Arwenko -> RE: gradbeno dovoljenje! (24.2.2012 8:53:22)
|
IZVIRNO SPOROČILO: _Beky_ Arwenko pozdravljena lej mi smo mlada druzina ki bi sla rada zivet na svoje skupaj z mojim bratom in starsi in sicer da bi naredili dvo stanovanjsko hiso da bi bla dva ločena vhoda najdl smo eno staro hiso ki je zgrajena leta 1900 in bi jo radi naredili v dvostanovanjsko vendar počasi zgubljamvoljo do vsega[sm=smiley13.gif] Ali je potlej bolje da jo čist zrušiš pa zacnes od zacetka al ne kaj ti kaj svetuješ?Kaj morem na opčino sploh odnest da bi se pozanimala ali lahko dobis to gradbeno dovoljenje za rušenje in gradnjo?Kaj si mislila stem ce se grem sam obnovo a to spada to da sam noter urejas sam to ne pride pri nas v poštev ker bi radi dvostanovanjsko ali pa se motim?Še kaj mi povej pa hvala v naprej[sm=smiley1.gif] Glej, na tvoja vprašanja in dileme ti tukaj ne more nihče svetovat. Kot je napisala petea, boš morala do projektanta in z njim prediskutirart. Ne vemo niti koliko je hiša velika, ali bi jo vi samo pregradili, ali bi jo dvignili ali naredili prizidek. Kot osnovo si lahko pridobiš lokacijsko informacijo, na podlagi katere boš vsaj vedela, kaj je na vašem območju dovoljeno - da si ne boste omislili gradnje, ki na koncu sploh ne bo izvedljiva. Prav tako bi se bilo dobro pozanimat, da ni hiša slučajno kje zaščitena (glede na letnico), ampak to bo pisalo tudi v lokacijski. Kaj spada v obnovo pa so ti že govorili, dejansko jo lahko slečeš do golega, čisto obnoviš, podreš vse notranje stene (ne-nosilne), narediš nova vrata (dvojna zunanja recimo) in okna, streho, vse. Ne smeš pa posegat v nosilne stene, spreminjat velikosti, nadgrajevat, frčade, spreminjat naklon strehe in podobno, za to pa vse rabiš gradbeno.
|
|
|
|