RE: Novembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 11:06:27)

LinLin in potnica upam da bo vse ok,moja kolegica je imela celo menstruacijo vsak
mesec pa je bila noseča,no to je pol šele zvedla po 2 mesecih,tko da vse je mogoče.
ValyMa mogoče se pa res kje srečava[sm=smiley1.gif] Meni gre tud Prometrium že malo
na živce[sm=smiley1.gif] skos gledam na uro ,kdaj bo spot čas,pa ko me ni doma med vikendi je
malo tečno. Ampak vse da bo z [sm=duda.gif] vse ok!
Mi imamo pa pri sosedih privat vrtec,pa že pol urce poslušam,kako dva [sm=duda.gif] izmenično
jokata[sm=smiley1.gif]

pandka -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 11:46:38)

Pozdravljene, da sem vam še jaz pridružim, ko vas že vztrajno prebiram.:)
PDP naj bi imela enkrat v začetku novembra, vendar se bo vse premaknilo, ker je g. na pregledu ugotovila, da je plod precej manjši, kar sem tudi pričakovala, ker sem imela kasneje ovulacijo. Namerila mi je 7 tednov in 5 dni, kar me je pa rezveselilo je, da sem že videla utrip srčka in ga tudi slišala.To je moja druga nosečnost, doma že imam 2,5 letnega razgrajača, stara sem pa 35 let. Dela mi slabo, bruham in boli me trebuh, vse znano že iz prejšnje nosečnosti. Punce moramo bit optimistične, da bo vse uredu, ker nas čaka še dolga pot. :)

sisi77 -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 11:50:05)

jaz sem pri prejšnji nosečnosti imela tudi nekje v 7t. izcedke. po Utrogestanu je bilo bolje. Enkrat sem konkretno zakrvavela tudi po spolnem odnosu nekje v 9.t zato od takrat nisva več [sm=sloncek.gif] do konca.

aloevera -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 12:33:04)

Živjo!

Končno sem se tudi jaz opogumila, da pišem na forum :)

Sem sicer v 9.tednu, prvi pregled pa imam šele drug teden in že komaj čakam (s testom sem nosečnost potrdila že dobre 3 tedne nazaj).

PDP je po mojih izračunih 5.11., bomo pa videli, če se kaj spremeni naslednji teden :)

Počutje je kar OK, me pa dajejo slabosti, čeprav je sedaj že malo bolje. Nič se mi ne da in sem čisto brez energije. Trebušček je zelo napet, verjetno je vzrok v prebavi ipd., zamenjati pa sem morala že celo garderobo modrcev ;) Je kar pestro.
O nosečnosti pa s fantom nisva povedala še nikomur. Bova počakala na prvo slikico, potrditev ginekologinje...

aja, ob PDP bom že stara 25 let, to je moja 1[sm=nosecka.gif].

Lepo nosečnost želim vse in čim manj slabosti ;)

Pa lep dan!

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 12:39:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Čebel’ca

moja G tudi bolj pozno naroča. jaz imem prvi pregled v 9t. kar se mi zdi čisto OK. takrat bo otrok zagotovo dovolj veli, da se bo videl srček in slišal utrip.
malo brezveze je, da naročajo v 6t, če nosečnost poteka OK, ker potem je pa full nepotrebnih skrbi, če je prišlo do kasnješe O ali pa bolj pozne ugnezditve.
razumem, da naročajo tiste prej, ki imajo probleme ali pa že slabo izkušnjo za sabo. pri ostalih pa je dostikrat posledica prezgodnjih obiskov STRAH na koncu pa je vse OK.

LinLin
pri tebi pa je itak full velika verjetnost, da ni mogla pravilno zmerit. saj veš kako majhni so pikeci na začetku in komot narobe zmeri z UZ in seveda človek pomisli na najslabše. pa je lahko samo banalna napakica. Pušenjak pravi, da pri GV 22mm se mora videti utrip. kok veliko GV si pa ti imela?

ej, veš da nimam pojma... si v tistem trenutku nisem zapomnila čisto nič, sem samo bulila v ekran, kje je pikica... samo to sem si zapomnila, da je rekla, da je plodek velik za 6t3d, pa da se vidi rumenjakov mehurček - to je to, drugo je šlo vse mimo mene, čeprav je bila G totalno prijazna in mi vse ful lepo razložila in me probala potolažit...
sem bila pa pred 14 dnevi ful prehlajena - a mislite, da je to lahko kaj škodlo pikici?

