K_a_t_i -> RE: kolo s prestavami (19.2.2012 17:17:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Pa še eno vprašanje. Zdajle ga pri veliki hitrosti in bremzanju s pedali malo zanese- zadnja del kolesa kar skoči levo desno- 1x ga je vrglo in je padel. A je pri večjem koslesu (ki je kao tudi težji) to kaj bolj ublaženo ali je še samo huje[sm=zmeden.gif]. Zato me tudi malo matra, da bi se raje naučil z ročno bremzat, sam ne zmore Še na tole če imaš odgovor, prosim? Torej je bolje počakat in kupit mal kasnej 16', kot zdaj 14? Hope, za ročno zaviranje rabi moč v roki. Jaz se tega pri 3 letniku ne bi šla. Sicer pa - če bi šli mi od začetka, bi pri 2,5letih dobil 12" kolo, pri 4 letih 16" in pri 6 letih 20". Ker smo 10" dobili, smo preskočili 12" in smo kupili 14". No, zdaj nam hodi narobe, ker je pri 110cm zanj malo majhno (če sem poštena, je ravno pravo - ampak zdaj bo moralo zdržati še dodatno leto -> velikost je OK, samo kolesa so majhna in je fant počasen kadar gremo na kakšno daljšo turo). To, da mu kolo meče levo in desno, če zapremza na "črto" je pa vedno. Samo večji ko bo, bolj mu bo jasno kako se naj ujame in kje tega ne sme počet. Pa verjetno to, da starši vpijemo, ne pomaga dovolj. Tole pa je primer, ko se res morajo sami naučit. Naš ni hotel slišat, da se na ledu ne zavira, dokler ni zletel. Od tedaj naprej je na ledu zelo previden [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|