mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Ja, vem. Zanimivo je, da so na vašem koncu še vedno ljudje, ki nasedajo Kanglarjevim poceni puhlicam. Fant je naumil, da v Mariboru rečeš par krepkih čez Ljubljano in imaš izvolitev že skoraj na pladnju, vmes pa malo špilaš šerifa in lapaš, kako je maribor redy. Do sedaj ni pokazal še niti enega projekta in niti ene konkretne stvari v zvezi z univerzijado. Niti prostorskih planov še niso prilagodili temu. ja, Stožice so krive, itak, seveda. Še Ljudski vrt ni dokončan, pa bo končana hokejska dvorana in nevem kaj še. V glavnem, Franci vas ma lepo že kar lepo število let za norce in s to slavno univerzijado je šel krepko čez rob. No no Kalbo, za takšne debile, ki nas nek šerif lahko spalamudi, pa nas ni treba imet. Jaz sicer ne živm v Mb, , ampak v sosednji občini, delam pa v MB. Pred recesijo so bila obljubljena sredstva s strani privatnega gospodarskega sektorja. Med drugim je sodelovalo tudi naše podjetje. Kupilo zemljišča in sprojektiralo načrte za izgradnjo. Se je pa vse izjalovilo ko je udarila recesija. Podjetja, ki so imela namen univerzijado sofinancirati, več ne obstajajo. Sredstva, ki bi šla iz državnega proračuna, so bila namenjena za prenovo infrastrukture, kar pa tista področja potrebujejo, z univerzijado ali brez. Pa jim v Lj to ni bilo jasno. Ker pa gospodarski sektor, danes ni sposoben projekta sofinancirati, občina je finančno na psu, bi državna sredstva bila porabljena za samo izpeljavo. In od vsega začetka, ko se je sploh o tem projektu začelo govorit, ni bilo niti najmanjšega posluha s strani države. Ne gre samo za univerzijado. Za izgradnjo medicinske fakultete je trajalo skoraj 8 let. Namenoma so na ministrstvih zadrževali projekt. Zahtevali so odgovore v nemogočih časovnih rokih. Za primer ti lahk povem, da en del projekta, za katerega je potrebnih min. 14 dni res trdega dela, so zahtevali v dveh dneh(podkrepljeno z grožnjo, da če ne bo do 8ih zjutraj pri njih, projekt pade v vodo), potem pa s strani ministrstva ni bilo odgovora 6 mesecev, včasih tudi eno leto. In ob takšnih pogojih sigurno lahko pride do slabo priptavljenega projekta. Spet je pa tu vprašanje, kaj za njih pomeni slabo pripravljen projekt. Sem prepričana, da nihče iz današnje vlade vsebine sploh ne pozna. Hja Kangler je po načinu govora seljačina, jaz ga ne morem poslušat, ker mi je nerodno namesto njega. In ravno zaradi tega iz njega delajo v Lj butla, ki ni sposoben pripravit projekta. Nisem naplahtana s strani Kanglerja, vem pa kaj moramo na našem koncu dat skozi, da v Lj sploh kdo dvigne telefon ali odgovori na e pošto, kaj šele, da pride do realizacije kakšnega projekta.
< Sporočilo je popravil mika -- 22.2.2012 21:23:50 >
|