ValyMa -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 13:02:59)

IZVIRNO SPOROČILO: LinLin

IZVIRNO SPOROČILO: Čebel’ca

moja G tudi bolj pozno naroča. jaz imem prvi pregled v 9t. kar se mi zdi čisto OK. takrat bo otrok zagotovo dovolj veli, da se bo videl srček in slišal utrip.
malo brezveze je, da naročajo v 6t, če nosečnost poteka OK, ker potem je pa full nepotrebnih skrbi, če je prišlo do kasnješe O ali pa bolj pozne ugnezditve.
razumem, da naročajo tiste prej, ki imajo probleme ali pa že slabo izkušnjo za sabo. pri ostalih pa je dostikrat posledica prezgodnjih obiskov STRAH na koncu pa je vse OK.

LinLin
pri tebi pa je itak full velika verjetnost, da ni mogla pravilno zmerit. saj veš kako majhni so pikeci na začetku in komot narobe zmeri z UZ in seveda človek pomisli na najslabše. pa je lahko samo banalna napakica. Pušenjak pravi, da pri GV 22mm se mora videti utrip. kok veliko GV si pa ti imela?

ej, veš da nimam pojma... si v tistem trenutku nisem zapomnila čisto nič, sem samo bulila v ekran, kje je pikica... samo to sem si zapomnila, da je rekla, da je plodek velik za 6t3d, pa da se vidi rumenjakov mehurček - to je to, drugo je šlo vse mimo mene, čeprav je bila G totalno prijazna in mi vse ful lepo razložila in me probala potolažit...
sem bila pa pred 14 dnevi ful prehlajena - a mislite, da je to lahko kaj škodlo pikici?

Punci glavo gor in rečt se je popolnoma ok!!!Res vama želim veliko sreče in zdravja.Vajini pikici sta sigurno ok.

multipraktik -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 13:03:33)

ojla, še jaz se malo oglasim, pa sej vas skos berem, čas pa kar ne teče...hihi, se ravno pakiram za podaljšani vikend, mam letalo ob 16.00. No pregled imam 18.4., takrat bom v 9. tednu. Moram povedat, da me vedno bolj sprašujejo, kaj mi je, če sem noseča itd...ker mam tak močen pms, da glava boli. Se mi zdi da imam tudi dosti izcedka ala beli tok- nič krvi(upam da je ne bo),
Slabo nič, joške na otip bolijo, kržev je bolj malo...lulat me ne, najbolj me matra pms in zaspanost. Full nočem povedat do predgleda, vem pa da bo tudi ''pms'' manjši, ko bom lahko povedala.Trenutno sem v 6. tednu. Full komaj čakam pregled, da se pomirim in da lahko poveva domačim pa tko.

LInLIN in Potnica, res upam da je vse ok in bp. držim pesti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

za ostale pa itak, sej sam da 1. trimesečje damo čez, pa smo baje bolj zazihrane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pujs.gif[/image]

ok pičim zdej pakirat pa pod tuš pa k mojmu lubijuuu juhu.

lep vikend vam želim!

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 13:20:24)

LinLin dvomim da bi to vplivalo.. Vem pa ne, ker nisem noben strokovnjak.Kdaj imaš sedaj pregled?

Držim pesti, za vse!!

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 13:27:03)

v sredo imam naslednji pregled... smo rekle G da damo pikici še en tedn časa, da nas preseneti [sm=smiley1.gif]

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 13:29:21)

Tako ja, otroci nas itak vedno presenečajo, tako da glavo pokonc[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Čebel’ca -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 13:46:13)

LinLin veš koliko punc je šlo že kao na čiščenje pa so pol srčka zagledali in slišali. tko, da res ne obupuj. poglej lahko si imela O kak dan kasneje recimo samo 2 dneva in ker potem do vgnezditve traja od 6-9 dni pa, če je bilo pri tebi 9 ali pa po kakem naključju celo 10 dni se to full hitro pozna pri tako malih pikicah.
ti samo pozitivno razmišljaj

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 14:05:07)

[img]http://img33.glitterfy.com/12060/glitterfy2133608T425D30.gif[/img]

nick, starost, zaporedna [sm=nosecka.gif] , število [sm=duda.gif] doma, kraj poroda, spol [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

