|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali vam starejši otroci čuvajo mlajše?
17.2.2012 12:10:00   
Daschi
Ali kdaj pustite mlajše otroke v varstvu starejših?
Zakaj ja in zakaj ne?

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali vam starejši otroci čuvajo mlajše?
17.2.2012 12:13:28   
Najaa
Starejša je stara 5, mlajša 3 tak da ne, ni računice. user posted image Se pa skupaj veliko zaigrata in zamotita.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2012 12:13:33   
alda
Ja!
Punca ima že skoraj 15.let, fant pa ima 7. in ji ga že kako leto zaupam za tudi 4.ure in več.
Prej pa ni šans za več kot 5min, ker nikoli ne veš,kaj se mota po tistih brihtnih glavah user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2012 12:23:02   
Anonimen
Moja mami je v otroštvu morala non-stop čuvat svojo sestro in se je zaklela, da svojim otrokom tega ne bo naredila. No in meni res ni bilo treba čuvat tamalih dveh ... edino ko je bila res res sila za par minut, ali pa če je tamala spala, mami je pa samo na teraso po cunje skočila ali kaj takega sem jaz uč na tamalo vrgla, samo je med nama 10 let starostne razlike, tako da ni bilo problema. Ko bo pa naša frajla dobila bratca/sestrico, pa tudi mislim, da bom postopala kot moja mami.

(odgovor članu alda)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.2.2012 12:51:35   
ronja
Ne, ker so stari 1 mesec, 3 leta in 4,5 let.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2012 12:56:51   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ne, ker so stari 1 mesec, 3 leta in 4,5 let.

Ja, to čuvanje je pa prednost večje razlike med tamalimi user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2012 13:01:33   
uškinamama
Skuštrana, koliko so pa tvoji stari?

Mene, kot tretjo srečo user posted image , sta brata z vozičkom vred zapeljala v robido. No, potem me nista več čuvala.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.2.2012 13:08:33   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Mene, kot tretjo srečo user posted image , sta brata z vozičkom vred zapeljala v robido. No, potem me nista več čuvala.

user posted image user posted image

L je bila januarja 7, A je 4, mali pa 2,5. Nič od čuvanja user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.2.2012 13:15:51   
chezAnA
Poznam deklico (no, zdaj je že szarejša, torej gospodično), ki je čuvala svojega mlajšega bratca, ta ji je med čuvanjem umrl in zato ima ta gdč. še zdaj hude prihične travme. Tako da, ne, nič čuvanja.

Neposredna povezava do sporočila: 9
17.2.2012 13:41:25   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

Poznam deklico (no, zdaj je že szarejša, torej gospodično), ki je čuvala svojega mlajšega bratca, ta ji je med čuvanjem umrl in zato ima ta gdč. še zdaj hude prihične travme. Tako da, ne, nič čuvanja.

Takšna stvar se lahko zgodi mami, varuški, babici, tako da...

Drugače pa, jaz sem tudi čuvala mlajšega brata, pa mi je to šlo na živce, ker sem jaz bila kao starejša in bolj pametna in posledično vedno kriva za vse...Karkoli sva naredila narobe sem bila jaz kriva, tako da jaz svojim otrokom ne bom nalagala čuvanja mlajših ( vsaj ne za uro, dve, tri. drugo je če skočiš v klet pa jih pogleda za 5 minutk..), ker moji otroci so moja odgovornost in ne odgovornost starejših bratov in sester.

Pa zaobljubila sem se da ne bom nikoli uporabljala besedne zveze - ti si starejša bi morala biti bolj pametna, kar kurjo kožo dobim od tega...

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.2.2012 13:56:52   
josephine27
Moja dva sta še premajhna pa tudi preveč skupaj po letih, da bi to prišlo v poštev. Ko bosta dovolj velika bosta lahko čuvala en drugegauser posted image . Zdaj pa jih moram kar sama. Pa tudi sicer mi to prelaganje odgovornosti na bratce, sestrice ni všeč. No ne rečem, pet, deset minut ali pa če je res sila.

