Vloga za otroške- nič več elektronsko (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Meggi -> Vloga za otroške- nič več elektronsko (17.2.2012 11:06:13)

Namesto, da bi šli korak naprej... gremo nazaj. Iščem in iščem nakar ugotovim, da ni več možno oddat elektronske vloge za otroški dodatek. O tem kako dobiš tistih par € rajš ne bi.

A še obrazca si sprintat ne moreš preko spleta.. in se čudijo gužvam... ma ne moreš verjet veleumnostim!

tjasaoasis -> RE: Vloga za otroške- nič več elektronsko (17.2.2012 11:46:09)

Vloga za otroški dodatek se ne oddaja več ločeno ampak na skupnem obrazcu Vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Na E-upravi te lepo poveže do pdf. dokumenta, kjer je zapisano da si ga naprintaš, izpolniš, skeniraš in kot priponko pošlješ na e-naslov pristojnega centra. Lahko pa tudi po navadni pošti seveda. Čisto elektronsko (s certifikatom), preko spleta, ga pa zaenkrat še res ne moreš ampak verjamem da bodo tudi to sčasoma uredili.

Eto, še povezava KLIK.

petea -> RE: Vloga za otroške- nič več elektronsko (20.2.2012 10:31:17)

tjasaoasis,
staro vlogo se je dalo kar preko računalnika izpolnit in šele nato natisnit ali kar direktno poslat po varni elektronski poti,
zdaj pa moraš imeti malo preveč časa, če želiš obrazec izpolniti s tipkanjem podatkov.

Če še obrazcev ne znajo objaviti, pripravljene za sodobne oblike uporabe, se ne čudim, da jim še kakšne bolj kompleksne stvari (beri programi za izdajo odločb soc. pravic) ne uspevajo.

tjasaoasis -> RE: Vloga za otroške- nič več elektronsko (20.2.2012 17:05:08)

Sej vem kako je s staro vlogo. Sem jo dvakrat že oddala elektronsko preko e-uprave. Ampak zaradi Meggi sem šla še preverit kako je zdaj s tanovo vlogo in tudi meni ni najbolj všeč, da se je ne da več na enak način oddat. Sem pa prepričana, da bodo to porihtali ko bo nov sistem končno zalaufal. Upajmo da do poletja :)

Meggi -> RE: Vloga za otroške- nič več elektronsko (21.2.2012 11:09:04)

Tako kot ste rekle.. še za naprintat ga težko najdeš.. in potem se gremo po staro v papirnico pa na urad v vrsto...   gremo nazaj v pantivek...

*bubi* -> RE: Vloga za otroške- nič več elektronsko (29.2.2012 18:32:21)

IZVIRNO SPOROČILO: tjasaoasis

Na E-upravi te lepo poveže do pdf. dokumenta, kjer je zapisano da si ga naprintaš, izpolniš, skeniraš in kot priponko pošlješ na e-naslov pristojnega centra.

Jaz sem tako naredila in sem lepo prosila v mailu, da mi potrdijo prejem vloge. Kaj pa če bi se recimo zatipkala pri naslovu? Ali da bi bile priponke prevelike...
Pa mi niso odgovorili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image]

Ko je šel december h koncu, sem ne vem kolikokrat klicala na CSD, nihče ni dvignil. Poslala sem še en mail in vprašala, če so prejeli vlogo. Nekaj dni kasneje so blagovolili napisati štiri besede, da so vlogo prejeli.

resnično upam, da bo konec leta možno to narediti direktno preko e-davkov.

Arwenko -> RE: Vloga za otroške- nič več elektronsko (29.2.2012 20:47:42)

skenirano lahko brez težav oddaš preko e-uprave, vsaj jaz sem jo...nič po elektronski pošti ne pošiljaš. Tako imaš tudi potrdilo, da je stvar oddana. In to je šlo že decembra mimogrede, ko sem jo oddajala. Je pa res, da je butasto, da jo moraš stisnit, izpolnit in skenirat, včasih se je dala elektronsko izpolnit.

Stran: [1]