Petka09 -> RE: v razvojno- noče na nogice in se ne kotali! (29.2.2012 7:34:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka naša nikoli ni "pasla krav" in spala na trebuhu ko je bila dojenček. isto pri 6h mesecih sedela in neki sede okoli drsala. plazila in dričala ni nikoli. raj se če toook stegnila da je dosegla al pa raj ni vzela kar jo je zanimal (če ni dosegla). mislim, koja lenobica [sm=zmeden.gif] nikoli mi pa ni noben rekel da je kaj narobe in nisva bile napotene na kake fizioterapije (ne na švedskem, ne tukaj). se mi zdi da je naša tamala bila in bo včasih kar trmasta glede tega kaj bo kdaj začela prakticirat. npr. ko se je enkrat postavila na vse 4 (tam okoli enega leta) je postala mojstrica po štririh. ko je vstala je vstajala ob opori (kak mesec kasneje), ker pa je bila hitrejša in bolj stabilna na vseh štirih, je od do opore rajši po 4 prešibala. roke ni nikoli hotela dat, da bi lažje hodila od popre do opore (meni je blo to prav super, ker nisem zagovornik te "tehnike"). potem ko se je pa enkrat odločila da bo samostojno shodila (14 mesecev), je pa v 14 dneh tekla ko ubrisana in za šalo našišala une, ki so shodili pri enem letu. še zdaj ful rada teče. [sm=smiley1.gif] hočem rečt, treba malo bolj fleksibilno gledat na razvojne faze. mogoče bo kak del preskočil, drugega naštudiral v nulo; v končnem rezultatu pa ne bo nič narobe. Se v celoti strinjam. Lahko primerjam našo tamalo s sosedovim, ki sta samo par dni razlike. Naša je shodila pri 13 mesecih, šla z razvojem nekak normalno (res je, da tudi ni pasla kravic ali plazila - je pa tudi samostojno sedela, potem pa začela kobacat pri 9 mesecih), sosedov pa pri enem letu se niti na nogice še ni hotel postavit... Sta hodila v RA, kar je seveda koristno, ker pokažejo kakšne vaje... No, tamali je shodil pri 17 mesecih... Point pa je v tem, da dandanes, ko sta oba stara skoraj 3 leta, naša sicer gre na sprehod ampak se vsake tolk spomni: "Nesi mee."... No, seveda ji pri skoraj 16 kilah ne ustrežem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].. sosedov tamali pa.... laufa, kr "po luftu" hodi tri kilometre... Nor je na hojo, teče dooooosti boljše kot naša itd.... Tako da... ni se za sekirat kdaj kateri kaj doseže... Če tvoj tamali lepo sedi, pomeni, da je hrbtenica dovolj trdna, nogice bo pa tudi osvojil.. Kakšna fth oz. RA pa seveda ne škodi. Bo pa vse dosegel ob svojem času.
|
|
|
|