Neposredna povezava do sporočila: 11
17.2.2012 14:01:27   
ronja

haha, mene je 7 let starejša sestra peljala na sprehod. Mami skor kap, ko pride domov, pa nobene domauser posted image . Pa to še ni bilo vse - enkrat drugič pa je prevrnila voziček (baje po nesrečiuser posted image ) in sem padla čez 2 metra globoko škarpo (na srečo z vozičkom vred. Baje, da mi ni bilo nič hudega in da se mi nič ne pozna, jaz pa pravim, da nimajo pojma - mogoče bi bila sicer genij, pa so me zašuštraliuser posted image . Mislim pa, da me je še vedno kdaj čuvala;)
Sama sem pa hodila po brata (3 leta) pri svojih 8ih letih, pa mi ni bil to nikoli problem. Če bi se mu pa kdaj kaj zgodilo, pa verjamem, da bi imela tudi jaz psihične težave zato...
ti si starejša bi morala biti bolj pametna

Tega pa tudi jaz ne maram in ne uporabljam.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 12
17.2.2012 16:22:50   
sami0804
Ne pazi...zato,ker je tavečji skoraj bolj neodgoven kot tamala in nimam pojma kdo bi potem koga čuvaluser posted image

Stara sta pa 7 let in 4 letauser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.2.2012 11:14:03   
petea
Ja.
Ker se sami znajo v mirnem domačem okolju (majhen miren vaški zaselek, kjer praktično ni motoriziranega prometa) odlično zaigrati in izvesti svoje domislice, s katerimi včasih precej šokirajo odrasle user posted image .
In ker so pri takšni samostojni igri in druženju zelo ponosni nase, da se sami organizirajo, kako in kaj.
Če pa je kaj narobe, takoj pritečejo povedati najbližjemu odraslemu, ki se nahaja nekje v bližini, za kaj se gre.

Da pa bi jih popolnoma same puščali doma, pa še ne pride v poštev, so premajhni. In na veliko srečo se lahko pri varstvu poslužujemo pomoči bližnjih sorodnikov.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.2.2012 11:18:35   
Izabelina
js sm bla 15 let stara ko sem dobila sestrico in sm bla najbolj srečna, ko sem jo vozila na sprehode pa ko sva se igrali... rezultat: sestra bolj uboga mene kot mami...

meni je blo supr ko smo se otroci sami igrali (imam še 2 brata) brez "nadzora" staršev... takrat smo bli najbolj pridni in ustvarjalni... če starejšemu otroku čuvanje vsiljuješ in zaradi tega zamuja stvari, ki jih delajo njegovi vrstniki je verjetno bedno... če pa otroci uživajo pri tem pa mislim, da ni narobe. če se med sabo počuvajo...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.2.2012 13:01:13   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Seveda se lahko, vendar pa se odrasla oseba spopada s težavami na nekoliko drugačen način, kot otrok (vsaj naj bi se).

Drugače pa mislim, da je treba tu ločiti "čuvanje" na vsaj dve stvari: Čas, ko je starejši otrok odgovoren za dogajanje v stanovanju, na igrišču, ko on odloča o vsem in je odgovoren za vse. V bistvu starš v malem.
Tak način se mi zdi napačen in nepravičen do vseh otrok, ker podre njihove vloge in odnose.

Druga stvar pa je učenje, vzgoja (v tem primeru starejšega) otroka, ko ga počasi in postopoma pripravljamo, da opazi stisko človeka poleg sebe, da pomaga, če je to v njegovi moči, da je vse veliko bolj veselo, če si igrače delimo, knjigice beremo skupaj, skupaj gradimo peščene gradove. Da opazi, če mlajši otrok začne delati kakšno veliko neumnost, ki je morda celo nevarna, da ve, kako odreagirati takrat. Da zna pravilno odreagirati tudi, če pride do kakšne poškodbe, pa jo opazi on. Da zapre vrata, če jih je tasrednji pozabil, dojenčica pa šiba točno tja. Se mi zdi pomemben del vzgoje to. Da vzgojim človeka, ki bo znal tudi "popaziti nase in ljudi okoli njega." In ni pravično, da od otroka ne bi pričakovala takšnega "čuvanja" dokler je še majhen, potem čez noč bi pa moral postati odgovoren in empatičen fant.

Neposredna povezava do sporočila: 16
20.2.2012 13:06:39   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Seveda se lahko, vendar pa se odrasla oseba spopada s težavami na nekoliko drugačen način, kot otrok (vsaj naj bi se).

jaz tudi tako razmišljam!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.2.2012 13:24:14   
ZARA
Nimam starejših otrok. Odgovor prosim logično sklepajte.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.2.2012 13:25:06   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
20.2.2012 13:29:20   
ZARA
Aja, še to. Jst sem 10 letna mulka brata skoz čuvala. No, veliko, dosti,... ne vem... Res da sem bila , no sem še, osem let starejša, ampak vseeno... jst ga sebi ne bi zaupala...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.2.2012 10:18:06   
dreamhorse
Mene je tudi starejša sestra čuvala, pa sem bila za vsako tepena, če nisem bila pridna... user posted image user posted image user posted image sem si že zaslužila..
Malo heca... Je pa res hodila po mene v vrtec... bila je 7 let starejša od mene.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?