1.11.
2.11.
gregorina, 35, 5 [sm=nosecka.gif], 2 [sm=duda.gif], Izola
LinLin, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], Po
fizolck, 25, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Kranj
mumy11, 35,3 [sm=nosecka.gif], 2 [sm=duda.gif]
3.11.
4.11.
5.11.
abubabu, 27, 2[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
aloevera, 25, 1[sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
6.11.
DCgirl_, 25, 1[sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
7.11.
mojci13, 36, 3[sm=nosecka.gif], 2 [sm=duda.gif],
piki_ca, 29, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
AnjaZib, 20, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
8.11.
9.11.
koprčanka, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Po
caryn, ?, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
10.11.
sontschica, 27, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
tanja26, 28, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
študentka55, 27, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
44gatti, 30, 1[sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
11.11.
Vivaldi, 27, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Lj
ValyMa, 38, 2[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]
12.11.
Zoja Miša, 35, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
gloria77, 35, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Šempeter
13.11.
14.11.
15.11.
zewa, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
miška26,27, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Kr
16.11.
17.11.
18.11.
Austeja, ?, ?[sm=nosecka.gif], ? [sm=duda.gif],
19.11.
thanchyka, 32, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
potnica, 31, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
20.11.
21.11.
žirafkaa, 25, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Lj
mayflower, 33, 3 [sm=nosecka.gif], 2 [sm=duda.gif]
22.11.
mistina, 29, 2[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
23.11.
Bučkis, 35, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif],
24.11.
dottie, 26, 1[sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
25.11.
Čebel’ca, 30, 2[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
26.11.
27.11.
Izabelina, 26, 2[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
sisi77, 35, 3[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
sleepyhead, 35, 2[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
28.11.
multipraktik, 28, 1[sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
29.11.
30.11.

1. pregled:

13.3
gregorina35, mayflower
19.3.
miška26,
21.3.
Zoja Miša,
22.3.
Vivaldi,
26.3.
sontschica,
27.3
LinLin,
Zewa,
2.4.
piki_ca, DCgirl_, gloria77
3.4.
abubabu,
5.4.
koprčanka,
10.4.
potnica,
16.4.
Anonimna,
17.4.
rozi_ca,
18.4.
multipraktik
19.4.
Izabelina,
25.4.
mistina,

2.pregled:
27.3.
thanchyk
3.4.
mumy11
10.4.
gregorina35
11.4.
fizolck, caryn
18.4.
ValyMa,
23.4.
sontschica
24.4.
gregorina35
26.4.
Vivaldi,

NUHALNA SVETLINA:

23.4.

fizolck,
24.4.

mumy11
5.5.
sontschica
7.5.
miška26

SKUPAJ NAS JE: 36/color]

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 14:09:45)

Evo sem popravila seznam. Prosim vas, da podatke za seznam oddebelite! Ker iščem kot kura potem [sm=smiley36.gif]Pa če sem kaj slučajno spustila mi prosim javite.

Sisi77
[sm=bravo.gif]super, da si se nam pridružila.
Midve greva že drugič skupaj čez [sm=nosecka.gif] [sm=smiley4.gif]

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 14:11:21)

Ja tele 3 mesece zdržimo,pol pa upam da bo manj skrbi,meni je moj še
sesanje prepovedal,nevem pa zakaj nebi smela,tud sam ni vedu,sam baje
ni dobro[sm=smiley1.gif] mogoče katera ve?
Vidim da imate kr vse dosti težav z joškicami,jest jih pa sploh nimam,tud
stare modrce še navlečem nakako gor,edino na pritisk jih čutim. Drugače
pa sem danes že bolj normalno jedla,malo manj mi je slabo od včeraj,le
ponoči sem pa že bila na wc-ju da bruham,pa je minilo pol[sm=smiley1.gif]

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 14:14:07)

IZVIRNO SPOROČILO: miška26

Ja tele 3 mesece zdržimo,pol pa upam da bo manj skrbi,meni je moj še
sesanje prepovedal,
nevem pa zakaj nebi smela,tud sam ni vedu,sam baje
ni dobro[sm=smiley1.gif] mogoče katera ve?
Vidim da imate kr vse dosti težav z joškicami,jest jih pa sploh nimam,tud
stare modrce še navlečem nakako gor,edino na pritisk jih čutim. Drugače
pa sem danes že bolj normalno jedla,malo manj mi je slabo od včeraj,le
ponoči sem pa že bila na wc-ju da bruham,pa je minilo pol[sm=smiley1.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Ti se kar strinjaj s tvojim in naj on sesa.
Drugače pa res sesanje ni prepovedano, edin, če bi imela rizično nosečnost in strogo ležanje... No na tvojem mestu njemu tega seveda ne bi omenjala [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 14:39:23)

Škoda, da še meni ne prepove kaj takega[sm=smiley36.gif] Pa da mu ne bi povedala, da to velja samo za rizično nosečnost.. Kaj če bi sprožile mal takih govoric okol[sm=jezicek.gif]

Evo za seznam: drugi pregled 5.4.

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 14:49:58)

Še moj datum za seznam: drugi pregled: 4.4.

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 16:34:09)

Abubabutko je hotu ja[sm=smiley1.gif] ja sej zdej on sesa,samo ni nič posesano[sm=smiley1.gif]
še perilo,ki mi ga nosi v klet,da ga obesim,kdaj po en dan čaka v kopalnici[sm=smiley1.gif]
Jest bi mogla imet pa drugi teden 2 UZ-ja, pa bom enega prestavila na še naslednji teden,bom
mela več od tega,pa itak ni fore da je dva dni vmes,k se bo itak isto vidlo! se bo pa gih 9. teden začel
pa upam da vam bom lahko kaj več poročala.

