roladica -> RE: Ne vem kaj naj mislim (18.2.2012 9:28:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin IZVIRNO SPOROČILO: roladica Saj sem tudi sama prišla do spoznanja, da ji ni do otrok. Mi je pa malo čudno, da se je boji otrok, ki živi pod isto streho. Stvar se sploh ne vrti okrog varstva ampak čustev, ki jih očitno nima do tega otroka. Vem da imajo babice na splošno zelo rade vnučke v varstvu, takrat ko to sploh ni potrebno, ko so starši v bližini in jih lahko vsak trenutek, ko se jih naveličajo dajo nazaj mamici. Ampak pri nas ni tako. Tisti drugi njen vnuk je starejši, ampak je bil tudi nekoč majhen pa ga je pazila, tudi prespal je pri njej. Meni je pa ob teh tvojih besedah prišlo na misel, da ga mogoče ne mara paziti zaradi tebe...mogoče ni krivo pomanjkanje ljubezni do vnučka, temveč ti.Ne me narobe razumet...ne mislim nič slabega... Mogoče ob tebi dobi občutek, da nič ne dela prav...mogoče si preveč zaščitniška do otroka, pa se boji, da bi ob drugačnem ravnanju z njim ti naredila cel halo...mogoče jo je preprosto strah paziti tako malega otroka...Pri nas je bilo tako, da do danes otroka nista bila niti pet minut sama pri tašči....pa sta včasih prosila, če smeta biti pri njej čez noč ali pa nama je šlo včasih krepko za nohte za varstvo....pa tašča ni želela..oz. je vedno našla kakšen izgovor...skratka...moja dva sta najina otroka kar dosti popazila, tast in tašča nikoli...sama sem šla nekako čez to...moj jima je to zameril...nekoč, ko sta bila že kar velika, jima je to vrgel pod nos...tašča je bila žalostna in prizadeta...potem pa mu je povedala, da se boji paziti najine otroke, ker jo je strah, da bo kaj delala narobe, da se bomo mi zaradi tega kregali, da zdaj vzgajamo čisto drugače kot nekoč...in podobno...Rekla je tudi , da ima pred mano tremo, ker ve da sem vzg. in me opazuje in se ji zdi, da jaz svoja obrnem z levo roko ( joj...maj es[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), med tem ko ona tega ne bi znala...Moj je sice rekel, da se izgovarja...jaz pa nisem tako prepričana... Sicer pri nas nikoli nisem dobila občutka, da ju tašča in tast ne bi imela rada...nasprotno...drugače sta veliko pri nas...se jima posvečata...samo sama z njima pa res nikoli nista... Peiln, hvala za tole. Verjetno bo res nekaj od tega, ker drugače res nismo skregani in tudi ni naravnost rekla, da ga noče pazit. Mojemu tudi ni ravno jasno zakaj ji je to tako težko. Saj zdaj od nje ne res ne pričakujem več da bo kdaj popazila na otroka, tako pač je. Je ne obsojam in ji tega ne mislim metat v obraz nikoli. Včeraj me je to spoznanje malo prizadelo in sem se mogla tu gor mal izkašljat.
|
|
|
|