prejšnjega tedna user posted image , pri Sari sem jih ko sem bila noseča 20 tednov, zdej 4 teden prej.

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
27.6.2012 9:48:45   
Špelička
Kako ste novemberke, trebuščki rastejo?user posted image

Danes sem se naročila na diabetični center za test, imam ga čez 3 tedne.
Še 3 dnevi in greva z dragim končno na dopust - zadnji dopust v dvoje user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
27.6.2012 10:23:22   
HelenaLena
Jap, tudi midva se že smejiva, ko pomisliva, da je letos zadnji dopust  v dvoje user posted image . Midva pa greva 14. julija. Komaaaj čakaam, da se vržem v vodo! user posted image
Sem si ravno včeraj pogledala, da imam še samo 4 tedne pa sem že v tretjem tromesečju. Noro, kako hitro čas mineva. Trebušček se že vidi, čeprav mi nekateri govorijo in se čudijo, da skoraj nič user posted image . Jaz še kako opazim razliko, ko se pogledam od strani. Me je pa zadnjič ogovorila neznanka, kdaj mam rok, potem se že vidi user posted image .
Ful sem vesela, da sem po 2 tednih od zadnjega pregleda še vedno na istih kilah. Pomagajo ti sprehodi pa sobno kolo, glede na to, da sem ful sladkosned. user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......