Izabelina -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 19:38:03)

[sm=bravo.gif] res supr dan...

če je z mojim [sm=duda.gif] vse ok je to supr nosečnost, ni mi slabo, nč me ne boli, skratka kot, da ni nč... ampak vseen komi čakam prvi pregled... še 21 dni [sm=bravo.gif]

sori, k je vsak moj post enak (mislm to s pregledom pa odštevanjem) upam, da niste hude...

Izabelina -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 19:57:41)

aja še neki: a dvigujete otroke? js mojo skoz dvigujem in nosim okol, ma pa 9,5 kg... sicr vem, da naj nebi samo ne morm kr tko naenkrat je ne več dvigovat... se pa res trudm, da jo čim manj...

Čebel’ca -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 21:31:31)

Izabelina jaz svojo dvigujem pa ima cca 9 kg, pa še CR sem imela pri njej. meni je važno, da ne čutim bolečine, ko jo dvignem in dokler bo tako jo bom dvigovala normalno.

se mi zdi, če nosečnost poteka normalno, da ni problema in če pri tem ne čutimo bolečin. po moje je najbolje poslušati svoje telo. jaz moji 15 mesečinici zagotovo ne morem razložiti, da je ne bom več dvigovala ali nosila[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (29.3.2012 22:11:17)

Izabelina ti kr odštevaj,sj vem da komaj čakaš pegleda[sm=smiley1.gif]
Jest sem bila tud včeraj čisto ponosna nase, ko mi do večera ni bilo slabo,pa sem
šla normalni v trgovino in na sprehod, pa na kavico...Danes pa se bi mogla učit
pa mi je že cel dan slabo[sm=smiley1.gif]
Dobre ste, jest še zase komaj poskrbim na trenutke,ko mi je slabo,kako bi blo
če bi imela še enga malega [sm=duda.gif] doma.
No najbrž bi že,ane[sm=smiley1.gif]

sisi77 -> RE: Novembrke 2012 (30.3.2012 6:51:09)

Jaz mojega mišeka tudi dvigujem in nosim sicer manj pogosto kot prej vendar še vedno večkrat na dan. ima pa 12 kg.

potnica -> RE: Novembrke 2012 (30.3.2012 7:58:14)

ojla, punce.

preden se poslovim od vas [sm=smiley13.gif], naj povem, da so bili vceraj na urgenci v LJ vsi super prijazni in da le pejte tja, ce boste v skrbeh. delajo ves dan in ko sem prisla okrog 17h, ni nihce zavijal z ocmi.

med pregledom so mi rekli, da "ne zaznajo nobenih znakov nosecnosti", pa sem bila kao v 7. tednu, tako da je delovalo, kot da sploh nisem noseca. dali so me se na test krvi, ki pa je pokazal vsebnost beta HCG, kot da bi bila dva tedna noseca (torej, verjetno v upadanju) in se v primeru, da bi bila res samo 2 tedna noseca itak se ne bi nicesar videlo na UZ. niti sami niso vedeli, kaj je slo narobe in od kod izcedki (morda zacetek M). ploda ni bilo, niti GV ... prakticno nic. diagnoza: "nosecnost neznane lokacije" (krneki).

morda se bolje tako, kot pa da bi se vse videlo, utripa pa ne. statistika pravi, da se tako ali tako 30 % nosecnosti predcasno konca, nekdo je moral pasti v to skupino [sm=smiley13.gif]. slaba tolazaba, kaj cem, ampak to je zaenkrat to. upam, da bo naslednjic bolje, ker to je blo zdej ze drugic [sm=smiley19.gif]

zelim vam lepo nosecnost in cim manj skrbi pa cim vec lepih trenutkov. papa!

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (30.3.2012 8:27:58)

potnica [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Sploh ne vem kaj naj rečem..[sm=zmeden.gif] Drži se!

Kako ste drugače? Jaz sem danes na dopustu, da se bom lahko učila, ker imam drug teden izpit, pa sem komaj vstala[sm=jezicek.gif] zdaj si bom počasi zajtrk pripravila, potem pa res za knjige...[sm=smiley36.gif]

No, mene tudi slabosti ne dajejo, ima bradavice ful občutljive, pa prsi me srbijo in to je to.. Dvigujem pa pač kolikor upam-otrok še nimam za dvigovat, so pa te vsakdanje reči, za katere kdaj ne vem a bo šlo ali ne.. Sej če ne se pa moj [sm=love.gif] izprsi[sm=jezicek.gif]

Nič, zdaj pa grem:)

Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>